Fără categorie

Panouri radiante cu infrarosu. Incalzirea electrica a locuintei

Spread the love

panouri-radiante-infrarosuCum in ultima vreme pretul gazului natural se afla intr-o continua crestere, tot mai multi oameni se gandesc la un sistem de incalzire electric ca investitie pe termen lung.

Panouri radiante cu infrarosu sau incalzitor electric traditional?

Cand vine vorba de incalzirea locuintei cu un incalzitor electric, primul gand este de a instala un incalzitor electric traditional. Aceasta nu este cea mai buna decizie in zilele noastre, in care au aparut alte sisteme inovatoare de incalzire, cum este incalzirea prin panouri radiante cu infrarosu.

Folosind un incalzitor electric traditional, pentru incalzirea unei camere de 8 mp este nevoie de un incalzitor ce absoarbe o putere de cel putin 1800w. Cu panouri radiante cu infrarosu se poate incalzi aceeasi suprafata cu 400w, aproape un sfert din puterea necesara prin folosirea unui incalzitor electric traditional.

In plus, panourile radiante cu infrarosu nu presupun costuri ridicate de instalare si intretinere, durata lor de viata fiind estimata la peste 20 ani.

In ceea ce priveste instalarea panourilor radiante cu infrarosu, cu putina indemanare, aceasta poate fi realizata chiar de proprietar.

Referitor intretinrea panourilor radiante cu infrarosu, aceasta metoda de incalzire nu necesita o intretinere speciala, revizii sau alte asemenea. Le instalati, le bagati in priza, setati pe termostat temperatura ambientala dorita si uitati de ele.

Panourile radiante isi fac treaba fara a mai fi nevoie ca utilizatorul sa intervina. Interventia utilizatorului se limiteaza doar la modificarea temperaturii setate pe termostat, in cazul in care se doreste modificarea temperaturii ambientale setate initial.

Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu mai prezinta multe alte avantaje, pe care va las sa le descoperiti singuri si in acest sens, va recomand urmatorul site, spre documentare: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/. De aici le puteti si achizitiona cu incredere, la preturi foarte bune. Tot de aici aveti posibilitatea de a achizitiona panouri radiante cu infrarosu personalizate. Oamenii sunt cu adevarat profesionisti.

Panouri radiante cu infrarosu – controlul temperaturii ambientale

Controlul temperaturii ambientale se poate face cu mai multe tipuri de termostate: termostate mecanice, termostate electronice cu fir, termostate electronice fara fir, termostate programabile.

Fiecarei persoane, sau mai bine spus, fiecarei camere, i se potriveste un anumit tip de termostat.

Daca se doreste fiabilitate, solutia este termostatul mecanic, daca se doreste precizie solutia este termostatul electronic, daca deranjeaza firele prin casa solutia este termostatul fara fir, iar daca se doreste setarea diferita a temperaturii pe intervale de timp, solutia este termostatul programabil.

Termostatul programabil este util doar in cazul in care locuinta nu este locuita permanent. Astfel, cand nu se afla nimeni acasa, puteti seta o temperatura mai scazut, maximizandu-se consumul de energie aferent incalzirii.

Ca tot vorbim de maximizarea cosumului, un alt mare avantaj al incalzirii cu panouri radiante infrarosu il reprezinta faptul ca se poate incalzi separat fiecare camera. Astfel, daca doriti sa incalziti doar o singura camera, nu sunteti nevoiti sa incalziti toata locuinta, asa cum este cazul centralelor termice. In acest context ganditi-va la hoteluri si pensiuni, unde sunt perioade in care 80% din camere sunt nelocuite.

Pentru mai multe detalii despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu puteti studia si articolul de aici: http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/

0 gânduri despre „Panouri radiante cu infrarosu. Incalzirea electrica a locuintei”

 1. Eu ma ocup de comercializarea unor astfel de panouri radiante cu infrarosu dar, la modul sincer vorbind, consider ca panourile radiante cu infrarosu sunt peste centralele pe gaz. Aici nu ma refer neaparat la consum. In ceea ce priveste consumul sunt cam la acelasi nivel.
  In schimb panourile radiante cu infrarosu prezinta mai multe avantaje;:
  – nu usuca aerul;
  – in functie de gravitatea problemei elimina, total sau in parte, igrasia;
  – durata de viata mare, peste 20 ani;
  – garantie intre 5 si 10 ani, in functie de model;
  – efecte benefice pentru sanatate. Radiatiile infrarosii produc o multitudine de efecte benefice pentru sanatate.
  – etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.