Fără categorie

Păzea! Vine marea Kitsch-uială…

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

kitch_mixNici nu s-a uscat bine Soarele Capitalei de atâta zăpadă, nici nu s-a şters pe mâini cerul Bucureştiului Veneţian de atâta ploaie, nici nu s-au curăţat bine maşinile scumpe din sectorul 6 de către compania de ridicat autovehicule că deja au apărut din bălţile jegoase de pe marginea carosabilului tot felul de tarabe pline cu kitsch-uri made în Kina.

Nu degeaba avem un sondaj despre Valentine,s Day. M-am săturat de această societate post-fordistă. Demult, un prieten îmi povestea, numele lui Bogdan Gavrilă, că Ford, după ce a reuşit să pună în aplicare prima linie de producţie de masă de maşini a zis atunci: „Azi, chiar s-a schimbat lumea!„…Omul avea dreptate!

Suntem toţi o adunătură de căpăţânoşi, sau cel puţin unii dintre noi, care dau buzna la solduri în magazine şi care se reped la bling-bling-uri şi tot feluri de porcării made Kina doar pentru că vine Valentine,s Day, Mărţişor, 8 martie…etc…etc…etc..img7947

Aşa cum ideea de Moş Crăciun a fost inventată în America ca şi ideea de iepuraş ca să cumpere prostimea prostioare şi cadouri, tot aşa a apărut şi Valentine,s Day…

Nu ştiu voi dar eu m-am săturat de asocierile astea comerciale. Acum, până în martie – mai, voi avea neşansa să fac drift-uri cu picioarele pe lângă tot felul de papiţoaie, inimoare de culoarea rozului cocălăresc, fluturaş cu ştrasuri şi alte etc…etc…etc…

Să înţeleg că dacă eşti bărbat şi te îmbeţi ca un porc şi îţi loveşti partenera 362 de zile pe an, iar de Crăciun, Valentine,s şi Mărţişor îi cumperi o sfoară cu o inimoară asta te şterge de dscf0035toate mizeriile sau cum că nu pricep:-??

Îţi iubeşti cumva mama numai o zi pe an, iar în rest uiţi că o ai în telefon sau cum:-??

Ai nevoie de o zi a iubirii să spui TE IUBESC?? Pe bune cum!? Poate că am fost şi eu odată un puşti limitat mental da pe atunci nu exista internetul de azi şi telefoanele de azi, semn că societatea ar trebui să evolueze…TEORETIC!

Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu darurile, cu iubirea, cu Crăciunul ci doar DETEST Kitsch-uiala…ATÂT!

Părerea mea… Bogdan DĂRĂDAN

0 gânduri despre „Păzea! Vine marea Kitsch-uială…”

 1. Bun articolul tau.
  Nici eu nu sunt de acord cu profanarea sfintelor sarbatori de catre comerciantii ajutati de mass-media si de alte structuri, care sunt cointeresate de prostirea maselor.

 2. Am intrat pe blogul tau si mi-a placut ce am gasit!:)
  PS: Eu vreau un scut antimanele si antiprostie, desi de multe ori scuturile astea au aceeasi raza de actiune:)

 3. eu nu sunt de acord cu valentine’s day pt ca: 1. se pronunta pe engleza; 2. nu exista Sf Valentin in calendarul ortodox; 3. a fost introdus de PRO(s)TV

  in rest consumerismul asociat sarbatorilor il urasc deasemenea si de regula in perioada sarbatorilor nu cumpar nimic.

 4. te felicit! Esti omul pe care il cautam ca cititor presainblugi:) Toata stima si respectul…By the way cum zice americanu,…NU PRO TV a adus Valentine,s Day ci…Americanii pentru ca actionariatul Pro TV este…american

 5. @Bogdan Antohe:
  pai.. e sfant catolic totusi.. acuma sa stii ca exista si Sfantul Tamas la unguri dar nu-l sarbatorim… iar eu am un coleg Tamas si nu-i zic la multi ani in ziua sf Tamas :))

  In fapt, totul se limiteaza la puterea comerciala a celor care implementeaza o sarbatoare in alte state: sa faca bani, nu de alta.. daca BOR si-ar baga nasul ar fi slugile marilor corporatii care exporta astfel de sarbatori. La noi marea corporatie de acest gen este trustul PRO.

  Chiar din primul an au adus in fata sediului Pro Tv o masa de tineri sa
  sustina noua sarbatoare „valentine’s day” si i-au facut o reclama intensa cu cateva saptamani inainte.

  Nu, n-as fi de acord oricum, s-a importat si Halloween, iar sarbatorile traditionale romanesti sunt mentionate vag prin presa, sau deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *