Fără categorie

Nuntă á la grec 2 – Pentru ca umorul a fost imprastiat in lume de…eleni

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nia Vardalos, actriţa nominalizată la Oscar, semnează scenariul şi revine în rolul principal alături de actorii preferaţi din prima parte. Odată descoperit, secretul familiei Portokalos va reuni întregul clan pentru o nouă nuntă, mult mai mare şi mai… grecească.

În scenariul scris de Vardalos, povestea sare peste zece ani de la ultimul moment în care am văzut familia Portokalos. Toula şi Ian sunt căsătoriţi de mult timp şi, aşa cum este normal,  relaţia şi-a mai pierdut din scântei. La fel ca multe mame de adolescenţi, Toula este la cuţite cu fiica ei şi încearcă să găsească timp pentru ea şi relaţia cu soţul ei.

Despre interacţiunea regizorului cu membrii distribuţiei Nia Vardalos remarcă: „Mi s-a părut haios să-l văd pe Kirk Jones, regizorul nostru britanic, lucrând cu o distribuţie aşa de colorată, atât de etnică. Nimeni nu-l auzea spunând ceva, pentru că noi vorbeam cu toţii. Mult… Şi foarte tare !

AA58_D013_00258R

➡ Povestea din spatele povestii

În 2002, Vardalos a scris „Nuntă à la grec”. Ea a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original şi la un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă. A primit Independent Spirit Award pentru cel mai bun debut şi Teen Choice Award pentru debut în film.

În noiembrie 2015, Vardalos a fost gazdă la ABC, la „The Great Holiday Baking Show”, alături de soţul ei Ian Gomez. Emisiunea, care a avut ca punct de pornire serialul de succes în Marea Britanie „The Great British Bake Off”, îi urmărea pe cei mai buni bucătari neprofesionişti într-o serie de provocări şi eliminări.

Vardalos a scris şi a jucat în „Connie and Carla”, a apărut în „Sejur cu surprize” şi „For a Good Time, Call…”, a scris „Larry Crowne”, cu Tom Hanks şi a scris şi regizat „Urăsc Ziua Îndrăgostiţilor”. Printre apariţiile ei pe micul ecran ar fi cele din serialele: „Lege şi ordine: Brigada Specială”, „Anatomia lui Grey”, „Cougar Town”, „Curb Your Enthusiasm” şi succesul CW „Jane the Virgin”. În 2002, ea a fost gazdă la un episod din Saturday Night Live. Vardalos este vocea lui Angie Diaz în serialul animat Disney „Star vs the Forces of Evil”.

Vardalos şi-a scris memoriile în cartea „Instant Mom”, un bestseller New York Times, în care a povestit despre cum a adoptat-o pe fiica sa la trei ani din sistemul de asistenţă socială. Vardalos donează bani în mod constant pentru opere caritabile legate de adopţii. Ea este un mentor pentru femeile scriitor şi a ţinut cursuri despre scrierea de scenarii la University of Southern California şi la Writer’s Guild of America.

Vardalos trăieşte în Los Angeles cu Los Angeles cu soţul ei, fiica lor de zece ani şi mai multe animale de casă.

JOHN CORBETT ( Ian) a jucat rolul lui Ian Miller în „Nuntă à la grec” care a fost unul dintre filmele independente cu cele mai mari încasări. Corbett este cunoscut pentru rolul pe care l-a avut, alături de Sarah Jessica Parker, ca Aidan Shawn în serialul HBO „Totul despre sex” pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur în 2002. În 2010, şi-a reluat rolul în filmul „Totul despre sex 2”. Corbett a primit nominalizări la Emmy şi la Globul de Aur pentru interpretarea sa din „Northern Exposure”. La ora actuală, joacă în serialul FX „Sex, Drugs and Rock&Roll”.

Alte filme în care a jucat sunt „Stăpânii străzilor”, cu Keanu Reeves şi Forest Whitaker, „Departe de Câmpia în Flăcări”, cu Charlize Theron, în „Mesagerii” şi în filmul Fox 2000 Pictures „Ramona şi Beezus”.

Născut şi crescut în Wheeling, Virginia de Vest, Corbett s-a mutat în California pentru a-şi găsi de lucru într-o fabrică de oţel.

A lucrat acolo timp de şase ani, până ce o accidentare l-a obligat să renunţe. Între timp, Corbett mergea la colegiul local, aşa că a decis să meargă la nişte cursuri de actorie cu un prieten. Pe când era la curs, a fost rugat să facă parte dintr-un exerciţiu şi aşa a devenit captivat de actorie. A jucat în mai multe producţii la colegiu, până ce profesorul lui de artă dramatică i-a recunoscut talentul şi l-a încurajat să meargă la Hollywood.

,,Nunta á la grec 2” – o comedie in stilul Alexandru cel Mare, va avea premiera în cinematografele din România pe 1 aprilie, fiind distribuită de Freeman Entertainment.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.