Fără categorie

OMG CABINA FOTO – Un trend care face valuri atunci cand vrei o petrecere cu adevarat speciala

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Sa facem o scurta incursiune in Istoria Cabinei Foto. Asadar, ii multumim domnului Everett Percival pentru ca in anul 1883 a inventat prima masina de facut fotografii pe baza de monede.  S-a creat astfel drumul catre ceea ce noi astazi numim “selfie”.

Munca lor de alchimisti a fost extrem de asidua. Expunerea dura intre 3 si 6 secunde, “printarea “ dura 5 minute si se producea o amprenta deschisa la culoare (pozitiv) pe o farfurie neagra de metal. Rezultatul nu era satisfacator, conform ziarelor vremii, dar activitatea extreme de atragatoare. Din 1883 pana in 1920 cabina foto a fost inventata, imbunatatita, uitata, reinventat si adusa la rang de regina in perioada interbelica. Si povestea nu se opreste aici…

Anatol Josepho a fost primul care a si facut bani din cabina foto.

O intreaga odisee de suisuri si coborasuri pana sa adune fabuloasa suma de 11,000 USD , costul a 5 case, suma care i-a permis sa construiasca primul prototip – O cabina foto cu perdea unde se producea o fotografie de calitate buna in 8 minute si costa 25 de centi. In urmatoarele 6 luni, cu inca doua cabine foto a avut un numar total de 280,000 de clienti. In urmatorii 20 de ani avea 30,00 de cabine foto pe teritoriul US.

In anii de inceput ai cabinei foto, ca beneficiu adus clientilor, langa cabina foto era amplasata si o casuta postal. Primeai un plic cu timbru si trimiteai poza “on the spot” catre destinatar. Un fel de Instagram. Dl. Josepho a detinut suprematia doar un an. Apoi la doar 4 case distanta a mai aparut o cabina foto. Concurenta a dus la ceea ce vedem noi azi.

Josepho a murit in anul 1980 multimilionar dupa ce a trait o viata fabuloasa. WOW! Ah si este si inventatorul “parei de dus”.  Si am ajuns si in anul 1990, cand  Photo-Me a inceput sa promoveze fotografia digitala, color folosind un computer si un printer, ceea ce a insemnat un ritm mai rapid de „developare”.

De-a lungul istoriei, zeci de vedete au testat diferite tipuri de cabine foto in diferite colturi ale globului dintre care spicuim:  Fred Astaire si Cyd Charisse, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Truman Capote, Ethel Merman, JFK and Jackie O,  Michael Jackson, Colin Farrell, Britney Spears, Chelsea Clinton, Aaliyah, Shaquille O’Neal, Chris Tucker, Jackie Chan, Edward Norton, Salma Hayek, Val Kilmer, Harvey Keitel, Heath Ledger, Heidi Klum, Jack Osbourne, Jay-Z, John C. Reilly, Kim Cattrall, Tommy Hilfiger, Tony Shafrazi, Liv Tyler, Mariah Carey, Matthew McConnaughey, Nicolas Cage, Norman Lear, Paris Hilton, Quentin Tarantino, Quincy Jones, Robert Downey Jr., Danny DeVito, Eve, Kelis, Naomi Watts. Dar povestea o puteti citi chiar pe blogul OMG CABINA FOTO.

Si daca tot am vorbit de acest loc bucolic si plin de veselie, sa-l cunoastem pe „creator de zambete” – Roberto Constantin.

Cum si de ce s-a nascut brandul OMG! Cabina Foto ?

Hmm… combinatia tânăr, cu o mare dorință de a lucra pentru el si familia lui si cu simtul umorului dezvoltat a dus la crearea brandului Oh My God! Cabina Foto.

La un eveniment unde eram angajat ca fotograf am vazut produsul, mi-a licarit beculetul, am facut o adunare cu restul familiei, am gasit numele si ne-am pus pe treabă. Chiar am creat de la zero acest brand si imi doresc sa aud cat mai des Oh My God! Ce Tare!

Care sunt serviciile pe care le oferiti clientilor?

Îmi place sa nu le spun ”servicii” imi place sa le numesc, amintiri…haioase. Le ofer tot cee ce imi cer in materie de marturii printate instant. Fiecare client nou este o provocare, incerc sa aduc in permanenta lucruri noi si diversificate pentru ca distractia in cabina sa fie cat mai mare. De regula au nevoie de o serie de fotografii care sa le aduca aminte peste cativa ani de un moment fericit din viata lor.

Fie ca vorbim despre nunta lor, botez, majorat, sweet 16 , petrecerea de Craciun de la serviciu, toate aceste petreceri merg de minune cu cateva seturi de fotografii simpatice. Si sunt simpatice pentru ca ei, clientii si invitatii lor, le fac asa.

Care a fost cel mai amuzant eveniment la care ai fost implicat si de ce?

Chiar daca sună ca un clișeu fiecare eveniment in parte aduce cu el momente amuzante. Unul dintre momentele haioase a fost atunci cand am participat la un eveniment dedicat persoanelor varstnice, mai exact un eveniment dedicate celor ca au facut nunta de aur. Sa vad oameni de varsta a treia care se simt bine in pielea lor si se distrează cot la cot cu cei mai tineri, mi-a intarit ideea ca OMG! Cabina foto o sa fie un succes.

S-a intamplat sa primesti solicitari inedite din partea clientilor, sa montezi o cabina deschisa pe munte sau orice alt gen de idei creative?

Pe munte inca nu am ajuns cu ea, dar presimt ca urmeaza. Cea mai inedita cerinta vine din partea unor tineri care iubesc motocicletele si o sa fie o provocare sa facem cabina sa arate in ton cu nunta lor, Vom avea un Harley Davidson inauntru pe care probabil se vor urca cei care intra in cabina sa faca fotografiile. Sigur o sa fie o nebunie.

Ce proiecte ai in pregatire in perioada urmatoare?

In perioada urmatoare vom veni cu schimbari de design si ergonomie in asa fel incat OMG! Cabina Foto sa se incadreze si mai bine in orice décor. Vom aduce servicii noi pentru a face distractia in cabina si amintirile ramase cat mai deosebite.

In final, un mesaj pentru cititori. De ce sa aleaga OMG! Cabina foto?

Cititorilor nostri le doresc sa aiba parte zi de zi de zambete si bunatate, iar celor care doresc sa devina clienti le doresc ca evenimentele lor sa aiba cel mai intens si de durata element de distractie, adica o fotografie printata in cabina foto OMG!

Cabina Foto:  Sigur cei care doresc sa li se raspunda cu seriozitate, cu rabdare si cu multe idei nastrusnice ne vor alege…cine se asemana se aduna 😉

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *