Fără categorie

Mihaela Costache – Farmecul din spatele unor linii, contururi si culori

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Mihaela Costache are 28 de ani si este graphic designer. Este absolventa a Facultatii de Arte Plastice si masteranda in Productie Multimedia si Audio Video. Este pasionata de desen, pictura, citit si gatit. A inceput sa faca graphic design acum sapte ani, intr-un proiect de voluntariat pentru o revista.

A lucrat apoi in presa (graphic designer la Glamour) si publicitate. In timp, talentul ei s-a dezvoltat si s-a maturizat si a inceput sa testeze si ilustratia de moda si are si un site unde isi exerseaza aptitudinile. Mai nou s-a apucat sa intre pe site-uri si magazine online de haine unde cauta geci dama online pentru ca tot e sezonul hainelor groase si incearca sa recreeze linii noi de design pentru diferite modele de geci de damaDar mai multe in randurile urmatoare…

Am observat ca esti talentata la ilustratia de moda. Cand ai inceput sa fii constienta de talentul tau?

Mihaela: Am inceput sa fac ilustratie de moda relativ recent, de mai putin de un an, dar desenez de cand ma stiu. Nu am fost constienta de talentul meu mult timp, pentru mine desenul era doar un mod de exprimare. Prima data cand am luat in serios pe cineva care mi-a spus ca am talent a fost cand ma pregateam pentru admiterea la Tonitza si o profesoara de acolo mi-a spus ca am talent, dar trebuie cizelat.

Ce stiluri abordezi ? Ai incercat sa creezi tinute haute-couture?

Mihaela: In principiu nu creez tinute, momentan ma limitez la a ilustra tinute ale altor designeri. Am insa in plan pentru un viitorul mai mult sau mai putin apropiat sa abordez si designul vestimentar. In ceea ce priveste stilul pe care il abordez l-as numi mai degraba mixed media: folosesc acuarela, linere, creion, markere si glitter. Dupa ce termin illustratia o scanez si o prelucrez digital daca este cazul.

 Ce culori folosesti cu preponderenta si de ce?

Mihaela: De obicei nu ma abat de la culorile originale ale tinutelor, dar atunci cand o tinuta contine negru sau rosu prefer sa folosesc marker in locul acuarelei pentru ca imi place ca aceste culori sa fie mai intense. Motivul pentru care fac asta este pentru ca imi place cum contrasteaza markerul cu acuarela.

Si daca tot vorbim de moda si design vestimentar, ai un creator sau o creatoare preferata de moda la nivel international?

Mihaela: Imi plac foarte mult Dolce&Gabanna (mai ales ultimele 3 colectii care sunt foarte feminine si foarte diferite de ceea ce faceau inainte), Valentino si Chanel.

Ce planuri ai pentru 2015?

Mihaela: Pe plan profesional imi doresc sa lucrez mai mult la skillurile mele, sa abordez linogravura, papercrafts, sa imi promovez mai mult magazinul de lucrari grafice si sa invat sa fac tipare. Pe plan personal imi doresc sa fac un curs de franceza.

 In loc de final…

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „Mihaela Costache – Farmecul din spatele unor linii, contururi si culori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *