Fără categorie

O poveste cu dinti pentru copii si parinti!

Spread the love

iStock_000003672711XSmallUn cabinet stomatologic de Policlinica post comunista. Eu ( un pusti de 11 ani) cu mana la dantura, chinuit. In sala un scaun comun. O usa de carton pe care scrie dentist. Dupa usa un scaun vechi de dentist, o lampa, o masuta cu ustensile, un medic dentist si mama mea. Eu imbracat scolareste. Pantaloni de stofa neagra, camasa alba, bretele la pantaloni, ochelari de vedere clasici. Mama ochelari de vedere, un sarafan clasic negru, camasa si ghete…

EU: Mama, dar ce facem aici!? Nu vreau aparat!? Nu vreau metal in gura? Ce daca am dintii un pic strambi si musc stramb!? Pe mine ma dor maselele!? Sa-mi faca anestezie si sa le curete, sa le scoata, se le faca ce vrea dar nu APARAT….Nuuuu!! Promit ca o sa fiu mai atent cand ma spal pe dinti. Acum stiu. Am citit cum se periaza dintii corect.

Mama: Taci ca te plesnesc. Fii barbat! Copil prost! Vrei sa ajungi mare sa rada fetele de tine? Acum esti un putulica, dar o sa vrei si tu sa ai nevasta, copii, crezi ca te alege cineva cu dintii asa. Taci din gura.

EU: Dar tu ma minti. Ca nici macar nu suntem la dentist. Cine stie ce imi face. Asa cum mi-ai facut SI ieri si m-ai dus la ortoront…si ala s-a uitat ca prostu in gura mea si vorbea despre premolari, si molari ca nu intelegeam nimic.

Mama (zambeste): Se spune medic ortodont si se ocupa de ortodontie, adica de asezarea corecta a dintilor in gura. Mergem acum la dentist sa iti curete dintii de tartru, sa vada ce ai cu dintii, cu maselele si apoi iti punem aparat dentar. Punct! Gata! Hai sa mergem ca ne striga!

Se deschide usa si pustiul se aseaza pe scaun… (Acel pusti fiind eu. Ma uitam la Dentist ca Dante care trece de poarta Infernului si se intalneste cu Duhul Rau)

EU: Domnule doctor o sa doara!?

Dentist: Ce intrebare e asta! La inceput, da. Vrei injectie cu anestezie ???(Si arata o siringa uriasa cu un ac urias.)

In clipa aia doar destinul, karma, fatum a facut sa nu lesin.

Mama: Dar va rog, domnule. Nu-l mai speriati!

Dentist: Stimata doamna, eu lucrez si sunt platit de Stat. Daca vreti alt gen de servicii medicale…in alta parte…

Morala! Din fericire exista IN ALTA PARTE. Azi, daca vrei servicii profesioniste si sa te simti tratat cu respect poti opta pentru serviciile medicale stomatologice de la Clinica Dentfix IVORY.

0 gânduri despre „O poveste cu dinti pentru copii si parinti!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.