Atelier de Idei

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre aur

Spread the love

Aurul nu se va murdări, nu va rugini sau coroda și, deși este foarte puternic, este și cel mai maleabil dintre toate metalele. Aurul în forma sa pură (24k) este prea moale pentru a rezista la abraziuni cauzate de uzura zilnică, astfel încât este aliat cu alte metale pentru a-i conferi rezistență. Această rezistență face ca aurul să fie o alegere excelentă pentru alegerea unui inel de logodna Carlos  . Aliajele de aur obișnuite sunt argintul, cuprul, nichelul și zincul.

Culoarea aurului este determinată de procentul de aliaje care sunt incluse în metal. Când aurul este aliat cu argint, cupru și zinc, nuanța de culoare va varia. Când aurul este aliat cu nichel, cupru și zinc, devine aur alb. Aurul galben și aurul alb au o rezistență și maleabilitate asemănătoare. Aurul alb este  asemănător cu platina, dar cele două au proprietăți și prețuri diferite.

Puritate

Puritatea aurului se măsoară în karate. Astfel, aurul de 24 de karate este pur, în timp ce aurul de 12 karate este de 50 la sută aur și 50 de procente aliaj.

Culoare aurie

Procesul de adăugare de elemente de aliaj (alte metale) la aur este utilizat pentru a crește rezistența și duritatea metalului, precum și pentru a schimba culoarea. Reglarea proporțiilor de agenți de colorare oferă o gamă mai largă de culori pe piață. Metalele suplimentare îmbunătățesc proprietăți, cum ar fi casabilitatea, duritatea, rezistența la coroziune, culoarea, capacitatea de lucru, rezistența finală și altele. Aceste adăugiri pot schimba dramatic proprietățile metalului aliat, în bine sau mai rău.

De exemplu: aurul de 18 karat este 75% sau 18 părți aur fin și 25% sau 6 părți cupru. Este cuprul bogat în roșu combinat cu aurul galben pur care creează un ton rosu cald. Aurul alb de 14 karate este 14 părți aur și 10 părți metal alb, fie nichel sau paladiu. Aceste metale albe domină culoarea, creând un ton cenușiu cald.

Metalele tipice folosite pentru obținerea culorii dorite sunt:

Cuprul – Înroșirea

Argint – albirea

Zinc – Albire

Nichel – Albire

Paladiu – Albire

Exemplele de aliaje si rezultatul:

Aur galben: cupru, argint, zinc

Aur alb: cupru, nichel, zinc

Roșu (Trandafir) Aur: cupru

Aur verde: argint

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.