Fără categorie

NIGHTCRAWLER – Adevarul despre Adevaratele BREAKING NEWS-uri din TV si despre cum se nasc vampirii de stiri!

Spread the love

Am vazut NightCRAWLER, film adus de RO IMAGE si care va rula in cinema din 5 decembrie. E un film crunt de adevarat, o poza facuta fara clisee si fara finisaje realitatii mediatice de astazi din TARILE CIVILIZATE si DEZVOLTATE. Ce gluma buna :))

Nu e un secret pentru nimeni ca am terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, facultate unde am invatat despre deontologia meseriei de jurnalist, despre functia instructiv-culturarizatoare, despre etica si moralitate. Din pacate, totul e dust in the wind sau teorie de dragul teoriei. C.P. Scott spunea ca faptele sunt sacre iar comentariile sunt libere, dar ceea ce se intampla azi in media sfideaza nebunia, psihoza, schizofrenia…Iar faptele nu mai exista…Sunt inlocuite cu povesti false, cu facaturi ordinare, cu mizerii Galbene pentru un CRAWL (burtiera) cat mai colorata.

Groaznic de adevarat iar ceea ce urmeaza sa spun poate ca o sa socheze dar FILMUL nu numai ca e ADEVARAT, dar se poate si mai RAU.

Unul dintre editorii din film defineste destul de clar notiunea de stire de BREAKING NEWS – O femeie care urla pe strada cu gatul taiat din care tasneste puhoi de sange si cu lacrimi in ochi.

Deja notiunea de UMANITATE dispare…Jurnalistii de noapte, hoitarii de eveniment, cameramanii, NU mai privesc oamenii ca victime, nu se mai gandesc la familiile victimelor, la umanitate, ei vad in „racitura” un subiect de PRESA, de site, de TV, de media FIERBINTE.

Pe sistemul, daca n-are sange NU e stire

Despre ce e filmul !? Vorbim de un hot marunt dar un sociopat, care detesta oamenii, inteligent si care invata orice despre orice cu ajutorul netului. Fara job, fura fier vechi pana cand are o epifanie. Vede doi cameramani cum „mulgeau” un cadru cu sange si flacari, un accident de toata seva, de tot sensul deontologic si asa se reorinteaza.

Daca pana atunci fura fier ajunge sa FURE vieti si suflete si sa le transforme in BREAKING NEWS

Pana unde ajunge si cat de departe ajunge, cum isi schimba opelul din 1976 intr-un mustang rosu din 2014 !?

Freud spunea ca OMUL, la nivel instinctual, este guvernat de doua stari ancestrale – EROS si TANATOS. Pe scurt, ne atrage sexul si violenta. Dar, cum spuneam, la nivel instinctual. Un leu, n-are RATIUNE, logica, UMANITATE e normal sa functioneze instinctual.

Dar noi suntem oameni…Dar asta doar pe hartie pentru ca PRESA tocmai asta speculeaza. Sa ne alimenteze foamea instinctelor. Eu nu-l condamn pe sociopat. Asa s-a nascut. Eu condamn trusturile de presa care angajeaza astfel de oameni, care promoveaza o astfel de idee de stire…

Ce s-ar intampla daca televiziunile n-ar mai cumpara asa ceva, n-ar mai difuza asa ceva?

Eu am lucrat 15 ani in mass-media si 7 ani i-am petrecut in presa scrisa din Campulung Muscel si Pitesti, iar restul de 8 prin publicatii precum GANDUL, Semnal de Ilfov si la site-uri precum realitatea.net, nationalmagazin.ro si televiziuni precum KANAL D, PRIMA TV, Antena 2 si Realitatea TV.

O sa va las spre „delectare” coperti de ziare locale care EXISTA si astazi in PITESTI desi avem UE, suntem in secolul XXI, si, daca la tv astfel de stiri sunt difuzate in cadrul unor grupaje la care, teoretic, copii n-au acces, ziarele pe care le veti vedea sunt pe TARABE in vazul tuturor.

Cate ziare sunt in Pitesti COTIDIENE, adica publicatii cu tiraj zilnic ? Cine ghiceste? Cand am plecat eu in 2007 erau asa: Curierul Argesean, Argesul, Societatea Argeseana, TOP si Atac de Arges…Asta intr-un oras de 200.000 de locuitori…

Eu am lucrat in presa scrisa din primul an de facultate si inainte sa coordonez singurul supliment EDUCATIV din judet Argesul in BLUGI ( mentorul acestui blog) am facut si eu munca de teren si am ajuns la un caz, un muncitor decapitat si aveam langa mine colegi de grupa care de abia treceau examenele dar care erau FEROCE pe teren…Unul dintre ei, si nu voi uita acea scena a luat capatana decapitata intr-o mana si cu cealalta i-a tras doua poze asa, cu detalii. Iar poza bineinteles ca a aparut in ziar. Cum ne-am apropiat atat de mult? Ajunsesem inaintea politiei, avem un pont de la un muncitor…

Ma opresc aici. Ideea este ca filmul va va tulbura daca nu lucrati in mass-media si o sa-l priviti distant sau cu ochii infometati daca lucrati ca reporteri de noapte. Mergeti sa-l vedeti…

0 gânduri despre „NIGHTCRAWLER – Adevarul despre Adevaratele BREAKING NEWS-uri din TV si despre cum se nasc vampirii de stiri!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.