Tineri

LIVIA PORFIRE – Esenta unui speaker, intensitatea unui OM, sensibilitatea unei femei

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

LIVIA iti capteaza atentia de cand o vezi. O persoana miniona, cam cat o sticluta de parfum frantuzesc, dar plina de energie. Si totusi, ascunde multa intensitate dincolo de privirea ei. Iubeste dansul si la 22 de ani are multe reusite in palmares. Voluntar activ, studenta implicata si, daca tot mai avea timp liber, Livia lucreaza si in cadrul departamentului de HR in cadrul Flanco Retail.

„Momentele cand ofer energie si incredere oamenilor sunt cele care ma duc si pe mine la urmatorul nivel, asadar asta este un obiectiv al carierei mele. Sa gasesc modalitati cat mai multe prin care sa fac cele doua lucruri sa se intample”, ne-a marturisit Livia inainte de interviu. Dar sa descoperim o poveste altfel, impreuna…

➡ In primul rand, vreau sa te felicit pentru participarea la Who s KING in Public Speaking. Care crezi tu ca a fost momentul care a placut cel mai mult publicului in timp ce tu vorbeai pe scena?

La prima retrospectiva este greu sa te transpui acolo si sa-ti dai seama care a fost momentul care a impactat cel mai mult publicul, insa speech-ul a fost construit astfel incat sa ofere publicului emotie si forta, iar momentul cand am adus pe scena elementul surpriza – ladita din copilarie – a fost unul cu impact.

Dupa discurs oamenii veneau la mine si imi spuneau ca modul in care a fost construita povestea i-a impresionat, iar faptul ca am inserat un element acolo a avut efectul de a ne duce in cadrul din poveste. Este ideal in public speaking sa aduci elemente palpabile care sa ramana publicului in minte si sa asocieze mesajul transmis, emotia traita cu acel element.

➡ Ce te-a determinat sa alegi un curs de Public Speaking la Selftrust?

I-am cunoscut pe trainerii Selftrust in Flanco. Nicoleta Capata – HR Director a avut curajul sa mearga la un curs de Public Speaking la Selftrust, ulterior l-a adus si in companie.

Alin si Andrei au o charisma incredibila, cursul de Public Speaking cu ei a venit cu un boost de incredere pentru mine si cu o dorinta uriasa de a invata cat mai multe lucruri despre Public Speaking.

Alegi Selftrust pentru ca si ei te aleg pe tine intr-un fel sau altul. Impresia pe care mi-au lasat-o este ca se axeaza pe punctele tale forte si pe cum poti sa le transpui intr-un discurs, astfel incat sa fie despre tine si despre public. Un curs de Public Speaking la Selftrust este neconventional, plin de elemente amuzante, profunde, care te ajuta sa-ti testezi limitele.

➡ Care crezi ca sunt atuurile tale atunci cand vorbim de actualul tau job?

Libertatea, curajul, responsabilitatea sunt 3 dintre valorile mele puternic pronuntate in actiuni. Sunt valori care ma ajuta mult sa construiesc, iar asta cred ca este atuul principal cand vorbim de actualul meu job.

A construi inseamna a te cunoaste – puncte forte, puncte slabe – si a-ti proiecta experienta pe care vrei sa o creezi, impactul pe care vrei sa il ai. Asta este lucrul pe care il fac constant la job si il consider un atuu, pentru ca indifferent de varsta pe care o ai, arata maturitate.

➡ De ce crezi tu ca una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este vorbitul in public?

Sunt o persoana profunda si imi place mult sa vad in spatele lucrurilor, sa caut explicatii pe care nu le gasesti asa usor. Imi place sa aseman viata cu un sambure care este sadit in pamant si apoi incepe usor, usor sa creasca. Esenta fiecaruia dintre noi se regaseste acolo in sambure.

Pe masura ce incepem sa crestem, ne dezvoltam, poate mai vine o seceta, poate o ploaie, poate cineva calca pe tine, poate bate vantul prea tare si floarea se rupe. Oamenii ajung sa nu-si mai cunoasca esenta la un moment dat, sa-si formeze un anumit comportament dupa experiente traite.

De asta imi place sa cred ca atunci cand esti pus sa te exprimi in fata unei multimi, esti vulnerabil si vrei sa fii cea mai buna versiune, dar uitam uneori de esenta noastra. Uitam ca esenta asta este cel mai puternic lucru pe care il avem si pe care il putem impartasi cu sinceritate.

➡ Ce conteaza din punctul tau de vedere la un discurs – emotia generata de discurs, atitudinea speaker-ului sau elementele ce tin de limbajul non-verbal?

O sa dau raspunsul sub forma unei formule matematice, mi-a placut dintotdeauna matematica. HR-ul este si el despre matematica.

Emotie = Atitudine speaker + Limbaj non-verbal 

Intr-un discurs, cred ca este foarte mult vorba despre ce simte omul la final, dar si despre cat de motivat este dupa. Cred ca un discurs reusit este acela care produce impact emotional si energetic, in sensul in care de fiecare data cand ai nevoie de mesajul respectiv, emotionalul il acceseaza si ajungi sa actionezi, nu doar sa simti ceva.

➡ In final, un mesaj pentru cititori. De ce ar trebui ca acestia sa vina la un curs de public speaking?

Un curs de public speaking iti ofera perspective diferite intr-un timp scurt, dar cu efecte pe termen lung. Probabil fiecare dintre noi este nevoit la un moment dat sa vorbeasca in public, fie ca este vorba despre o nunta, cerere in casatorie :)), momentul cand oferi un cadou unei persoane dragi, momentul cand iti prezenti o idee, evenimente corporate, etc.

Iti da un boost de incredere, plus energie, plus tehnici de a fii tu si a aduce impact real acolo unde iti doresti.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *