Rezumat:
,,Aventurile fantastice încep întotdeauna în cele mai neaşteptate locuri” – Cred ca asta a fost si motto-ul unui #blogtrip aparte inca de la inceput pana la final. Multumesc Vertical Entertainment pentru experienta, multumesc Georgiana Oprea si Madalina Pantucu , pentru supriza cu acel numar fabulos de mentalism. Dar voi reveni asupra acestui subiect.
Filmul „Misterul Ceasului din Perete” ruleaza in cinema deja din 28 septembrie. Si daca despre film s-a publicat deja o recenzie, eu vreau sa va povestesc un pic lucrurile altfel.
Muzeul Ceasului din Ploiesti – Un loc unde timpul e convertit in emotii, iar atemporalitatea respira prin fiecare sambure de nisip, prin fiecare bataie de ceas
Muzeul Ceasului din Ploiesti vorbeste mai mult decat despre simple ceasuri de la inceputurile civilizatiei pana azi. Arata omenirea in cele mai complexe perioade si, ceea ce e paradoxal, desi ceasul este un dispozitiv pentru a masura timpul, nimeni nu stie cu precizie cand a fost inventat primul cadran Solar. Unii spun ca ceasul antic a fost conceput de azteci si olmeci, altii spun de egipteni, altii de civilizatia sumeriana, altii ca a aparut in China Antica. E posibil ca toate acele civilizatii sa se fi conectat la memoria Universala, la biblioteca karmica si sa inteleaga, sa li se releve lucruri.
Nu avem de unde stim. Multumesc Georgiana Mihaila pentru prezenta si pentru fotografii. Puteti sa cititi la ea pe pagina o frumoasa poveste despre timp si emotii amestecate. Ce mi-a placut cel mai mult in muzeu? M-au fascinat ceasurile de buzunar. Delicatetea si precizia lor. Mi-au placut ceasurile inserate inteligent in tablouri cu rezonanta istorica. Mi-a placut ceasul cu trimiteri la astrologie. E un Muzeu fascinant.
Putini stiu ca Muzeul Ceasului este unic in Romania. Muzeul adaposteste peste 4000 de exponate lucrate de mesteri vestiti create intr-un interval temporar de cel putin 5000 de ani. De la primele cadrane solare antice, la ceasul cu apa – clepsidra – (total diferit de ceea ce stim noi a fi o clepsidra) datand din anul 1654, nisiparnite adica cele pe care noi le numim clepsidre, ceasul din ceara gradata sub forma de lumanare, ceasuri de calatorie, ceasuri montate in tablouri: „Targoveti in Salzburg”, o minunata Pendula de Camin Ludovic al XVI-lea, Pendule stil Ludovic al XIV-lea.
Ceasuri din aur sau argint ce au apartinut unor personalitati ca Al. I. Cuza, Carol I, Mihai I, Mihail Koglniceanu, Al. Averescu, N. Iorga, V. Alecsandri si lista nu se opreste aici. Va las spre delectare un album foto care vorbeste mai mult decat o mie de cuvinte.
#MisterulCeasululuiDinPerete #magielacinema #magieindeplasare #fantezielacinema #magiatimpului #premiera…
Publicată de Vertical Entertainment pe Vineri, 28 Septembrie 2018
Pauza de mentalism
Daca vizita la muzeu a fost impresionanta prin cantitatea de informatii si calatoria in timp in decursul unei ore, momentul de mentalism a fost pur si simplu mind blowing. Ar fi pacat sa fiu #spoiler si sa vi-l descriu aici. Cert este ca in timp ce filmam live-ul, s-a intamplat ceva atat de mindfuck incat nici acum, la ora actuala, n-am reusit sa imi explic. Andrei Gîrjob și Andrei Crăciun chiar au fost fenomenali. Nu trebuie sa ma credeti. Urmariti asta. Va fi WOW! Daca nu aveti timp sa alocati 43 de minute, va invit la momentul 15:35 la 20:20. L-am revazut de cel putin 10 ori si tot n-am inteles nimic. Pe scurt, daca vreti show-uri de mentalism si magie, apelati cu incredere la baietii astia doi.
Despre film
„Misterul Ceasului din Perete este un film de familie în cel mai bun sens posibil”, afirmă Cate Blanchett. „Și pentru că este înfricoșător uneori, cred că e un privilegiu pentru un părinte să își țină copilul de mână şi să îi spună că voi porni împreună în această aventură”, continuă actrița. „Filmul este sofisticat, întunecat, emoționant, amuzant, surprinzător și captivant, pentru că descrie perfect atmosfera din romanul omonim, din care se inspiră”.
O poveste plină de magie şi mister, filmul îl urmăreşte pe Lewis (Owen Vaccaro), un băieţel de 10 ani, care este nevoit să se mute la unchiul său, într-o casă neobişnuită în care se aude mereu ticăit de ceas. Însă noul oraş ascunde sub atmosfera liniştită o lume secretă plină de magi şi vrăjitoare care se vor dezlănţui după ce Lewis îi aduce la suprafaţă fără să-şi dea seama.
Fascinat de minunățiile ce se petrec în casă, de ciudățeniile unchiului Johnathan și dialogurile hilare cu vechea și efervescenta lui prietenă, domnișoara Zimmerman (Cate Blanchett), băiatul descoperă că are puterea de a deveni cel mai tânăr și puternic vrăjitor. Inspirat dintr-un roman clasic, scris de John Bellairs şi ilustrat de Edward Gorey, „Misterul Ceasului din Perete” este regizat de maestrul misterelor Eli Roth şi scris de Eric Kripke. Merita vazut daca iubiti fanteziile sf!
DIN 28 SEPTEMBRIE IN CINEMA! FILM DISTRIBUIT DE VERTICAL ENTERTAINMENT.