Fără categorie

Money, Money, Money, Money, asa ca de ziua mea

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Stim cu totii ca pariurile sunt jocuri de noroc, corect? Mai nou, reglementate in Romania chiar si in ceea ce le priveste pe cele online. Cu toate acestea, pariuri facem zi de zi, in viata noastra, uneori chiar fara sa constientizam. Facem alegeri diverse, de la a incerca un nou produs alimentar pe care il vedem pe raft in supermarket, pana la a alege o anumita ruta atunci cand mergem din Bucuresti spre Valea Prahovei si inapoi. Tot asa, investim incredere in diverse marci, in diverse produse, mai ales in zona de IT&C. Cand facem un abonament de telefonie mobila, pariem ca 2 ani vom avea avantaje. Si tot asa.

11264827_10153361976795996_8317245608180229521_n

Iata un alt exemplu de pariu, extrem de important: in ce valuta sa luam un credit. In trecut, erau si mai multe variante accesibile, pana si franci elvetieni (un pariu extrem de prost, dupa cum aveau sa afle multi, din pacate…). Acum, in principiu avem de ales intre lei si euro. Cand alegem, facem practic un pariu pe curs valutar. In functie de cum va evolua cursul valutar, pariul se poate dovedi inspirat sau neinspirat.

Partea cea mai buna este ca, de ceva timp, in mare se observa un curs valutar leu / euro extrem de echilibrat. Si asta nu poate decat sa ne bucure, caci indiferent de alegere, important este mai mult sa nu pierdem, decat sa castigam, intr-o astfel de situatie. Totusi, pariul vizeaza si dobanzile percepute, nu doar cursul. In prezent, atat creditele in euro, cat si cele in lei, au dobanzi undeva pe la minime istorice.

Mai mult este marja bancii – apropo, marja la euro este mult mai mare, atentie, si ramane fixa pe termen lung. Mai ales la lei (dar si la euro, probabil), am vazut analisti care considera ca peste ani dobanzile au toate sansele sa creasca, deci si valoarea ratelor. asadar, bine de stiut! Este bine sa-ti faci calculele intr-un mod pesimist, nu optimist, pentru a acoperi si eventuale situatii in care zarurile nu cad in favoarea ta – asta apropo de jocuri de noroc 🙂

Daca esti la prima experienta in domeniul creditarii, nu te arunca rapid la oferte frumos colorate si promovate, cu promotii si bonusuri. Analizeaza atent, cere mai multe oferte dedicate (pentru tine, nu generale!), documenteaza-te online si abia apoi semneaza.

Este mult mai bine sa abordezi lucrurile cu precautie, pentru a te asigura ca sansele tale sunt maxime pentru un pariu inspirat in acest domeniu. Pana la urma, la un credit pe termen scurt iti mai permiti erori, daca se poate spune asa, insa cu totul altfel este cand iei un credit pe 10, 20 sau 30 de ani.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *