Atelier de Idei

NECENZURAT – Un proiect antidrog international pentru tinerii fara buletin!

Spread the love

Am ramas placut surprins cand am aflat ca Agentia Nationala Antidrog alaturi de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Fundatia internationala Mentor si Asociatia Internationala a Politistilor au derulat intr-o serie de scoli din Romania proiectul – NECENZURAT.

Proiectul NECENZURAT s-a desfasurat in paralel in 5 state ca: Romania, Lituania, Croatia, Kirghistan si Federatia Rusa. Finantarea acestui proiect a fost asigurata de catre Fundatia Internationala Mentor condusa de Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei.

In Romania proiectul a avut beneficiari directi peste 1200 de copii si 52 de profesori diriginti din cadrul unor clase de VI-a din orase precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si Constanta.

In cadrul acestui proiect se va realiza si un studiu referitor la eficienta programului din cele cinci tari, studiu ce va fi realizat de specialisti din cadrul Institutului Piemonte din cadrul Universitatii din Torino.

Toate bune si frumoase dar eu va invit sa reflectati asupra acestor randuri – Sa ne DROGAM cu LIBERTATE

In acest articol anticipam prostia guvernantilor de a accepta consumul de etnobotanice. Mai mult decat atat, desi spun ei ca au facut o lista cu substantele interzise, la noile SPICY SHOP-uri aparute ca ciupercile din neant, veti gasi droguri de genul: Huang jin, ExiBun etc etc. (numele sunt inventate pentru ca nu stiu denumirea exacta a produselor dar mi-au povestit consumatori ca sunt ambalate in chestii chinezesti pentru a nu fi interzise)…

Eu felicit initiativa de mai sus, dar ce folos sa le vorbesti unor copii despre droguri cand la o statie de autobuz au acces la Spicy Shop. Mai mult decat atat. In tarile din Occident fumatul in locurile publice este interzis. La noi avem daca vrea proprietarul spatiu de nefumatori si spatiu de fumatori, iar barurile sunt pline de elevi.

In acest context, oare cat de veridic este un astfel de program. Eu stiu o vorba: Inainte de a-i spune unui copil sa nu se arunce in prapastie, cel putin construieste un gard si apoi poarta o discutie despre inutilitatea drogurilor, despre alternative. Daca esti parinte si esti fumator cum vrei ca al tau copil sa nu fumeze!?

Oricum bafta tuturor celor implicati in proiectul NECENZURAT…

PS: O piesa de reflectie despre povestea unui pusti de 15 ani care se drogheaza…POVESTE REALA!

0 gânduri despre „NECENZURAT – Un proiect antidrog international pentru tinerii fara buletin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.