Fără categorie

Mircea Neicu, prin Shakespeare School a ajuns la Cambridge

Spread the love

In randurile ce urmeaza am sa prezint o poveste impresionanta a unui adolescent din Orsova, pe numele sau Mircea Neicu, caruia premiul II la competitia nationala de eseuri in limba engleza (grupa de varsta 14-18 ani) i-a schimbat viitorul si perspectivele asupra lumii. Dar sa-l lasam pe el sa-si spuna povestea…

Ma numesc Mircea Neicu si doresc sa relatez o mica poveste despre infinita inlantuire a tuturor lucrurilor din lume, cum ca fiecare actiune are o consecinta de cele mai multe ori imprevizibila. Toate au inceput acum un an, mai exact cand s-a anuntat organizarea unui concurs de creatie in limba engleza.

Asadar, astfel incepe povestea mea, cu participarea la acest concurs organizat de Shakespeare School, in care, din cei 3100 de participanti eu am reusit sa obtin locul II, dupa o etapa de interviuri. Premiul acestui loc consta intr-o tabara de vara de limba engleza la Cambridge pentru 2 saptamani…Pot zice cu mana pe inima ca acest concurs, Shakepeare School essay writing competition, mi-a schimbat atat viitorul cat si perspectiva mea asupra lumii. Eram in clasa XI-a si sincer sa fiu, nu aveam nici macar cea mai vaga idee despre cum doream sa imi arate viitorul, nu aveam intentii si nici vise, aveam doar anumite ganduri care erau in permanenta schimbare. Desigur, stiam ce anume doresc sa studiez insa nu si unde; era, ca si in cazul tuturor colegiilor mei, o idee incetosata, confuza si destinata schimbarii. Datorita acestui fapt, am decis sa nu mai stau pe ganduri si sa incerc sa ma redescopar, sa imi creez un propriu viitor si in timp, am reusit sa ma transform, sa invat sa pun la indoiala totul si sa devin obiectiv si rational. Acele 2 saptamani au reprezentat pentru mine redescoperirea interiorara pe care am cautat-o fara oprire pana in acel moment; aceasta a insemnat pentru mine o noua sansa si o noua pereche de ochi pentru ca dupa aceasta experienta eu am reusit sa vad cu adevarat locul in care eu ma pot simti bine in pielea mea, locul in care pot sa ma transform si sa evoluez si locul in care am observat pentru prima oara ca pentru fiecare dintre noi exista o locatie in lume in care simtim ca apartinem cuiva, locului care se poate numi casa.

Intors in Romania, am decis, dupa perioade indelungate de analiza profunda, sa aplic la 5 facultati din Marea Britanie. Desigur, prima mea alegere a fost Cambridge, o alegere oarecum subiectiva si din cele 31 de colegii din Cambridge eu am ales King’s College, care alaturi de Clare College, Trinity College si St. John’s College sunt simbolul Cambridge-ului datorita arhitecturii deosebite si a personalitatiilor care au studiat acolo…

Pe scurt,  dupa nenumarate eseuri si formulare de aplicatii trimise, tanarul roman a trecut cu succes mai departe si a fost invitat la Cambridge pentru ultima etapa de selectie: testul de inteligenta si 2 interviuri. Ceea ce trebuie retinut este ajutorul si implicarea celor de la Shakespeare School in creionarea viitorului acestui copil.

„Pentru ca nu avea cum sa ajunga la interviu la Cambridge, agentia de turism educational cu care cooperam, i-a oferit lui Mircea biletul de avion dus/intors ca un Cadou de Craciun”, ne-a marturisit Irina Alionte, unul din oamenii cheie din spatele proiectului Shakespeare School.

Directorul agentiei, d-na Daniela Pavoni a declarat:  Mi-a facut o deosebita placere sa pot ajuta si oricand sunt bucuroasa sa fiu sprijin celor ce merita. Imi doresc mult ca acest tanar deosebit sa reuseasca in viata si sper ca cele 2 institutii: Shakespeare School, in calitate de organizator al concursului, alaturi de agentia noastra, in calitate de sponsor, sa fi fost ‘trambulina’ lui spre o cariera de succes

In concluzie, iubiti tineri cititori ce inca invatati intr-un liceu din Romania nu ratati ocazia de a participat la editia 2011 a Concursului de eseuri in limba engleza organizat de Shakespeare School!

0 gânduri despre „Mircea Neicu, prin Shakespeare School a ajuns la Cambridge”

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.