Machiajul-in-zilele-de-iarna
Tineri

Machiajul in zilele de iarna

Spread the love

Iarna nu este un anotimp prielnic pielii noastre, indiferent daca vorbim despre un ten uscat, gras sau mixt. Gerul afecteaza in egala masura calitatea si culoarea obrazului atat a persoanelor de gen feminin cat si a celor de gen masculin. Tocmai de aceea este foarte important sa stim cum sa avem grija de pielea noastra in zilele racoroase de iarna. Uite ce ne recomanda specialistii de la iconly.ro

Hidratarea – extrem de importanta

Hidratarea tenului este factorul cel mai important in ingrijirea noastra in timpul acestui anotimp. Produsele cosmetice indiferent de calitatea si cantitatea lor, se usuca si crapa iarna in cazul in care nu ne hidratam corect pielea. O crema exfolianta macar o data pe saptamana este primul pas pe care trebuie sa il facem pentru ca pielea noastra sa aiba un aspect natural si in acelasi timp luminos. Al doilea pas este aplicarea unui strat de crema hidratanta, tinand cont de tipul tenului pe care il avem, astfel incat PH-ul sa se mentina perfect in fata vantului si a aerului rece. Ideal ar fi ca inainte sa aplicam crema nutritiva sa avem si un scrub special pentru fata cu ajutorul caruia sa putem indeparta celulele moarte si pielea uscata. Trebuie sa stim ca nu numai crema are un rol esential in ingrijirea pielii pe durata iernii, ci si fondul de ten  pe care il utilizam dupa aplicarea acesteia, care trebuie neaparat sa fie hidratant. In plus, trebuie sa fie rezistent la apa si cu acoperire mare, astfel incat sa nu se stearga de pe fata din cauza vantului si a umezelii.

Machiajul zilnic

Abia dupa dupa ce am facut pasii de mai sus, putem sa trecem la machiajul zilnic. Important este ca toate cosmeticele pe care urmam sa le folosim sa fie waterproof si de calitate buna, fiind siguri astfel de un efect de durata. Si ca un ultim pas insa nu mai putin important este aplicarea produselor de fixare a machiajului, un must have mai ales in timpul acestui anotimp, produse cosmetice precum spray sau pudra fixatoare pentru un machiaj intact care nu se va lua pe fular, geaca, palton, esarfa etc Specialistii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in domeniul beauty recomanda ca pentru ingrijirea pielii in zilele geroase de iarna sa folosim atat crema hidratanta cat si produsele cosmetice hand – made. Tenul nostru este mult mai fragil in acest anotimp iar produsele cosmetice hand – made nu contin chimicale, astfel incat pielea noastra nu ne este atacata si de acesti factori nocivi.

Iarna este un anotimp cu o stralucire aparte spre deosebire de vara, ajutandu-ne sa ne punem in evidenta fata, asa ca machiajul este foarte important. Tocmai de aceea este recomandat ca in acest sezon sa abordam stilul de machiaj minimalist, cu farduri de ochi de nuanta maronie iar ca si fard de obraz si ruj sa folosim culori naturale precum nuantele de piersica sau roz pal. Este indicat ca rujul pe care il utilizam sa fie cat mai hidratant posibil, existand riscul ca in zilele geroase de iarna buzele sa se usuce sau sa crape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.