Atelier de Idei, Idei cu emotii, Tineri

Mănăstirea Oașa – Un loc unde Timpul și Spațiul se topesc în atemporalitate

Spread the love

Mănăstirea Oașa este un ansamblu mănăstiresc aflat în localitatea Șugag, județul Alba, la o distanță de 70 de kilometri sud de Sebeș și la 57 de kilometri nord-est față de Petroșani, la poalele Munților Șureanu. Ceea ce puțini știu este faptul că în această zonă venea scriitorul Mihail Sadoveanu pentru a-și găsi liniștea și inspirația. Se spune că romanul frații Jderi a fost scris în această zonă. În plus, în anul 1943, scriitorul Ioan Pop și povestitorul Mihail Sadoveanu au ridicat în acest loc o bisericuță din lemn.

➡ Mănăstirea Oașa – De la o biserică de lemn la loc de pelerinaj pentru mii de tineri

Biserica de lemn din Mănăstirea Oasa a fost strămutată în acest loc odată cu amenajarea lacului de acumulare construit pe Valea Frumoasei. Mai târziu, bisericuța a fost reparată și de preotul Petru Sora, din localitatea Sugag. În anul 1990, bisericuța a fost resfințită, iar în jurul ei s-a randuit o mănăstire de măicuțe. Iar azi locul a devenit reper iconic de pelerinaj pentru mii de tineri din toată țara. De ce vin aici? Nu pot să-ți spun. N-aș știi să-ți răspund. Dar daca vrei, poti sa afli raspunsul singur si sa apesi acest link: https://forms.gle/jkn8965VyK7xRcAQ7

➡ Ce faci dacă vii cu PMCF la Oașa

Facem o drumeție pe Muntele Fetița având ca ghid un călugăr al mănăstirii. Afli mai multe despre mânăstire și va fi o sesiune de Q&A cu vibe mistic. După slujba de duminică și masa de prânz ne relaxăm în ape termale la Căciulata. Vei dormi la mănăstire, în incinta mănăstirii în camere curate cu paturi suprapuse pentru 6-8 persoane și grup sanitar, duș pentru fiecare cameră. Toate detaliile in acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *