Social

Moda firmelor de facility management a inlocuit-o pe cea a firmelor de curatenie

Spread the love

Indiferent de profilul sau dimensiunile lor, companiile au inceput sa apeleze tot mai frecvent la firme de curatenie, uneori pentru spatii amenajate, inchise precum hale de productie sau birouri, cat si pentru spatii exterioare precum parcarile sau parcurile. Se pare ca managerii au inteles foarte bine ca timpul este foarte pretios si ca din punct de vedere economic este cel mai bine sa externalizeze curatenia, in loc sa aiba angajati care trebuie sa fie mereu preocupati de curatenia la locul de munca.

Daca patronii de firme aleg sa externalizeze procesul de curatenie birouri, nici romanii cu apartamente sau vile nu se lasa mai prejos deoarece din ce in ce mai multe persoane fizice aleg sa apeleze la firme de curatenie in Bucuresti deoarece nu au suficient timp sa faca asta sau pur si simplu prefer specialistii in domeniu.

In ultima vreme firmele specializate in curatenie s-au inmultit foarte mult, tocmai datorita numarului de cereri destul de masiv. Firmele de facility management sunt firme relativ noi pe piata romaneasca si sunt specializate pe diferite domenii, coordonand toate sistemele care tin de administrarea cladirilor si curatenia in birouri. Astfel, patronii de firme din Romania nu doar ca aleg sa apeleze la o simpla firma de curatenie, ci prefera firmele de facility management, firme care se ocupa de tot ce tine de administrarea sediilor.

Firmele care se ocupa de administrarea cladirilor ofera servicii la standard inalte. Avand in vedere ca administrarea imobilelor este una dintre profesiile care implica o responsabilitate destul de importanta fara de proprietarii de cladiri si a persoanelor care locuiesc acolo. Ei bine, aceste firme de facility management care sunt la mare cautare in acest moment ofera servicii integrate care pot fi adaptate nevoilor celor care lucreaza in birourile respective, a angajatilor dar si a managementului.

Avand in vedere ca biroul unei companii este foarte important pentru imaginea acestuia, firmele specializate ofera tot felul de servicii care vin in ajutorul clientilor lor. Incepand de la curatenie, intretinerea pardoselii, a gradinii sau dezinfectie si pana la servicii de secretariat sau resurse umane.

Astfel, tot mai multe persoane juridice aleg sa apeleze la serviciile acestor firme de facility management care propun tot felul de oferte tentante, la preturi mici si servicii se calitate. Totusi, inainte de alegerea lor este foarte important sa aveti certitudinea profesionalismului deoarece acesta este un element fundamental care delimiteaza  aprecierile si dezaprecierile colaboratorilor. Fata de firmele neautorizate sa faca aceste lucru, firme care abuzeaza de increderea colaboratorilor, autorizatii si profesionistii sunt alegerile cele mai intelepte, cu atat mai mult ca acestia urmaresc indeplinirea obiectivelor de ambele parti si multumire reciproca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *