Atelier de Idei

Mituri despre piesele auto de BMW. 1 din 5 soferi fac o greseala grava

Spread the love

Putini stiu ca in Romania se intampla un lucru interesant. Unu din cinci conducatori de BMW ( indiferent de model, an de fabricatie, serie) face aceasta greseala GRAVA. Ideea e simpla. Daca iti iubesti masina si iti place sa ai grija de ea,  sa-i cumperi mereu piese originale, cu siguranta ca ai trecut si tu prin momente in care te intrebai daca piesele pe care le-ai cumparat sau piesele pe care ti le-a montat la service sunt originale sau nu. Concret, sunt multi soferi care cred ca piesele auto fara stanta marcii auto sunt contrafacute ceea ce este o greseala pentru ca in cazul pieselor auto, calitatea sau defectul de piesa originala sau contrafacuta nu sta neaparat in stantare. Si asta nu e tot.  Cel putin 90% dintre soferii incepatori nu inteleg si nu cunosc ce inseamna indicativele uzuale de pe piesele auto precum OEM și AM. Din pacate, nici toti angajatii din service-uri auto din Romania nu fac bine distinctia.

➡ OEM: Echipament Original Manufacturat

Este denumirea data de producatorul piesei auto care a fost montata de origine pe un vehicul. Acesta are dreptul de a produce aceeași piesa originala, ambalata in ambalajul propriu si stantata cu logo-ul sau. Altfel spus, OEM (Original Equipment Manufactured) inseamna piese exclusiv precum cele din fabrica. Practic orice marca de BMW ai, poți sa fii sigur 100% ca piesele se vor potrivi. Cand alegi sa achizitionezi piese pentru orice model de BMW din magazinul ExclusivOEM, alegi piese garantate de către producator. Toate piesele vin cu certificat de autenticitate, iar in magazin exista expus certificatul de autenticitate.

➡ AM: Aftermarket

Este orice piesa care nu poarta logo-ul constructorului auto. Toate aceste piese sunt, insa, omologate de organismele internationale pentru a fi comercializate si ofera un nivel de siguranta relativ, iar durata lor de viata si randamentul lor difera foarte mult. In functie de pretul si notorietatea producatorului piesei, calitatea poate diferi, dar marja nu este concludenta in ceea ce priveste siguranta autovehiculului si a ocupanților acestora, ci mai degraba in ceea ce priveste numarul de kilometri in care piesa se incadreaza in parametrii de functionare impusi.

,,De ce le recomand clientilor sa nu achizitioneze piese After Market? In primul rand, cu piesele After Market nu ai garanția ca acea componenta se va potrivi pe mașina ta. În al doilea rand, randamentul lor este extrem de scăzut, chiar dacă piesa se potriveste pe mașină. Ca idee, plăcuțele de frână OEM pot rezista pana la 90.000 de km. Piesele After Market după 20.000 de km deja sunt tocite. Si asta in cazul unor placute de 300-360 de ron, iar asta in contextul in care plăcuțele OEM  costa 380-400. Conducatorii trebuie sa înțeleagă ca piesele OEM arata respect pentru mașină și prelungesc viata automobilului. E ca în cazul oamenilor. Dacă te hrănești doar cu junk Food, la un moment dat vei avea probleme de sănătate cu stomacul, cu inima, cu ficatul. Dacă ai grija cu ce te hranești, și corpul tău va da randament”, a explicat Adrian Podariu, owner al singurului shop fizic din Romania care comercializeaza exclusiv piese OEM pentru BMW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.