Fără categorie

N-ai lumina, NU existi! Te invat sa-ti iei portia de rezerva! FOTO

Spread the love

Stii, ma gandeam sa incerc si niste lanterne de vanatoare. Vreau sa am asa ceva, mi-a spus la lift, in loc de salut, un vecin care-mi aratase cu o zi inainte ce chestie cool isi achizitionase.

De cand am inceput sa fiu pasionat de lanterne, am intalnit surprinzator de multi oameni care-mi impartasesc interesul. Nu vorbesc de colectionari de lanterne, ci de utilizatori si posesori care vor sa achizitioneze lucruri de calitate, dar din arsenalul carora nu lipsesc lanternele.

Nu sufar de dependenta si nu-mi calculez iesirile in functie de numarul de baterii consumate, sau numarul de acumulatori de tipul acumulator 18650  si nu-mi uit frontala pe cap si lanterna nu este un subiect care apare constant in conversatiile mele.

Ma consider doar o persoana prudenta cand vine vorba de lumina si imi place sa stiu care sunt noutatile in domeniu. In plus, nevoia mi-a demonstrat ca este comod sa am in permanenta o lanterna de calitate asupra mea si ca nu trebuie sa astept vreo pana de curent sau o urgenta ca sa o scot din sertar.

In ultima vacanta, de pilda, am folosit lanterna in fiecare zi. Cum eram la o casa de la tara, incalzita cu lemne, foloseam lanterna noaptea ca sa bag pe foc, seara – daca ajungeam prea tarziu acasa, sa-mi conduc vecinii pana la drum (pentru ca distanta este mare si drumul noroios), sa vad in departare o caprioara, sa merg pana la masina etc.

Acum vreo doi ani, lanterna pe care o aveam se stricase dupa un impact destul de usor cu solul, dupa care am bajbait la lumina telefonului mobil. Un prieten mi-a facut atunci cadou doua frontale. Dupa cateva zile, m-am intalnit cu o ruda pasionata de vanatoare, care mi-a aratat ce inseamna o lanterna profesionala. Dupa mai multe discutii de acest fel, mi-am dat seama ca este vorba de un domeniu mult mai complex decat imi imaginasem. Si aceasta a fost startul unei noi pasiuni.

Concluzia? Se spune ca pasiunile se consuma repede, dar interesul meu pentru lanterne este unul stabil, poate chiar in crestere. De doi ani nu mi-am mai cumparat lanterna de la magazinul de la colt, ci sunt atent la specificatiile modelului si fac un studiu atent inainte de a face achizitia. Unii nu ies din casa fara telefon mobil, tableta sau alte gadgeturi. Eu nu ies din casa fara sa am o lanterna, fie chiar si una prinsa la breloc. Nu se stie niciodata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *