Fără categorie

Magda Ursulean – Bursa castigata intre eseuri si programare

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Magda Ursulean are 20 de ani si este studenta in anul al doilea la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei  (Universitatea Tehnica „Gh. Asachi”) si la Facultatea de Litere (Universitatea „Al. I. Cuza”) din Iasi, specializarea Engleza-Germana. Pasiunile sale se impart intre crearea de eseuri si limbajul de programare. A participat la numeroase concursuri si olimpiade in timpul liceului, activitate care i-a adus premii si mentiuni la matematica, fizica, limba si literatura romana, limba engleza, informatica si filosofie. Eseurile si articolele sale au fost publicate in suplimentul „Academia de Gashca” a Academiei Catavencu, in suplimentul „Gashka ta” al ziarului Ieseanul,  in revista „Corolar” a colegiului „C. Negruzzi” din Iasi si pe site-ul Radio Romania Cultural. Magda detine un certificat Cambridge – Certificate of Proficiency in English (Grade A) si certificarea Microsoft 70-536 – Application Development Foundation (C#).

REPORTER: Ce te-a determinat sa aplici pentru Bursele COSMOTE?

MagdaCu siguranta frustrarea a fost unul dintre principalele motive. Am participat la nenumarate concursuri si olimpiade scolare in timpul liceului, ale caror rezultate nu-i puneau intotdeauna in valoare pe cei care se straduisera cel mai mult, fiind influentate de anumiti profesori. Dorinta de a demonstra ca „monoculturile” (cei care se specializeaza prematur, alegand sa studieze exhaustiv un singur obiect pentru a participa la olimpiada) nu sunt singurul tip de elev performant posibil m-a determinat sa arat unui juriu din afara sistemului de invatamant ceea ce am realizat, sperand ca voi fi rasplatita pentru efortul depus.

REPORTER: Cum ti-a schimbat viata faptul ca ai fost una dintre beneficiarele programului oferit de COSMOTE Romania?

Magda: Faptul ca am obtinut una dintre Bursele COSMOTE mi-a dat incredere ca voi putea termina si Facultatea de Litere, banii fiindu-mi necesari pentru finantarea studiilor la aceasta facultate. Intr-un fel, mi s-a confirmat ca nu trebuie sa renunt la niciuna dintre pasiunile mele in favoarea celeilalte. Interviul complet in onlinestudent.ro!

0 gânduri despre „Magda Ursulean – Bursa castigata intre eseuri si programare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *