Fără categorie

Marian Daogaru: Sa mergi in spatiu nu-i imposibil daca iti doresti cu adevarat. LMT asta m-a invatat!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Marian Daogaru este elev in clasa a XI-a, la Colegiul National „George Cosbuc” din Motru. Este pasionat de fizica cuantica, iubeste sa lectureze materiale stiintifice si savureaza cu meticulozitate o bucata buna de ciocolata.  Chiar daca are o „predispozitie genetica spre LENE” dupa cum afirma, se considera un tip plin de initiativa, carismatic si cu simtul umorului bine conturat. De ce apare Marian aici!? Vom afla impreuna…

Reporter: Ce te-a determinat sa aplici la Proiectul Branding Romania?

Marian: Cand am auzit de BR eram dezamagit ca nu fusesem acceptat la un alt proiect. Dupa ce am citit ce si cum, cu ce se mananca, care sunt temele, am zis: WOW, chestia asta sigur ma va ajuta foarte mult data viitoare, sigur trebuie sa merg. Si asa am aplicat. Alt factor care m-a determinat sa aplic a fost ca imi place sa cunosc oameni cat mai diferiti. Si cu aceasta ocazie te-am cunoscut pe tine si inca 50 de oameni super, despre care pana acum nu auzisem nimic sau foarte putin:)

Reporter: Daca ti s-ar oferi o functie de conducere intr-unul dintre ministerele guvernului Romaniei ce minister ai vrea sa coordonezi si de ce?

Marian: Hmm, asta e o intrebare grea. Cred ca as vrea sa conduc Ministerul Educatiei si Cercetarii. De ce? Simplu. Pentru ca atunci cand incepi sa iti educi eficient tineretul, mare parte din acestia vor fi tentati sa ramana in tara, iar tara ta va deveni mai prospera. In plus, o tara ca isi dezvolta partea de cercetare are avantaje evidente: se pot aplica unele tehnologii mai usor, se dezvolta unele existente si se creeaza unele noi care vor imbunatati domeniul lor.

Reporter:Care este cea mai mare dorinta a ta?

Marian: Cea mai mare dorinta a mea este sa ajung in spatiu 🙂 si chiar daca pare la prima vedere un gand pasager si imposibil LMT m-a invatat ca nimic nu e imposibil atata timp cat iti doresti cu adevarat acel ceva.

Reporter: Ce si cum te vezi peste 10 ani?

Marian: In 10 ani o sa am 27 de ani ceea ce poate insemna cam un singur lucru: voi fi la studii la master sau doctorat. Pentru ca va trebui sa lucrez si cum eu vreau sa fac o facultate tehnica (inginerie aerospatiala) probabil voi lucra in cercetare sau la o firma, la un proiect. Si toate pentru a-mi indeplini dorinta 🙂 de a zbura in Cosmos:)

Reporter: Ce ti-a placut cel mai mult la proiectul Branding Romania de la Olanesti?

Marian: Nu cred ca exista ceva care sa imi fi displacut sau ceva care sa imi fi placut mult mai mult decat celalalte. Oamenii(participanti, organizatori, speakeri) au fost extraordinari.Cu aceasta ocazie am aflat unele povesti de viata cu adevarat minunate. Am invatat lucruri la care pana acum nici nu ma gandisem sau eram intr-o faza gen: „hmm oare asta e posibil, se poate asa ceva?”. Branding Romania mi-a placut cel mai mult 🙂

Reporter: Un mesaj pentru tinerii care nu au aplicat intr-un ONG.

Marian: :) L-a asta m-ai prins. E pentru prima oara cand cineva imi cere sa dau un mesaj „tinerilor”. Eu as avea de spus cam atat: Timpul pe care il pierzi facand ceva care chiar nu merita (gen sa stai degeaba, sa te joci la pc incontinuu, si eu ma joc dar doar jocuri care merita, sa iesi toata ziua in oras) il poti folosi sa ajuti pe cineva sau sa te ajuti chiar pe tine. Cand te inscrii intr-un ONG in primul rand te descoperi si te imbunatatesti pe tine, apoi ajuti pe altii prin proiectele la care vei lua parte. Asa ca gasiti ceva care va place si aplicati. Poate ca acum nu veti sesiza, dar sigur candva va merita 😉

Bogdan Daradan

0 gânduri despre „Marian Daogaru: Sa mergi in spatiu nu-i imposibil daca iti doresti cu adevarat. LMT asta m-a invatat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *