Rezumat:
- 1
- 2 ➡ Salut Alexandra. Murescel – Mure de Muscel. Interesant joc de cuvinte. Cum si cand s-a nascut aceasta poveste?
- 3 ➡ Se spune ca ursii vin la mure. Ati avut pana acum vizitatori surpriza? Cum este pazita recolta?
- 4 ➡ Stiu ca in prezent comercializati doar mure proaspete. Murescel vrea in viitor sa ajunga si in alte produse – dulceata, gem, murata sau alte sortimente?
- 5 ➡ Care e secretul Murescel pentru ca fructele par crescute cu training-uri de dezvoltare personala ?
- 6 ➡ De ce sa consumam mure? Ai cunostinte despre proprietatile lor ?
- 7 ➡ In final, convinge cititorii nu doar sa cumpere mure de la Murescel ci sa vina sa viziteze regiunea. Ce le-ai spune?
- 8 Partajează asta:
- 9 Related
➡ Salut Alexandra. Murescel – Mure de Muscel. Interesant joc de cuvinte. Cum si cand s-a nascut aceasta poveste?
Povestea s-a nascut acum 2 ani cand mama si bunica mea s-au hotarat sa planteze butasi de mure in spatele casei bunicii – inainte acolo fiind plantatie de cartofi si porumb 😊. Le-au cultivat, le-au ingrijit, le-au legat, dar nu si-a pus nimeni foarte exact problema – unde le dam? Recunosc acum ca ma gandesc nu mi se pare cea mai inteleapta abordare, dar adevarul e ca la inceput nimeni nu se gandea la aceasta idee ca la un viitor business.
Apoi anul trecut in vara, cum era de asteptat, s-au copt murele 😊. Si acum tin minte ca stateam in curte, sub vie si ma gandeam – ce naiba facem acum cu sute de kg de mure? 😊 Si pur si simplu m-am gandit sa dau un mail la birou sa intreb daca oare ar fi cineva interesat – si bum, reactie, erau chiar foarte multi! Si cumva am inceput sa construim usor, usor de la acest lucru.
Povestea numelui a fost destul de interesanta si ea. Poate nu pare, dar dupa o luuuunga perioada de gandire am ajuns la varianta aceasta. De fapt chiar a fost cumva amuzant pentru am stat cateva luni bune sa ne gandim la nume, si apoi in aproximativ o saptamana am fost nevoiti sa fim sus cu site-ul pentru ca incepea culesul😊.
Si ca sa ajungem la “Murescel – Mure de Muscel” am plecat de la o lista de variante, facuta de mine si Diana (sora mea). Apoi am trimis lista prietenilor si i-am rugat sa-si dea cu parerea. Au fost foarte multe debate-uri, dar in final s-a dovedit castigator detasat “Murescel” si pe masura ce a trecut timpul s-a dovedit a fi cea mai buna alegere. Multi ne-au felicitat pentru ideea numelui, “Murescel” – care recunosc, nu este a mea. Doar completarea imi apartine “Mure de Muscel “ – nu de alta dar ne—a fost totusi teama ca persoanele din “afara” Muscelului vor intelege mai greu semnificatia, “Mure & Muscel – Murescel <3 “
➡ Se spune ca ursii vin la mure. Ati avut pana acum vizitatori surpriza? Cum este pazita recolta?
Da, asa se spune si probabil ca asa si este – noi n-am patit deocamdata nimic de genul si sper sa nici nu fie cazul. Pentru ca oricat de amuzant ar parea, sa vina ursul sa distruga plantatia la care ai lucrat toata primavara nu e chiar lucrul pe care ti l-ai dori 😊. Dar, la nivel simbolistic, ne atrage foarte mult asocierea. Consumatorii sunt pentru noi un fel de “ursi” care sa hranesc cu delicioasele mure de la Murescel 😊. De aici si sloganul pe care il folosim uneori: “be the bear in our blackberries plantation!”. In alta ordine de idei, plantatia, care se afla chiar in spatele casei bunicii este inconjurata de garduri. Probabil in viitor vom apela si la alte servicii de securitate.
➡ Stiu ca in prezent comercializati doar mure proaspete. Murescel vrea in viitor sa ajunga si in alte produse – dulceata, gem, murata sau alte sortimente?
Da, anul acesta am comercializat doar mure proaspete si din fericire, delicioase fiind, vom reusi sa vindem toata cantitatea! Yeeey! 😊
Un mic secret pe care-l dezvaluim acum, pentru ca avem foooarte multe planuri, ar fi ca ne propunem sa facem o editie speciala de murata pe care s-o scoatem pe piata in decembrie. Vrem sa testam produsul si cum ar fi el primit.
In acest moment nu vedem neaparat o directie de dezvoltare principala spre produsele derivate, desi probabil in viitor ne vom indrepta si catre aceasta zona. Principalul motiv este ca murele sunt extrem de gustoase si se vand imediat. Si daca nu ne credeti pe cuvant, puteti intra pe www.murescel.ro si trimite o comanda acolo ca sa va convingeti. 😊 Iar preturile sunt mai mult decat prietenoase.
Dar mai mult decat atat avem o idee foarte nastrusnica pentru la anul – pana nu gasim insa fondurile necesare ca s-o putem implementa, suntem momentan rezervati dar in acelasi timp si increzatori ca vom gasi o solutie. Oricum pe pagina noastra de Facebook si Instagram impartasim din timp toate informatiile – take a look 😉
➡ Care e secretul Murescel pentru ca fructele par crescute cu training-uri de dezvoltare personala ?
😊)) Bine punctat. Avem de foarte multe ori discutii cu alte persoane care contesta faptul ca murele n-ar fi 100% naturale sau chiar injectate data fiind dimensiunea lor foarte mare. Intr-o prima faza incercam sa-i convigem si chiar eram usor deranjati de intrebare – dar ulterior ne-am dat seama ca cel mult ar trebui sa luam acest lucru ca un compliment. Nu am cunostinte de specialitate in domeniu, dar ce se poate observa cu ochiul liber (si aici sunt mai mult oricum parerile mamei care se pricepe mai bine la produs) ar fi: calitatea solului, modul in care este ingrijita/ curatata plantatia inca din primavara si bineinteles cantitatea de apa necesara. Din fericire zona in care cresc este o zona in care ploua foarte des, prin urmare apa faciliteaza destul de mult cresterea fructului.
Pentru persoanele mai reticente insa, anul acesta suntem si-n primul an in care am depus actele pentru obtinerea certificarii de produse ecologice. O sa fie un demers indelungat, dar necesar in perspectiva. Ce as vrea sa punctez aici este ca niciodata nu ne-am asuma faptul ca produsele nu sunt nici stropite, nici tratate, daca n-ar fi asa, atata timp cat sunt persoane de toate varstale – inclusiv copii care abia au inceput diversificarea – care le consuma.
➡ De ce sa consumam mure? Ai cunostinte despre proprietatile lor ?
Doar cateva din avantajele consumului de mure:
• Sunt bogate in Vitamina C
• Au efect antioxidant
• Ne intaresc oasele prin continutul ridicat de calciu, fosfor si magneziu
• Intaresc sistemul imunitar
• Detoxifica ficatul
• Previn anemia prin continutul ridicat de acid folic, vitamina C si fier …asa ca ..why not? 😊
➡ In final, convinge cititorii nu doar sa cumpere mure de la Murescel ci sa vina sa viziteze regiunea. Ce le-ai spune?
Le-as spune ca regiunea ar trebui sa fie cu siguranta pe “to do-ul” lor de vizitat in Romania. Pe langa faptul ca toti muscelenii se mandresc cu faptul ca orasul Campulung a fost prima capitala a Tarii Romanesti, imprejurimile sunt de o frumusete deosebita. De exemplu un mod foarte placut de a vizita vecinitatile orasului ar fi prin plimbarile cu RZR-urile. Pe langa adrenalina plimbarii, poti ajunge si pe Varful Stramtu, cota 1400, unde exista si o stana cu acelasi nume. Se vede minunat orasul mai ales noaptea – highly recommended . Apoi din Campulung prin Leresti pleaca cel mai inalt drum din Romania care traverseaza Muntii Iezer- si poti ajunge fie la Vraful Iezer, fie la lacul Glaciar Iezer – cota 2.350. Mai multe informatii despre toate traseele pe care le puteti avea in vedere aici: http://www.marconi-xtours.com/ si cum ziceam adrenalina plimbarii – no words!
O alta atractie ar fi barajul Rausor, care pe langa peisajul minunat, este singurul din tara facut fara ciment ca element principal. Sunt 4-5 pastravarii care au restaurante traditionale, vand peste si unde poti de asemenea pescui sportiv. Exista foarte multe conace foste boieresti care au fost construite tocmai pentru ca zona ofera interes, fiind atat de bogata peisagistic. Campulungul, fiind situat intr-o depresiune, este inconjurat de dealuri, printre care si Matau, care este cel mai inalt deal din Romania – 1017 m.
Si pe langa privelistea minunata, orasul are si o istorie deosebit de interesanta. De exemplu in vecinatatea orasului se afla Mausoleul de la Mateias – care a fost dedicat Armatei a 2-a Romana care in 1916 a tinut piept 45 de zile Armatei Noua Germana . A fost cheia de rezistenta a orasului si prin lupta dusa acolo a fost oprita inaintarea Puterilor Centrale spre Campia Romana.
Tot in Muscel inca se mai pastreaza traditia Focului lui Sumedru. In noaptea de 25 spre 26 octombrie, dinaintea Sarbatoririi Sfantului Dumitru (aparatorul pastorilor), se aprind focuri uriase si tinerii de aduna in jurul acestora pentru a imparti covrigi, biscuiti, mere si alte bunatati. You should be around that night! 😉