Atelier de Idei

Mihai Rosioru – Concursul Reporter European 2011 sub lupa

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Mihai Rosioru este ofiterul de presa al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Mihai a studiat jurnalismul si comunicarea la Bucuresti si a terminat un master in studii europene la Universitatea Central Europeana din Budapesta. A lucrat doi ani in Germania in cadrul programului „Tineret” si, din 2008, a revenit in Romania pentru a se alatura echipei de la Bucuresti a Comisiei Europene. De ce il cunoastem azi pe Mihai!? Pentru ca se afla in spatele unei competitii importante pentru toti jurnalistii online si offline…

Reporter: Cine e promotorul ideii competitiei Reporter European in blogosfera si de ce acum?

Mihai R: Concursul „Reporter European” s-a adresat pana la editia anului 2011 exclusiv jurnalistilor. Ca o recunoastere a importantei si influentei opiniilor care circula in mediul online, concursul se deschide si bloggerilor interesati de temele europene. Pentru promovarea concursului in randul bloggerilor, Reprezentanta Comisiei Europene se bucura de sprijin si ajutor din partea „Blogal Initiative”.

Reporter: Ce vrea aceasta competitie de la jurnalistii web 2.0 si nu numai?

Mihai R.: Reprezentanta Comisiei Europene organizeaza anual concursul „Reporter European” pentru a-i incuraja pe jurnalisti sa se documenteze si sa scrie despre temele europene de actualitate. In ceea ce ii priveste pe bloggeri, scopul este de a determina aparitia unor dezbateri cu privire la Uniunea Europeana si politicile ei in mediul online si in randul tinerilor.

Reporter: Care au fost motivatiile care au stat in spatele alegerii celor doua teme?

Mihai R.: In fiecare an Comisia alege cateva teme asupra carora isi va concentra eforturile de comunicare. Anul 2011 este Anul european al voluntariatului, prin urmare alegerea acestei teme pentru editia curenta a concursului este fireasca. In ce priveste cea de-a doua tema, comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos va prezenta o propunere legislativa de reforma a Politicii agricole comune in aceasta toamna. In concluzie, sunt doua teme de actualitate in Romania, care permit jurnalistilor si bloggerilor sa isi foloseasca creativitatea pentru a inscrie in concurs materiale cu unghiuri de abordare foarte interesante.

Reporter: Cum se va proceda cu acei jurnalisti sau bloggeri care au tratat temele de concurs inaintea lansarii campaniei oficiale dar care se incadreaza in perioada de timp stipulata in regulament?

Mihai R.: Campania noastra pe care o desfasuram cu sprijinul Blogal Initiative a inceput in data de 15 septembrie. Cu toate acestea, acceptam in concurs toate materialele relevante publicate in intervalul 1 ianuarie 2011 – 20 noiembrie 2011 si inscrise in competitie pana la data de 30 noiembrie 2011. In cazul in care primim materiale publicate pe bloguri inainte de 15 septembrie, pentru acestea nu este necesara mentiunea „Pentru concursul Reporter European”.

Reporter: Un mesaj pentru cei cu blog si fara blog dar care cocheteaza cu sfera jurnalismului?

Mihai R.: Afacerile europene nu ar mai trebui sa fie considerate chestiuni ce tin de politica externa. Romania este stat membru al Uniunii din 2007 si toate deciziile care se iau prin proceduri supranationale la Bruxelles au un impact asupra vietii de zi cu zi in Romania. Cei care doresc sa scrie pe teme europene ar trebui in primul rand sa fie familiarizati cu agenda europeana pentru a-si putea alege cele mai interesante subiecte si cele mai interesante unghiuri de abordare.

0 gânduri despre „Mihai Rosioru – Concursul Reporter European 2011 sub lupa”

  1. Materialele inscrise in aceasta edi ie a concursului trebuie s aib ca tem extinderea spa iului Schengen cu Bulgaria i Romania prev zut pentru luna martie 2011.. Juriul va avea in vedere selectarea in m sura in care este posibil a cate unui ca tig tor pentru fiecare din categoriile mass-media men ionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *