Fără categorie

Oceanul de fapte bune a început cu ei

Spread the love

Atunci când vrei să faci bine, nu faci campanii de informare să vorbești despre el ci acționezi, și  lași pe alții să scrie, dacă vor. Povestea care urmează pare o poveste nu pentru că va fi povestită frumos, sper eu, ci pentru că pare un pic ireală. Nu vorbește de Făt Frumos, Ileana Cosânzeana, nu vorbește de zâne și eroi de benzi desenate, însă, e atât de simplă și are atât de multe fapte bune încât vei fi tentat să crezi că tot ceea ce urmează s-a întâmplat în altă țară.

<alt> Fundatia Vodafone

Oceanul de fapte bune nu e o metaforă gratuită, e o expresie cu sens. De ce ? Pentru că așa cum un ocean are nevoie de mii de ani pentru a se umple cu apă sărată, Oceanul de fapte bune a avut nevoie de 17 ani să fie ceea ce este azi. Cum arată prima picătură de apă și de ce a apărut ea vom afla împreună

➡ Cum arată „picătura de fapte bune”

Fundația Vodafone a fost prima fundație corporativă din România. Nu o spun eu, o spune istoria. Așa a fost să fie, așa și-au dorit să fie. N-au vrut să pornească ei primul râu de fapte bune dar dacă au început nici n-au mai putut să se oprească. Și de la primul moment dedicat oamenilor și comunității s-au scurs zile, luni, ani și așa au ajuns în 2015.

Recent Fundația a împlinit 17 ani de existență și a vrut să sărbătorească printr-o gală. Când vorbești de o gală te-ai fi așteptat să fie premiați cei mai buni angajați voluntari din cadrul Fundației sau cele mai creative idei de implicare socială.

Dar dacă începi un drum presărat cu mărgăritare, unul dintre ele, cel mai de preț cred eu este modestia. Fundația Vodafone are în portofoliu sute de proiecte sociale și inițiative,dar de cele mai multe ori sunt promovate asociațiile cu care ei colaborează.

Mai mult decât atât, la Gală au fost premiate ONG-urile partenere, ONG-uri care pot oricând să-și aleagă alți parteneri pentru că sunt identități indepedente. Practic, Fundația Vodafone nu numai că preferă din modestie să nu se premieze pe sine ci premiază și sprijină proiectele unor ONG-uri care pot oricând să dispară din portofoliul.

Vă povesteam recent de experiența mea directă cu Fundația Vodafone, prilej în urma căruia am putut să contribui și eu cu o infimă parte la ridicarea unor construcții în județul Brașov.

Am întrebat – De ce vorbiți mai mult despre ei și mai puțin despre voi? Și răspunsul m-a lăsat mut. Pentru că faptele bune n-ar trebui să aibă expeditor ci doar destinatar…

Știați că Fundația Vodafone este unul dintre principalii promotori din spatele proiectelor Mobile For Good și Voluntar de Profesie?  Dacă de Voluntar de Profesie probabil ați mai auzit, program în urma căruia Fundația Vodafone plătește tineri aganjați în cadrul unor firme sau companii ca aceștia să-și lase proiectele personale deoparte și task-urile de la job pentru a se implica activ în proiecte de voluntariat, proiectul Mobile For Good are ca scop folosirea tehnologiei eficiente pentru a maximiza diferite cauze umanitare.

➡ MOBILE FOR GOOD

Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundația Vodafone finanțează, în toate cele 28 de țări în care este prezentă, proiecte care folosesc tehnologia mobilă pentru rezolvarea problemelor sociale presante.

Programul Mobile for Good beneficiază de acces la serviciile Vodafone și a debutat cu proiecte care au venit in sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoane care au diabet de tip I sau II, bătrâni care au nevoie de îngrijire medicală la domiciliu și tineri cu dizabilități intelectuale care participă la competitii sportive.

➡ Cum arată Oceanul

În prezent, Fundația Vodafone România are în desfășurare 19 proiecte unde sunt alocate bugete de sute de mii de euro. Dintre acestea enumăr inițiative care vor include concepte precum:

Tehnologia ca instrument de fundraising

Tehnologie pentru persoane cu deficiente de auz si de vedere

Telemedicina copilului insulinodependent

Helpline pentru persoanele varstnice

Tehnologie pentru pacientii cardio din mediul rural

Tehnologie pentru copiii cu epilepsie, autism, sau boli grave

Tehnologie pentru operatiile de transplant

Tehnologie pentru managementul plagilor

➡ O incursiune în istorie

Fundația Vodafone România a apărut în 1998, și până astăzi, Fundația a finanțat aproape 900 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale din toată țara.

În cei 17 ani, Fundația Vodafone România a investit peste 20 de milioane de Euro în proiecte desfășurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari. În acest context, logic și firesc ar fi fost ca la Gală premiile să meargă către oamenii care s-au implicat în aceste proiecte. Dar, cele 6 premii distincte pentru 8 organizatii partenere au ajuns, într-un gest de noblețe, la alți OAMENI.

➡ În loc de final

Știați că Fundația Vodafone a contribuit la construirea unui corp nou în cadrul spitalului Marie Curie, investiție care a depășit 1,5 milioane de euro?

Vrei mai multe informații despre ei găsești aici pe www.fundatia-vodafone.ro si www.fundatiavodafone-blog.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.