Rezumat:
- 1 ➡ Cum a inceput povestea conceptului mavography ?
- 2 ➡ Pasiunea ta pentru fotografie s-a construit organic pe parcursul ultimilor ani sau o aveai demult, din copilarie?
- 3 ➡ Iti mai aduci aminte prima fotografie? Ai realizat-o pe un aparat cu film, ce model?
- 4 ➡ Stiu ca pe langa contul de instagram mavography ai si un proiect https://greattimes.ro/ . Detaliaza putin conceptul si cu cine mai lucrezi aici?
- 5 ➡ Cine si ce ai fi tu azi daca nu s-ar fi inventat aparatul de fotografiat?
- 6 ➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 locuri din Romania mai putin cunoscute/promovate unde iubest sa faci fotografii, care ar fi acelea?
- 7 ➡ La final, un mesaj pentru Tips and tricks din lumea ta a fotografiei 🙂
- 8 Partajează asta:
- 9 Related
L-am cunoscut la karaoke in Mojo si mi-a facut o fotografie random. Si a surprins ce trebuia sa surprinda. Fotografia nu o arat aici, dar m-am gandit sa va arat fotograful. Si sa-l las sa-si spuna singur povestea…
„Maverick Whythe am devenit odată cu prima interacțiune online într-o vreme în care lumea era panicată de furtul identității, nu de cip-urile din vaccinuri. 20 de ani mai târziu simt că I’m Maverick by name, Maverick by nature. Pe scurt, m-am născut Constantin-Daniel Popescu în anul în care a apărut Top Gun, o echipă românească de fotbal câștiga Champions League și evenimentele reale pe care se bazează un serial HBO cunoscut și apreciat se-ntâmplau.
De când mă știu am fost pasionat de filme, totul a-nceput cu VHS-urile dublate de Margareta Nistor, a continuat cu cinematografele Scala, Patria și Luceafărul și diversele moduri de vizionare online, însă nimic, niciodată nu va înlocui experiența pe care o trăiesc de fiecare dată când intru intr-o sală de cinema, spiritual fiind biserica mea iar filmele religia.”, ne-a marturisit Maverick.
Pana in prezent a colaborat cu studenții UNATC, a lucrat într-o multinațională, într-o televiziune, într-un minister și-ntr-un SRL iar o mare parte a timpului liber îl petrece cochetând cu filmele și fotografia, dar povestea de abia acum incepe…
➡ Cum a inceput povestea conceptului mavography ?
M-au inspirat portretele asemănătoare cu cele ale lui Platon regăsite pe Instagram și Pinterest. Am îmbrățișat ideea de a realiza portrete cu fundal negru, fundalul negru reprezentând întunericul iar subiectul lumina ce iese întotdeauna din întuneric, pe ideea că oricât cât de întunecate pot părea lucrurile în anumite momente lumina întotdeauna va găsi o cale.
➡ Pasiunea ta pentru fotografie s-a construit organic pe parcursul ultimilor ani sau o aveai demult, din copilarie?
Ca idee, pe scurt, am cumpărat un DSLR pentru a-l folosi drept aparat de filmat și am ajuns să-l folosesc și ca aparat foto realizând că pot lua ce-mi place vizual dintr-o scenă a unui film și imortaliza într- o fotografie.
➡ Iti mai aduci aminte prima fotografie? Ai realizat-o pe un aparat cu film, ce model?
Prima oară când am apăsat pe declanșatorul unui aparat de unică folosință pe film nu a fost un moment memorabil însă prima ședință foto în studio este. Făcută în martie 2019 reprezintă momentul în care am trecut de la a imortaliza momente la crearea unei tematici pentru o ședință foto, de la idee la machiaj, ținută, lumini și locație.
➡ Stiu ca pe langa contul de instagram mavography ai si un proiect https://greattimes.ro/ . Detaliaza putin conceptul si cu cine mai lucrezi aici?
Împreună cu Adrian Lazăr am creat Great Times Studio ce reprezintă abordarea noastră asupra zonei comerciale și modalitatea de a împărtăși viziunea noastră creativă prin lucruri făcute cu pasiune și onestitate, păstrând plăcerea și satisfacția în a o face sau a experimenta.
➡ Cine si ce ai fi tu azi daca nu s-ar fi inventat aparatul de fotografiat?
Aș vrea să spun că pasiunea pentru creație ar prima, însă la urma urmei suntem suma tuturor experiențelor pe care le-am trăit iar fără aparatul foto multe din lucrurile care mi-au stârnit pasiunea pentru zona artistică nu ar exista deci răspunsul este un mister.
➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 locuri din Romania mai putin cunoscute/promovate unde iubest sa faci fotografii, care ar fi acelea?
Unele din cele mai frumoase peisaje fotografiate și momente trăite au fost cele în care am ajuns din greșeală, am stabilit doar că trebuie să ajung din punctul A în punctul B și am decis să mă “pierd” pe drum.
➡ La final, un mesaj pentru Tips and tricks din lumea ta a fotografiei 🙂
Iubește ceea ce faci, vezi și arată ce e mai frumos din cei din jurul tău, împărtășește experiențele cu ei și lasă haităreala deoparte.