Fără categorie

PAN – Epopeea unei copilarii de legenda

Spread the love

pan-510975243523

PAN – Este un film pentru toate varstele din trei motive simple:

1. Pentru copii, pentru ca ii ajuta sa viseze, sa se bucure de culori, sa inteleaga ca emotiile si gandurile frumoase daca sunt canalizate corect ii pot ajuta sa-si depaseasca limitele. Zborul personajului PAN in lumea de Nicaieri este o alegorie a realitatii. Daca esti capabil sa-ti depasesti limitele poti orice.

Pan_70x100R

2. Pentru parinti, pentru ca-i ajuta sa-si redescopere copilul pierdut. Oamenii mari nu mai au timp sa viseze si ajung sa se stinga intrinsec pentru ca nu mai au sperante, idealuri, nu mai cred in culori. Pan este o incursiune bucolica intr-un univers Epic unde povestea, legenda, misterul, personajele mistice si eroi mitologici se impletesc intr-o lume a nimanui, lumea viselor.

3. Pentru toti ceilalti pentru ca e un film care te relaxeaza, e ca o terapie la nivel pshic. Dar sa descoperim impreuna povestea…

Regizorul Joe Wright este cel care a dat viata proiectiei „Pan: Aventuri din Ţara de Nicăieri”. Povestea incepe cu inceputul.  La doar 12 ani, Peter (Levi Miller) este un băieţel neastâmpărat şi rebel, calităţi pe care personalul orfelinatului în care a crescut nu le apreciază deloc. Însă într-o noapte aproape ireală, acesta este răpit şi dus în magica lumea cu piraţi, războinici şi zâne, numită Ţara de Nicăieri. Aici trăieşte aventuri uimitoare şi poartă lupte cruciale, toate cu scopul de a descoperi adevărul despre mama sa care l-a abandonat în urmă cu mult timp, dar şi menirea lui.

PAN-17394

Împreună cu Tiger Lily (Rooney Mara) şi James Hook (Garret Hedlung), Peter trebuie să îl învingă pe Blackbeard (Hugh Jackman) pentru a salva Ţara de Nicăieri, dar şi pentru a-şi îmbrăţişa destinul măreţ: acela de a fi eroul Peter Pan.

Joe Wright regizează filmul după un scenariu semnat de Jason Fuchs, iar Greg Berlanti, Sarah Schechter şi Paul Webster sunt producătorii aventurii. Tim Lewis este producător executiv.

În rolurile principale se regăsesc: actorul nominalizat la Oscar Hugh Jackman care îl interpretează pe Blackbeard, Gaarrett Hedlung ca James Hook, actriţa nominalizată la Oscar Rooney Mara în rolul lui Tiger Lily, debutantul Levi Miller ca Peter şi Amanda Seyfried în rolul lui Mary.

Distribuţia filmului este completată de: Adeel Akhtar ca Smee, Taejoo Na ca Kwahu, Nonso Anozie în rolul lui Bishop, Kathy Burke ca Mother Barnabas, Kurt Egyiawan în rolul lui Murray, Lewis MacDougall în rolul lui Nibs si Jack Charles ca The Chief.

Echipa de creaţie cu care a lucrat Joe Wright este formată din: directorii de imagine nominalizaţi la Oscar Seamus McGarvey şi John Mathieson, scenograful nominalizat la Oscar Aline Bonetto, editorii Paul Tothill şi William Hoy, designerul de costume premiat la Oscar Jacqueline Durran şi Ivana Primorac care s-a ocupat de machiaj şi păr. Coloana sonoră este realizată de compozitorul nominalizat la Oscar John Powell.

Warner Bros. Pictures prezintă, în colaborare cu RatPac-Dune Entertainment, o producţie Berlanti, filmul „Pan: Aventuri din Ţara de Nicăieri”. Regizată de Joe Wright şi filmată în studiorile Warner Bros. Studios Leavesden, aventura are premiera în cinematografele din ţară pe 9 octombrie, în 3D, Dolby Atmos şi 4DX.

In Romania proiectia este distribuita de FreeMan Entertainment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *