Fără categorie

Mon Paris – farmecul parizian pe o strada din Bucuresti predestinata poeziei…

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Cand auzi de strada Mihai Eminescu din Bucuresti, e imposibil sa nu te gandesti la terase romantice, restaurante cochete, locuri cu un pitoresc urban aparte. Nu intamplator Restaurantul Mon Paris a ales sa apara in peisajul gurmand din Capitala pe o strada cu rezonanta.

Localul se afla la nr 118 la putine minute de mers pe jos de hotel Sheraton din zona Piața Romană. Cochet tipic frantuzesc, cu o terasa acoperita care poate fi inchisa complet daca temperatura de afara scade sub o grade sau deschisa atunci cand vara inca ne da tarcoale, localul mai are un secret ascuns, un loc intim unde te simti ca-n ecranizarile despre Moulin Rouge.  Dar sa pornim impreuna intr-o calatorie cu parfum frantuzesc!

IMG_4118

PHOTO CREDIT: ALEXANDRA CRISTEA

Mon Paris are trei zone de interes. Un bistro liniștit la intrare, o terasă pentru fumători și o cramă decorată si inspirata dupa Moulin Rouge, localul deja celebru din tara Hexagonului. Restaurantul dispune de o capacitate de aproape 100 de persoane, crama fiind perfectă pentru o petrecere. In plus, pereții sunt antifonați, iar clienții de la etaj nu vor auzi show-urile live din adancurile pamantului.

Meniul este extrem de variat și conține preparate eclectice inspirate din bucătăria mediteraneeană dar mai ales bucătăria franțuzească. Am servit un delicios foiegras cu ananas caramelizat si vita picanta ca-n provence. Nu intru in detalii pentru ca nu pot cuprinde in cuvinte ceea ce doar gustul poate sa descopere, dar foiegras e bine preparat, iar in asociere cu ananasul ii confera o anumita moliciune si catifelare la nivelul papilelor gustative.

Dar mai bine va corup cu doua fotografii pana mergeti acolo sa va delectati cu preparatul in toata splendoarea.

IMG_4130

PHOTO CREDIT: ALEXANDRA CRISTEA

IMG_4132

PHOTO CREDIT: ALEXANDRA CRISTEA

IMG_4133

PHOTO CREDIT: ALEXANDRA CRISTEA

Let,s talk about desert!

Stiti piesa asta? Cuplul Jane Birkin si Serge Gainsbourg au facut istorie cu piesa Je T’aime,…Moi Non Plus… De ce vorbesc despre asta? Pentru ca, dupa ce am gustat deserturile Mon Paris m-am indragostit de local, de chef, de decor, eram in delir…

Souffle-ul de ciocolata ti se topea practic in suflet, iar cheesecake-ul era pur si simplu divin. Dar nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant. Eu va ispitesc cu fotografiile, voi, doar sa mergeti acolo sa va delectati cu ceea ce o sa vedeti!

IMG_4140

PHOTO CREDIT: ALEXANDRA CRISTEA

IMG_4143

Sau versiunea facebook 🙂

0 gânduri despre „Mon Paris – farmecul parizian pe o strada din Bucuresti predestinata poeziei…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.