Atelier de Idei, Social

Patru ingrediente pe care încetezi să le mai cumperi din magazin atunci când folosești Thermomix

Spread the love

Sunt foarte multe avantaje de care ne bucurăm atunci când deținem un Thermomix. Pe de o parte, avem siguranța zilnică de a pune pe masă preparate delicioase și bogate în substanțe nutritive – preparate care adesea necesită doar câteva minute de gătire.

Apoi, Thermomix ne permite să abordăm rețete mai complexe, cum ar fi tarte cu fructe, plăcinte cu legume, fripturi cu fel de fel de garnituri, dar și gemuri, o varietate de pâine și chiar și unturi de nuci și alune. Un mare alt avantaj de a deține un Thermomix este acela că putem pregăti în casă aproape orice ingredient pe care am da o sumă serioasă de bani la supermarket. Mulți dintre noi apreciem untul de arahide, dar nu ne convine că un unt de arahide de calitate superioară costă destul de mult, iar dacă găsim un unt de arahide mai ieftin, atunci cu siguranță conține zahăr, exces de sare și ulei de palmier. 

Iată că putem prepara acasă unt de arahide, dar și unt de migdale, de caju și tot felul de pesto. Iar dacă nu știți cum se face maioneza ca să nu se taie, nu trebuie decât să puneți ingredientele în vasul Thermomix și să lăsați aparatul să își facă treaba.

Cu alte cuvinte, nu mai este necesar să cumpărăm de la magazin pâine, dulceață, unt de orice fel, maioneză, sosuri, dar nici următoarele:

  • Făină de migdale. Mulți dintre noi folosim făina de migdale atunci când dorim să coacem fel și fel de prăjituri și alte deserturi. Făina de migdale este nelipsită și dacă obișnuiți să pregătiți dulciuri raw-vegane. Totuși, făina de migdale este exagerat de scumpă în supermarketuri, dar cu Thermomix, puteți face în câteva secunde făină de migdale la nici jumătate din cost.

  • Fursecuri și biscuți. Este minunat să avem întotdeauna în casă un borcan cu biscuți sau cu fursecuri bune de servit la cafea, la ceai sau când vine în vizită cineva. Fursecurile și biscuiții din magazine sunt adesea scumpe, mai ales dacă dorim ceva mai calitativ. Cu Thermomix, putem face de la zero fursecuri și biscuți de casă, cu gust intens și cu ingrediente curate. Fursecurile cu făină de ovăz și fulgi de cocos sunt foarte delicioase, la fel și fursecurile cu lămâie și mac.

  • Sosuri. Sosurile de la supermarket nu sunt cine știe ce gustoase, costă adesea destul de mult și sunt și bogate în aditivi. Dar adesea cumpărăm astfel de sosuri pentru că nu avem timp să le pregătim acasă. Thermomix ne ajută să pregătim rapid sosuri pentru tăiței și alte preparate chinezești, sosuri pentru marinat carnea, sosuri pentru servit diverse preparate pe bază de pește, carne sau legume, dar și sosuri rapide pentru nachos și alte chipsuri pe care obișnuim să le ronțăim la un film sau când suntem cu prietenii.

 

  • Smoothie și sucuri. Un smoothie de cea mai bună calitate poate costa suficient de mult încât să nu mai puneți produsul în coș. Cu Thermomix, puteți face 2-3 sucuri și smoothie-uri la prețul unui singur smoothie din magazin. Un smoothie cu turmeric și lapte de cocos poate fi modalitatea perfectă de a vă începe ziua, în timp ce un smoothie cu banane și scorțișoară este ideal pentru zilele răcoroase de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.