Fără categorie

Paella, Cava, Gelato Iberic – Toate sub aceeasi terasa – LA Rambla

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

FB_IMG_1470341724117

                  Photo Credit: Ion Cota

Despre restaurantul La Rambla am mai vorbit in aceste randuri, dar povestea nu numai ca nu s-a terminat, de abia acum incepe pentru ca in aceste zile de august clipele pot avea parfum si gust iberic.

Photo credit: www.paneurotravel.ro

Recent am savurat la restaurantul cu rezonante spaniole o paella ca-n Andaluzia (spaniolă Andalucía) udata din belsug de cava (un spumant asemanator prosecco dar mult mai intens la gust si mai molatic ca si aciditate).

FB_IMG_1470341748157

Photo Credit: Ion Cota

Ca sa intelegeti mai bine, Andaluzia este compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga și Sevilla si regiunea este cunoscuta pentru preparatele de sorginte maritima.

Lucru usor de explicat datorita faptului ca Andaluzia este amplasată în partea de sud a țării și se învecinează cu Extremadura și Castilia – La Mancha la nord, cu Regiunea Murcia la est, Gibraltar la sud și Portugalia la vest. În plus, la sud și sud-est are ieșire la Marea Mediterană, iar temperaturile din timpul anului fac din aceasta regiune un regal gastronomic pentru turisti.

Paella pe care am savurat-o a avut creveti, caracatita, scoici si alte ingrediente pentru ca aroma Spaniei sa fie mai intensa ca oricand.

FB_IMG_1470341734641

Din fericire, pe terasa La Rambla o sa gasiti ceva mai mult decat paella. Ca tot e sezonul, va invit sa va delectati cu zeci de sortimente de gelato…Eu am incercat cam 5 :). Sa vedem cine ma intrece!

FB_IMG_1470341756277

Photo Credit: Ion Cota

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.