Fără categorie

Nina Chiper – un gand dulce din Basarabia dintr-un oras idilic, Slobozia Mare…

Spread the love

Nina Chiper, la doar 20 de ani si doua luni are in palmares o multime de activitati si proiecte din zona jurnalismului online si offline. Nascuta sub semnul zodiacal al Scorpionului, Nina se mindreste cu zodia ei, pentru ca persoanele din zodia Scorpion, spune ea, sunt  cele mai ambitioase si energice, iar Nina chiar face parte din aceasta categorie. Dar ceea ce frapeaza la Nina, pe langa zambetul cald si privirea curata, este sinceritatea ei care te cucereste instant.

‘”Nu m-am nascut intr-o tara scaldata de ocean, cu cladiri zgirie-nori, centre comerciale imense si universitati de prestigiu, nu am mers la scoala cu autobuzul  galben si nici nu m-am  plimbat zi de zi prin  parcuri si mall-uri. In schimb traiesc intr-un colt de rai numit Slobozia Mare raion Cahul, acolo unde am purtat  coronite din papadie, cercei din cirese si am  furat fructe de la vecini! Copilaria mea si viata mea au fost sunt si vor fi speciale pentru ca traiesc langa oameni extraordinari si admir peisaje idilice„”, ne-a marturisit Nina.

Prima experienta a Ninei din sfera jurnalismul a fost in clasa VII-a, atunci cind a fost cistigatoarea unui concurs interactiv organizat pentru copiii din localitatea natala. Atunci s-a aflat pentru prima data intr-un studiou radio, unde pur si simplu s-a indragostit de eter. Cu timpul a ajuns sa realizeze reportaje si interviuri cu colegii, prietenii si profesori din liceu si nu numai, iar activitatile din sfera jurnalismului au continuat cu participarea Ninei la traininguri de profil pentru tinerii jurnalisti organizate de Centrul Tinarului Juranlism din Moldova ( ctj.md). Ambitia Ninei de a deveni jurnalist a inceput sa prinda contur odata cu publicarea a zeci de articole in ziare nationale  precum Tribuna Copiilor, Natura, Fara Tabu cit si in zona de online pe blogul ninachiperi.wordpress.com sau alte bloguri pt tineri. Calitatea publicatiilor sale a fost recunoscuta atunci cind a cistigat Premiul Mare pentru cea mai activă participare în cadrul campaniei ,,Reflectarea Cazurilor de trafic de fiinţe umane şi violenţă în familie în mijloacele mass-media” CTJM. In prezent, este studenta la Universitatea ,,Dunarea de jos” Galati, Facultatea de Arte, specialitatea Actorie, iar povestea ei nici macar nu a inceput sa fie scrisa…

Reporter: Stiu ca ai fost in Tabara de la Sulina.  Cu ce amintiri ai plecat  de acolo?

Nina: Ei bine, daca pentru unii Sulina a insemnat distractie, pentru mine Sulina a fost locul unde am cunoscut prieteni adevarati, unde mi-am creeat mici parteneriate pe viitor si unde am cunoscut oameni de succes care au demonstrat ca se poate trai demn si frumos  in Romania.

Reporter: Ai ales sa studiezi in Romania in Galati. De ce Galati?

Nina: Galati…nustiu. Probabil ca dragostea de locurile natale nu mi-a piermis sa fug mai departe, iar Galatiul e doar la 30 minute distanta de Slobozia Mare. Interviu complet aici!

0 gânduri despre „Nina Chiper – un gand dulce din Basarabia dintr-un oras idilic, Slobozia Mare…”

  1. bravo Nina ,ma bucur pentru tine ,si merti mai mult nu te multumi cu postul de jurnalist,lupta sa ajungi cit mai sus!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *