Fără categorie

LUMEA e MEA – o alegorie a unei generatii ratacite prea devreme

Spread the love

Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, mi-a adus aminte de piesa de teatru DIAMANTE si NArcotice.

Desi vorbim de doua lumi complet diferite, in film avem o familie dezbinata si imorala unde violenta casnica e la fel de fireasca ca praful depus pe mobila, iar in piesa de teatru avem o familie de bani gata, totul se invarte in jurul unei adolescente, iar realismul e dramatic in ambele ipostaze.

leam afis

Filmul deseneaza viata cruda a Larisei (Ana Maria Guran) si metamorfozele prin care trece aceasta in drumul sinuos al maturizarii. Alaturi de Ana mai joaca – Florin  Hrițcu,  Dan Rădulescu,  Iulia  Ciochină,  Oana Rusu și  Ana Vatamanu. Producătorul  filmului,  Tudor  Giurgiu si-a pus amprenta in poveste si s-a vazut.

Larisa e doar o alta adolesecenta, o alta victima a generatiei Z. Chiar daca in film ea e din Constanta, putea sa fie din oricare alt oras sau loc. Larisa vrea de la viata ce vor toti adolescentii: bani, valoare, influență, popularitate și respect.

Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat și amar,  viu  și  strident,  despre revolta  inutilă a  unei  generații  pentru  care  notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Filmul este distribuit de Transilvania Film și rulează din 23 octombrie în următoarele cinematografe din România: București (CineGrand Titan, Cinema City Cotroceni, Cinema City MegaMall, Cinema City Sun Plaza, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Țăranului, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Movieplex), Bacău, Brăila, Brașov, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Câmpina, Bârlad, Odobești și Mărășești.

Despre film a scris si bloggerita Anonima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *