Fără categorie

MORTDECAI – O comedie mustacioasa, deloc stufoasa, usor rafinata si…putina ARTA

Spread the love

Mortdecai e o comedie cu stil si nu prea, dar te prinde. Avem si momente ce te duce cu gandul la Dumb and Dumber, avem si faze gen Benny Hill sau Mr. Bean, avem un fel de struto-camila americano-britanica, dar, cum spuneam anterior, te prinde. Sa vedem de ce?

In primul, tot light-motivul secundar este generat de mustata lui Mortdecai jucat de Jonny Deep in stilul din Piratii din Caraibe. Cu usoare diferente si inflectiuni, in afara de context, scene si garderoba el e acelasi. Un pungas pus pe sotii, usor las si cu chef de glume. Are chiar si aceleasi ticuri verbale. Dar, intr-adevar mustata lui e dementiala si, pentru prima oara, nu stiu daca este adevarat sau nu, am auzit de conceptul – stari de voma prin empatie vizuala si acustica, ca si in cazul cascatului.

Care e motivul care genereaza stari de voma la anumite intervale intre personaje ? Descoperiti VOI 😀

Filmul MORTDECAI distribuit de InterCOM Film iti vine greu sa-l incadrezi intr-un singur gen, dar eu ii voi spune COMEDIE, pentru ca asta e senzatia care depaseste filmul si se detaseaza.

De ce comedie ? Pentru ca sunt scene in care razi, eu cel putin chiar am ras cu pofta, cu determinare pentru ca ai motive. Ori razi la burlescul jocului dintre personaje, ori razi datorita expresiilor aruncate sau de momentele de actiune involuntare.

Razi si atunci cand MORTDECAI apare precum piesa lui Sting (Englishman at New York), ca un extraterestru la L.A. sau cand incearca sa-si tina sunt control sotia cand, de fapt, el se afla sub papuc.

Are romantism, sexualitate, gelozie, galanterie si actiune. Si, ca bonus, invatam si cateva lucruri interesante despre arta si diferite stiluri de pictura. Practic, filmul e o usoara enciclopedie si, cum spuneam si la inceput, nu e un film perfect, dar te distreaza, te binedispune, nu simti cum trece timpul si eu zic ca e suficient pentru un film precum MORTECAI.

Pentru o portie zdravana de buna-dispozitie mergeti la MORTDECAI din 23 ianuarie.

Si, era sa uit. Oare ce se intampla cu mustata lui Mortdecai pana la final, atat de urata si de caraghioasa potrivit majoritatii apropiatilor lui !? Aflati singuri raspunsul la cinema 😀

0 gânduri despre „MORTDECAI – O comedie mustacioasa, deloc stufoasa, usor rafinata si…putina ARTA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.