Fără categorie

NOTE 4, un telefon pentru povesti, de scris, de filmat, de fotografiat!

Spread the love

Remember…

Am primit în urmă cu ceva timp modelul NOTE 4. Smartphone-ul a venit echipat cu tot cu husa de tip carte dar am avut si capacul spate. Am folosit husa cu textura de piele gri inchisa, foarte rezistenta la praf si alte impuritati. Husa mi-a amintit de site-ul de huse www.stifler.ro. Telefonul pe care l-am testat avea o culoare de gri murdar, ideal pentru o folosire intensiva chiar si in medii mai putin prietenoase cu praful si curatenia.

Samsung-TabS3_Dynamic-Pen_Silver_WIFI

Carcasa terminalului Galaxy Note 4 ascunde sub butonul oval Home SENZORUL cu amprenta, rama pătrată a obiectivului camerei foto si design-ul patratos dar elegant in acelasi timp.  In plus, Galaxy Note 4 oferă acum o ramă din aluminiu. Senzorul de amprenta este extrem de versatil. Se configureaza usor, trebuie sa treci degetul pe care vrei ca telefonul sa-l memoreze de 10 ori peste senzor la diferite viteze si pozitii si apoi totul e asigurat.

Ai si o parola daca eventual se intampla ceva cu senzorul, parola de siguranta. Interesant e faptul ca pe durata de 20 de zile cat a durat testarea n-am avut nevoie sa folosesc acel cod si l-am uitat. Nu-i panica. Odata intrat in meniul de siguranta acesta recunoaste amprenta si poti reconfigura noul cod. Practic senzorul de amprenta este mai puternic decat orice cod alfa numeric.

Rame de aluminiu

Si daca tot am vorbit de rama de aluminiu, aceasta înconjoară integral carcasa, are o lăţime constantă în cea mai mare parte, doar în zona conectorului USB 2.0 din partea inferioară se ingroașe şi în zona conectorului jack audio din partea superioară.

Profilul acesteia nu urmează însă cu exactitate forma părţii frontale a terminalului, rama metalică fiind uşor scobită pe laterale pentru a reduce lăţimea totală a terminalului şi pentru a-l face mai confortabil atunci când îl folosești.

Cu dimensiuni de 153,5 x 78,6 x 8,5 milimetri şi o greutate de 176 de grame, Galaxy Note 4 este insesizabil mai greu şi mai mare decât generaţia anterioară, însă are o carcasă mult mai bine evidențiată şi mai bine finisată. În plus, Galaxy Note 4 este mai confortabil deoarece, deşi a rămas cam la fel de mare, este mai puţin alunecos decât modelul anterior.

Din păcate pentru un astfel de model, deși este robust, trebuie manevrat cu grija pentru că în afara husei de tip carte care îl protejează, telefonul nu are rezistență la praf, apă iar ecranul este destul de sensibil pentru a fi sincronizat cu S pen-ul.

Rezolutie QHD

Rezoluţia Quad HD este unul dintre principalele atuuri ale panoul AMOLED. Simți tehnologia din spatele lui și în momentele în care filmezi pe lumină puternică ,slabă, pe ceață, dimineața, exterior, interior dar și când vizualizezi clipurile. Panoul foloseşte aceeaşi matrice PenTile cu aranjare Diamond şi subpixeli inegali pe care Samsung o utilizează de ceva vreme în cazul ecranelor sale AMOLED cu densitate foarte mare.

La o densitate de 515 ppi. Am urcat mai multe filmulete de la escapadele mele pe ritmuri de karaoke si am filmat interior, exterior, pe lumina puternica si slaba iar telefonul la partea de multimedia s-a comportat exemplar.

Versiunea hardware pentru Galaxy Note 4 este construita pe platforma Exynos 7 Octa (fost Exynos 5433),  pe 64 de biti,  proces HKMG pe 20 de nanometri. Sistemul de procesoare integreaza perfecte nucleele grafice de vârf ARM din generaţia Midgard 2.

Exynos 7 Octa foloseşte patru nuclee ARM Cortex-A57 cu o frecvenţă de tact de 1,9 GHz, patru nuclee ARM Cortex-A53 cu o frecvenţă de 1,3 GHz şi arhitectura big.LITTLE cu procesare eterogenă (HMP) care permite utilizarea tuturor celor opt nuclee de procesare în acelaşi timp. Acest nucleu de procesare este completat de interfaţa grafică ARM Mali-T760 MP6, aceasta fiind de altfel şi cea mai puternică implementare a vârfului de gamă ARM Mali din generaţia actuală.

Pe scurt, in testele de benchmark NOTE 4 a rupt orice device din gama lui si nu numai.

 

 

Bateria cu o capacitate de 3220 mAh a oferit o autonomie de circa 40 de ore, in contextul in care am navigat 3G cel câte 8 ore pe zi, plus utilizare WiFi pentru email, contacte, agendă, calendar, Facebook, Messenger, Twitter, Skype şi utilizarea diverselor aplicaţii pentru un timp total de ecran de circa patru ore. Ce fascinează cu adevarat este tehnologia din spatele bateriei prin sistemul fast charge si a sistemului ultra saving power mode.

Primul permite bateriei sa se incarca la priza 220 V in maxim 10 minute-15 minute ai aproape 40-50% din baterie. Deja in maxim 30 de minute telefonul e aproape plin. Mai mult, ultra saving power mode transforma device-ul intr-un smartphone alb negru iar display-ul seamana ca ecranul de la readere de tip e-paper display. Ca si exemplu, mai aveam 10% din baterie, n-am  vrut sa-l incarc sa vad cat rezista, si de la ora 9 dimineata pana la ora 9 seara, fara sa ies din mod doar sms si telefoane mai aveam 6% baterie.

4 gânduri despre „NOTE 4, un telefon pentru povesti, de scris, de filmat, de fotografiat!”

  1. Multumesc de feed-back Ramona dar daca vrei sa participi la concurs trebuie sa vorbesti sau sau amintesti de un telefon Samsung pe care l-ai avut, l-ai primit cadou de ziua ta sau ca telefon de job…Sa inteleg ca nu te intereseaza premiul 🙂 !?! @Ramona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *