Sistemele și instalațiile sanitare ne ajută în viața de zi cu zi în majoritatea proceselor pe care le realizăm. Fără ele nu am putea beneficia de apă caldă sau rece direct în confortul caselor noastre. Montarea acestor sisteme se poate face cu ușurință, fie cu ajutorul unor specialiști în domeniu, fie prin documentare și prin folosirea unor materiale și scule potrivite în acest sens. Iată care sunt materialele necesare pentru montajul sistemelor sanitare, dar și celelalte detalii de montaj la care ar trebui să fii atent!
Rezumat:
Mufe ppr pentru țevi
Așa cum le spune și numele, mufele au rolul de a asigura îmbinarea eficientă și etanșă a țevilor. Poți să vezi mufele ppr de la MatHaus și să alegi ceea ce se potrivește cel mai bine proiectelor tale de instalații, însă va trebui să ai în vedere și caracteristicile pe care le au țevile pe care vrei să le îmbini.
Cu ajutorul mufelor se pot realiza instalații continue, fără a mai fi nevoie de alte compromisuri la nivel de instalații.
Avantajele majore pe care le oferă mufele ppr includ pe de o parte greutatea redusă și de asemenea și costurile foarte mici. De asemenea, cu ajutorul acestor produse sunt eliminate în totalitate problemele țevilor vechi, cum ar fi depunerile de calcar sau rezistența la temperaturi foarte mari.
Fitinguri
Fitingurile sunt, de asemenea, elemente folosite pentru îmbinarea țevilor, iar acestea sunt folosite cu precădere în situații precum: îmbinări pe direcție dreaptă sau îmbinări cu schimbări de direcție, îmbinarea țevilor cu diametre diferite (se pot folosi și reductoarele în acest caz), îmbinări de țevi din materiale diferite sau alte îmbinări ale elementelor de montaj.
Coturile
Coturile reprezintă elemente de îmbinare care au ca rol schimbarea direcției țevilor. Astfel, cu ajutorul coturilor poate fi deviat traseul unei țevi, aspect deosebit de util mai ales în zonele cu acces redus sau în condițiile în care este necesară direcționarea țevilor spre un alt traseu.
Reducțiile
Reducțiile sunt deosebit de utile atunci când vine vorba despre prelungirea țevilor cu diametre diferite. Astfel, reducțiile sunt utilizate pentru prelungirea țevilor atunci când se face trecerea de la un diametru mai mic la unul mai mare sau invers, astfel încât să nu fie nevoie de schimbarea întregii rețele de tubulatură.
Conducte și țevi
În funcție de tipul proiectului pe care trebuie să îl realizezi, va fi nevoie de țevi potrivite sau de conducte care să ajute la circulația corectă a apei. Țevile sunt alese în funcție de diametru și de materialul din care sunt realizate, în funcție de cerințele proiectului.
Spre exemplu, țevile pentru apă potabilă trebuie alese cu grijă, deoarece unele tipuri de țevi, cum ar din cele cu plumb, nu sunt recomandate în acest context al alimentării cu apă de băut.
Trebuie să alegi țevile în același timp având grijă la tipul utilizării (cum ar fi cele de interior sau de exterior) și trebuie să ai în vedere alegerea țevilor separat pentru alimentare și pentru evacuarea apei.
Țevile pot fi din plastic, din cupru sau din polipropilenă și fiecare dintre acestea joacă un rol deosebit de important în rețeaua de țevi dintr-o locuință.
Este recomandat să soliciți ajutor din partea specialiștilor în cazul în care nu știi exact ce anume să alegi în funcție de tipul lucrării tale. Indiferent dacă alegi să lucrezi cu o echipă de profesioniști sau în regie proprie, este recomandat să cumperi întotdeauna materiale de calitate pentru realizarea rețelei de țevi. Acestea vor garanta durabilitatea și rezistența instalațiilor și implicit siguranța și confortul casei tale.