Fără categorie

ORIGO partener Coffee Lovers Manifesto, primul concurs de fotografie dedicat iubitorilor de cafea de specialitate

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Barmaniada, cea mai importantă competiţie anuală din domeniul bartending-ului, debutează primăvara aceasta cu Etapa de Barista şi pregăteşte o provocare creativă tuturor iubitorilor cafelei de specialitate, printr-un concurs de fotografie.

Coffee Lovers Manifesto este un proiect de fotografie menit să dezvăluie cultura locală a cafelei de specialitate din România, reprezentată de comunităţile formate în jurul coffee shop-urilor de specialitate, rolului de barista şi pasionaţilor de cafea.

Coffee Lovers Manifesto
Pentru a participa la provocare, cei care nu îşi pot imagina o zi fără gustul şi mirosul cafelei proaspăt prăjite și râşnite se pot înscrie în concurs postând fotografiile lor cu şi despre cafea pe Instagram și folosind hashtag-ul „CoffeeLoversManifesto”, însoţit de „Barmaniada2016”.


Cele mai impresionante imagini care povestesc experienţa cafelei vor fi împărtășite publicului pentru prima dată în cadrul Etapei de Barista, care va reuni pasionaţi de cafea din întreaga ţară şi renumiţi profesionişti atât din plan naţional, cât şi internaţional. Mai mult decât atât, fotografiile selecţionate vor fi publicate în cadrul unei reviste-ediţie specială dedicată comunităţii cafelei, creată de Barmaniada în parteneriat cu coffee shop-uri de specialitate din ţară.

➡ Premii

Din dorinţa de a aduce pasiunea pentru cafea cât mai aproape de public, săptămânal, în perioada 15 aprilie-19 mai, vor fi premiate câte 3 fotografii realizate de către utilizatorii de Instagram din România, prin:

Coffee Lovers Kit – care cuprinde o râșniță și un AeroPress, o metodă de preparare a cafelei la brew; Workshop-uri special create pentru pasionații de cafea și cei care își prepară cafeaua acasă;

Degustări de cafea – sesiuni de degustare (cupping-uri) cu o selecție de cafele exclusiviste.

Cafeaua de specialitate înseamnă, în primul rând, o comunitate fantastică de oameni, pe care îi uneşte un singur lucru: pasiunea pentru cafea. De la prăjitorul de cafea care cunoaşte în amănunt profilul bobului, la barista, cel care are grijă, zi de zi, ca preparatul din ceaşcă să dezvolte potenţialul de gust al cafelei cu care lucrează, până la pasionatul de cafea, acel curios care ştie să aprecieze gusturile autentice – toţi contribuie la dezvoltarea comunitaţii noastre. Suntem din ce în ce mai entuziasmaţi să aflăm poveştile tuturor şi să creştem împreună domeniul cafelei de specialitate în România. Anul acesta, ne dorim ca, prin intermediul Coffee Lovers Manifesto, Etapa de Barista să fie un eveniment dedicat nu numai excelenţei în cafea, ci şi comunităţii extraordinare formate în jurul acesteia.”, declară Mihai Panfil, organizator Barmaniada.

➡ Despre Barmanida – Etapa de Barista

BARMANIADA este cea mai importantă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

BARMANIADA se află la cea de-a şaptea ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) în 2009, Sergiu Biriş în 2010, Marian Porumb în 2011 şi Alexandru Tudor în 2012 şi 2013.

➡ Povestea ORIGO – De la prajitorie la cafea cu suflet

Una dintre bucuriile acestui proiect este faptul ca unul dintre parteneri este si ORIGO. Origo inseamna „ORIGINI” si este un brand care vorbeste despre cafea ca despre povesti, este locul unde nu numai ca intelegi de ce cafeaua ta are gustul si aroma pe care o are ci si de unde vine si cum ajunge la tine. De la prima palma de pamant din Bolivia, Kenya, Etiopia sau Columbia, pana la primul bob verde de cafea, de la primele boabe prajite pana la primele boabe macinate, de la prima aroma la prima ceasca de cafea, totul are o poveste si toate detaliile conteaza pentru ca atunci cand vorbesti de cafea vorbesti de origini, de tari, de pamant, de muncitori, de teren, de geografie, de istorie, de tot.

La ORIGO cafeaua se prajeste pentru oricine este iubitor declarat de cafea.

Cafea de specialitate înseamnă boabe cu origini controlate, cumpărată de la fermieri care urmăresc atent și controlează etapele de creștere, recoltare și procesarea boabelor. Aceasta cafea  se preajeste special fie pentru ORIGO coffeeshop dar și pentru toți iubitorii de cafea, care o pot prepara acasă sau în propriile locații. Microlot este cafea cu punctaj foarte mare, care se folosește în competiții specializate. Pentru cel mai bun control asupra procesului de prăjire, ORIGO foloseste prăjitorul Loring Smart Roaster, considerat cel mai bun aparat din lume în acest moment.

Cu ajutorul acestui prăjitor se poate controla în detaliu întregul profil de prăjire al boabelor de cafea. Fiecare prajire este unică. O prajire nouă presupune și o rețetă nouă, care să pună în evidență calitățile unice ale fiecărei șarje de cafea. În funcție de metoda de preparare, boabele se prăjesc diferit, se râșnesc diferit și se pregătesc dupa rețete specifice. De la fermieri până în ceașcă, fiecare bob de cafea se transformă într-un mod unic, asa ca daca vreti sa faceti fotografii cu suflet pentru instagram si nu numai vizitati ORIGO.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.