Atelier de Idei

M-am antrenat cu Joseph Hadad ca să gătesc o cină de 3 stele Michelin

Spread the love

Sursă: Pinterest

Anul acesta împlinesc un an de când trăiesc ceva spectaculos de special de cand coordonez activitatea agentiei H2RO Genuine Communication Agency. Și ca să surprind momentul în atemporalitate am ales să mă antrenez alături de maestrul emerit în arta gastronomică – Joseph Hadad.

Am ales să învăț să gătesc o rețetă cu ingrediente naturale, fără aditivi și conservanți. Pe lângă preparatul main course, am învățat și câteva trucuri despre un desert special, despre arta platingului desăvârșit și alte trucuri care să transforme orice idee gastronomică într-un fine dining cu gust umami. Cred că fotografiile vorbesc de la sine.

Dar adevărata surpriză s-a conturat la orizont, după ce am aranjat, prin intermediul agenției H2RO, să ne deplasăm la Londra ca să gătesc acele preparate chiar în bucătăria restaurantului Alain Ducasse at the Dorchester, restaurant premiat cu trei stele Michelin în 2015. Și aici, într-un colț de bucătărie cochet, am descoperit și folosit pentru prima oară Cea mai eficientă presă de ulei la rece– YODA HOME PRO. Și povestea de abia acum începe…

➡ Acel moment când orice poveste în bucătărie începe cu…începutul

Îmi place să gătesc, îmi place să-mi sacrific din clipe încercând să construiesc cu foc, apă fierbinte, lame tăioase de cuțit acel ceva, acel ceva care arde, care se topește precum untul în tigaie, care se barbotează precum cele mai intense arome, care se topește precum gheața în paharele cu whiskey, care se coace precum aluatul nedospit, care se prăjește precum copanul de pui, care se frige precum homarul…

Pentru că bucătăria este despre ceva care există și care se construiește cu ceva ce NU există fizic, e imuabil, acel ingredient care nu se regăsește în nicio carte de bucate, în nicio rețetă, dar fără de care orice preparat e doar un mâncare banală – SUFLETUL… Am fost inspirat să simt totul în bucătărie după ce am văzut filmul ăsta – BURNT

Filmul ăsta m-a făcut să înțeleg ceva extrem de simplu.  Sunt mii, zeci de mii, sute de mii de bucătari în lume. În aceeași măsură sunt mii, zeci de mii, sute de mii de bloguri și bloggeri. Oricine poate sa gătească, oricine poate avea blog, oricine poate prepara cartofi prăjiți, oricine poate să scrie ceva, orice. Cu studii de profil sau nu, cu greșeli de exprimare, efecte vizuale defectuoase, blogurile sunt precum “bucătarii”. Câtă frunză, câtă iarbă.

Eu nu vreau să am o masă de clienți de tip Fast-Food. Vreau să am acei cititori care dau refresh la pagină ca să vadă ce mai postez, nu pentru ca au nevoie de informații ci pentru că au o “foame” de senzații orgasmice, care vibrează când vibrez eu, care simt când simt eu. Asta spune și personajul.

Eu nu vreau ca oamenii să vină aici să mănânce. Vreau să vină aici nu ca să mănânce, ci ca să simtă, să trăiască un orgasm culinar, să tremure până în adâncul ființei lor” – Bradley Cooper.

Asta vreau să fac și eu cu acest blog. Să scriu atât de intens încât să plâng și eu alături de cititorii mei. Nu știu dacă m-am apropiat de a treia STEA Michelin pentru blogging, dar am clienți, colaboratori, oameni care-mi spun că vibrează, că iubesc textele mele. Nu o fac din politețe pentru că nu-i obligă nimeni să-mi spună asta. Iar ideea de a găti precum un chef m-a inspirat să trăiesc cea mai intensă experiență din viața mea.

➡ Povestea YODA – între emoție și gustul umami

După cum vă povesteam la început am ajuns la restaurantul londonez de trei stele Michelin și…am început să gătesc.

Atunci am văzut YODA – presa de ulei. Încă de la început m-a impresionat motorul puternic. Cu ajutorul celor 7 presetări, am reușit să înțeleg rapid care este butonul potrivit pentru ingredientul de care aveam nevoie. Am folosit presa ca să obțin cel mai bun ulei de dovleac pentru rețeta mea umami – copan de pui în baie de ulei de dovleac, cu sos de morcov și dovleac, asezonat cu ierburi aromatice.

Ceea ce e fascinant la această presă este că poți să-ți cupajezi ingredientele ca la vin. Altfel spus, dacă vrei să obții ulei presat la rece din fructe, legume sau semințe care nu apar în lista arhicunoscută se poate folosi presetarea ,,mix”.

Trebuie știut faptul că presetările diferă în funcție de conținutul nativ în ulei al ingredientelor, pentru că aparatul ajustează presiunea de stoarcere și temperatura elementului de extrudare. Și asta nu e tot. Uleiul rezultat este unul extra-virgin, presat la rece. Temperatura lui de ieșire e apropiată corpului uman, cel mult 40 de grade.

În plus, eu m-am jucat cu rețeta și am pus în ulei și puține bucăți de goji, chili și mărar pentru un plus de efect gastronomic. Dar cel mai bine ar fi să vă arăt fotografiile din timpul procesului plus rezultatul final.

Iar povestea demnă de Guiness Book de abia acum începe. În momentul în care serveam la masă preparatul meu special, a intrat în restaurant tocmai actorul Bradley Cooper. A trecut pe lângă masa unde eu pregăteam plating-ul și surpriza și m-a rugat să-l servesc și pe el. A fost atât de uimit de rezultat încât mi-a promis că dacă se va realiza un sequel pentru filmul Burnt voi primi un rol în producția Hollywoodiana. Asta da veste WOW! Și tot secretul preparatului a stat în ulei, iar secretul uleiului presat la rece a venit de la Yoda.

În prezent presa de ulei o găsiți la ofertă în Magazinul profistore.ro . Recomand acest produs atât pentru bucătarii amatori, cât și pentru cei care vor să exerseze pentru emisiuni precum Chef la Cuțite sau MasterChef.

Povestim!

Disclaimer: Acest text este creativ și original 100%. Orice asemănare cu realitatea nu e deloc întâmplătoare. Daca aveți reacții adverse după lecturarea acestor rânduri, poftă de scris, chef să îți faci blog, dorința de competiție, accesați pagina SuperBlog pentru detalii și terapie.

2 gânduri despre „M-am antrenat cu Joseph Hadad ca să gătesc o cină de 3 stele Michelin”

    1. Iti multumesc de feedback. Si chiar daca n-am castigat pana acum SuperBlog, am avut noroc de o karma care mi-a dat mereu alte ,,premii” :). Dar poate reusesc sa surprind placut juriul cu acest articol :D. Iti doresc succes in tot ceea ce faci si vrei sa faci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.