Divertisment, Idei cu emotii, Social

Nu trebuie sa ne ancoram in portretul tipic al zodiei

Spread the love

Unii cred mult in ceea ce spune zodiacul si cauta zilnic informatii despre horoscop pentru a stii ce le rezerva viitorul apropiat. Altii nu prea sunt interesati de horoscopul saptamanal, zilnic sau anual, insa tot dau share la postari amuzante despre zodii si, intr-un fel sau altul, tot cred in ceea ce zice porterul tipic al anumitor zodii. Atributele pozitive sunt remarcate, dar si cele negative sunt tratate cu un gen de autoironie. Incapatanare, sfidare a celorlalti, ceva egocentrism… iata doar cateva astfel de caracteristici.

Astrologia ii pasioneaza pe multi dintre noi. Cele mai multe persoane consuma informatiile despre zodii si horoscop cu ceva rezerva, adica mai degraba la partea de divertisment, considerand interesante astfel de date. Si totusi, zodiile ne urmaresc peste tot. „Ce zodie esti?” – este una dintre intrebarile standard in procesul de cunoastere interpersonala. Mai ales cand intervine partea sentimentala / matrimoniala, brusc zodia pare si mai importanta. Pe internet gasesti o multime de articole despre compatibilitatea intre zodii, elemente ce nu sunt tratate la modul absolut, dar sunt interesante de lecturat si cu legaturi semnificative cu realitatea, ar spune multi.

Horoscopul este o chestiune legata de viitor, o prognoza la modul generalist. Pana si prognoza meteo rateaza destul de des, ce sa mai spunem despre horoscop 🙂 Insa partea cu zodiile are o incarcatura mai complexa. Acolo se vorbeste despre caracteristici ale persoanelor dintr-o anumita zodie. Si cei mai multi dintre noi ne identificam cu ceea ce se scrie acolo, mai mult sau mai putin. Balantele sunt echilibrate, taurii sunt sentimentali si mancaciosi, capricornii sunt incapatanati, leii sunt feroce si dornici de faima si shopping, scorpionii sunt… intepatori… iata cateva sintagme inradacinate in gandirea colectiva. Sunt generalitati, mai mult sau mai putin autentice. Insa ce as vrea sa spun: nu trebuie sa ne ancoram in portretul tipic al zodiei, mai ales in ceea ce priveste defectele!

Daca tot citesti date despre zodii si zodiacul horoscop-azi.com, ar fi mai bine sa reflectezi atent si, chiar daca identifici puncte vulnerabile, defecte, sa constientizezi aceste elemente si chiar sa incerci sa te distantezi de „rele”, sa corectezi. Spre exemplu, daca esti zodia Taur si stii ca ai tendinta de a deveni prea zgarcit sau prea posesiv, ia masuri cu tine insuti / insati, nu te scuza atunci cand gresesti. Din contra, cauta sa „bati” zodiacul, caci toti suntem persoane cu propria personalitate si putem sa ne schimbam macar putin. Este oare posibil asa ceva, sa-ti depasesti ADN-ul zodiacal? Eu sper ca este posibil si ar fi bine ca mai multe persoane sa nu se mai scuze cu „asa e zodia mea” si sa incerce sa faca macar putin mai light simtite unele caracteristici nedorite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.