Fără categorie

Pasii premergatori montajului de pavele

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Poti alege sa folosesti un furnizor sau poti sa incerci singur pavarea curtii din fata sau din spate. Desi este mai convenabil sa folosesti un furnizor in general, sa faci acest lucru singur ar putea fi o activitate foarte satisfacatoare. Daca ai timp si determinare, poti probabil sa faci acest lucru de unul singur. Poti economisi bani si sa faci exercitii in acest proces de asemenea.

Iata cateva idei de pavaj pentru a te ajuta sa te decizi daca sa alegi provocarea de a-ti pava propria curte din spatele sau fata casei tale.

Poti folosi pavele in zone din jurul casei tale unde doresti o infatisare atractiva clasica. Pavelele pot fi folosite in drumurile de acces, aleele, treptele si zonele de uscare. Primul pas in a-ti pava o zona este determinarea dimensiunii zonei pe care vrei s-o pavezi. Dupa ce identifici zona sau zonele pe care vrei sa le pavezi, poti merge inainte si sa calculezi zona totala. Acest lucru te va ajuta sa decizi cat de multe materiale trebuie sa cumperi. In mod normal trebuie sa te uiti si la pavele pret.

Cand implementezi idei de pavaj, vei avea nevoie de unelte si materiale in afara de pavele. Iata o lista de materiale si unelte de care ai putea avea nevoie :

  • Pavele
  • Nisip din rau spalat
  • Saci de nisip de imbinare
  • Linii sting, banda de masurat si cuie
  • Nivel cu bula de aer
  • Doua sine de sapa
  • Doi pana la 3 metri de sapa de beton
  • Matura, grebla si lopata
  • Echipament de taiat

Fundatia

Fundatia este cea mai importanta la orice lucru pe care il faci, insa mai ales la pavaj. Acest lucru va determina durabilitatea muncii tale. Folosind o placa compactor vibrator poti pregati fundatia. Portiunile goale trebuie umplute si compactate de asemenea. Sa pui caramizi peste un pavaj de beton, ar putea fi de asemenea, o idee buna pentru un finisaj de durata mai mare.

Asternutul nisipului

Dupa ce ai compactat suprafata, poti sa mergi mai departe si sa imprastii nisipul. Asigura-te ca ai spalat nisipul de rau, in timp ce apa de mare contine sare ce ar putea provoca pete albe pe suprafata pavelelor. Pavelele tale nu vor arata bine cu pete pe ele.

Nisipul ar trebui sa acopere intreaga zona care va fi pavata, la o adancime de 50 de milimetri. Foloseste o grebla pentru a imprastia nisipul.

Asezarea pavelelor

Pasul urmator ar fi sa asezi pavelele. Sunt diferite modalitati pentru a aranja pavelele tale. Daca pavezi o alee, cel mai bun model ar fi Herringbone, in timp ce acest model permite pavelelor conexe sa devina mai durabile.

Acum poti imprastia nisipul de imbinare printre pavele. Asigura-te ca acoperi intreaga zona. Poti apoi merge mai departe si sa folosesti compactorul pentru a compacta nisipul de sub pavele. Dupa compactarea initiala, reumple gaurile cu nisip de imbinare si foloseste iar un strat de compactare, pana ajungi sa termini 3 sau 4 straturi. La sfarsit matura nisipul in exces pentru a realiza o treaba buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *