Fără categorie

O jumatate de secol de muzica – Gala Gheorghe Zamfir la Ateneul Roman!

Spread the love

1920610_10152016900548763_2064419382_nNu stiu daca e cel mai bun titlu al meu. Poate ca e cel mai slab! Dar Nu conteaza! Nici nu stiu exact cum sa incep!?! Dincolo de rumoarea acestui eveniment, chiar daca a trecut un an de atunci, parerile pro sau contra despre OMUL –  Gheorghe Zamfir, inca sunt vii. Eu stiu un lucru. Cand ascult piesele lui la nai simt un cutremurat din maduva oaselor pana in strafundul inimii. Cand ascult muzica lui ZAMFIR nu ma gandesc la el ca OM, ascult muzica lui si ma gandesc la el ca artist, asa cum vorbesc despre Stefan cel Mare ca erou al Romaniei nu ca locuitor al Moldovei sau cum vorbesc de Eminescu ca poet al Romaniei nu ca romantic incurabil.

Dupa mine, Gheorghe Zamfir poate fi descris doar prin muzica. Daca as incerca sa conturez un portret cu maestrul acesta ar fi o explozie de culoare, de emotie si sensibilitate. Pentru Zamfir, curcubeul ar trebui sa aiba 13 culori, pentru ca el s-a refugiat intotdeauna in spatele naiului.

Vorbesc de acest concert pentru ca dupa Gala Gheorghe Zamfir primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi cumpara instrumente pentru ca am vrut sa-mi explorez si eu zona artistica.

Primul lucru achizitionat a fost o orga mai specială.

M-AUDIO KEYSTATION MINI 32

The Real ROOM EscapeCreaza muzica rapid, oriunde, cu M-Audio Keystation Mini 32. Chiar daca il conectezi la computer, laptop sau iPad, acest controller synth-action cu 32 de clape, iti ofera portabilitatea si uzabilitatea de care ai nevoie. Poti regla sensiblitatea tastaturii conform stilului tau de a canta, iar controlul se poate seta dupa cum doresti. Un knob rotativ te lasa sa controlezi fiecare aspect al sesiunii tale. Alimentat prin USB si cu functionalitate plug and play, Keystation Mini 32, este calea usoara de a crea si de a performa oriunde te afli.

Imi aduc si astazi aminte de parca a fost ieri. Cand am adus orga acasa si am exersat pe ea incercam sa retraiesc amintirile spectacolului. Imi aduc aminte ca show-ul a fost deschis de Dan Puric.

Vrei sa auzi o societate cum decade!? Ii asculti muzica… Arta trebuie sa trezeasca OMUL din Fiara – NU Fiara din OM… Ca sa intelegeti, Zamfir a luat naiul din tarana si l-a asezat in Univers… – DAN PURIC..

Gala s-a terminat aproape de ora 1…Am ascultat piese precum Memory, The Lonely Shepherd, Adagio, Carusso in interpretarea lui Vlad Mirita, vioara Stradivarius a lui Eugen Sarbu si multe piese care m-au cutremurat si mi-au aruncat ochii intr-un izvor de lacrimi… Scriu despre asta pentru ca asta am simtit si nu am de ce sa ascund latura mea intrinseca… Asta sunt, PUNCT!

Si daca vorbim de ascultat, nu puteam sa imi iau o orga fara o pereche de casti unde sunetul sa fie fidel si vibrant.

AUDIO TECHNICA ATH-M50X

11210102_10205920269184446_565747572_nAudio Technica ATH-M50x ofera aceeasi performanta sonora ca si originalele ATH-M50, cu adaos de pernite rafinate si trei cabluri detasabile. Cu difuzoarele mari si earcupuri pentru izolare fonica si constructie robusta, M50x ofera o experienta inegalabila pentru inregistrare, ascultare, DJing, etc. Castile ATH-M50x sunt disponibile in negru, alb și albastru (editie limitata). Inginerii Audio Technica au imbunatatit materialul bandei de sustinere și a earcupului pentru durabilitate, fara sa compromita calitatea sunetului apreciata a M50-lui.

Cu raspunsul in frecventa extins si frecventele joase bine definite, ATH-M50x mentine calitatea sunetului apreciata și laudata de inginerii audio de top. Ofera o claritate exceptionala de-a lungul unei game de frecvente extinse, cu bas precis si profund. Difuzoarele de 45mm si cupele rotative la 90 de grade pentru monitorizare usoara cu o singura ureche. Pe langa asta sunt si pliabile, pentru a-ti oferi o posibilitate de transport cat mai buna.

MEMORY

EUGEN SARBU – Vioara Stradivarius

CARUSO – VLAD MIRITA

CIOCARLIA

0 gânduri despre „O jumatate de secol de muzica – Gala Gheorghe Zamfir la Ateneul Roman!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.