Fără categorie

Live blogging reloaded CSR Lessons – Day TWO! Video live Radio Lynx!

Spread the love

Un rezumat al zilei de ieri aici. Live Video aici. Pentru azi avem in meniu urmatoarele studii de caz:

Operatiuni responsabile – speakeri: OMV (Wolfgang Kraus), BCR (Ana Ilinca Macri), UniCredit (Giuliana Porta), A&D Pharma ( Cristina Horia)

Incluziune stakeholder engagement – speakeri: Renault (Francois Rouvier), PriceWaterHouse Coopers (Maryna Saprykina), Petrom (Mona Nicolici), RZB si Raiffesen Bank (Heidrun Kopp si Suzana Csizsek)

UPDATE CONSTANT!

P.S.: Nu sunt singur. Si ieri si azi am fost cu Ariel Sincerel🙂

A inceput Ziua DOI cu Daniel Pavel care a facut o introducere interesanta a activitatilor Camerei de Comert din Romania.

Wolfgang Kraus de la OMV si-a inceput povestea intr-un stil de psihologie inversa: Nu am venit aici sa spunem cat de grozavi suntem, am venit aici pentru a ne recunoaste greselile si ne-a prezentat asta

Ideea este ca atat Spice Girl cat si Fiat dar si OMV au facut greseala sa nu inteleaga cultura maura. Foarte tare tipul, sincer. A fost excesiv de sincer si a avut curajul sa vorbeasca despre esecurile de imagine ale unor companii mari precum propria sa companie.

FELICITARI!

Ana Ilinca Macri de la BCR a vorbit despre nevoia de antreprenoriat in randul tinerilor. Peste 52% dintre tineri vor sa fie antreprenori, vor sa aiba un business propriu. Prin urmare BCR a configurat un program adresat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 19-24 de ani. Programul START! Business! a incurajat si incurajeaza studentii sa vina cu idei de afaceri si sa devina antreprenori.

Peste 1000 de studenti implicati, peste 23 de Universitati partenere, peste 1000 de ore de voluntariat, 73 de articole scrise, aparitii Money Channel, 3 echipe au primit un grant de 1.500 de euro.

Giuliana Porta de la UniCredit face un fel de rezumat la rezumatul de ieri dintr-un alt unghi de abordare dar cam aceleasi notiuni: CSR, banci, euro, fundatie, focus, criza, migratie and stuff…

Cristina Horia de la A&D Pharma (Adica SensiBlu) vrea sa vorbeasca despre violenta domestica si recunoaste ca acest subiect e delicat in perspectiva unei corporatii. Si uite asa s-a nascut Fundatia SensiBlu Nu a fost usor sa ii facem pe angajati sa recicleze hartie, carton si baterii. Toate masinile sunt Euro 5 si Fundatia SensiBlu educa publicul sa fie sanatos. De 250.000 de euro, SensiBlu doneaza medicamente. Per total, Fundatia SensiBlu are un buget de 400.000 de euro pentru implicare sociala.

Cam cinica Cristina – Oamenii veseli merg la cumparaturi si aleg produse de infrumusetare. Oamenii tristi cumpara analgezice si vrem sa facem femeile sa se simta in siguranta, sa nu mai fie depresive ca sa se bucure de shopping. COOL nu! Deci, SensiBlu ajuta femeile afectate de violenta domestica pentru a se apuca de shopping. Nu stiu altii cum sunt dar mie mi s-a parut o prezentare mercantila in proportie de 80%.

9 Premii la nivel national pentru programele sociale sub brandul A&D Pharma. Peste 3500 de femei consiliate.

Am aflat ca e cam speriata de intrebari:). Promit sa nu o intreb nimic!

Am revenit din pauza. Heidrun Kopp de la RZB  face un fel de preambul la unul dintre cele mai importante proiecte Raiffeisen Bank in Romania – raiffeisenComunitati.ro. Azi, Raiffeisen Bank a lansat in premiera o platforma de dezbateri. Platforma online va fi disponibila tuturor celor care vor sa se implice in viata comunitatii si care pot veni cu solutii concrete si coerente.

Mai multe informatii aici!

Am ajuns sa vorbim acum despre Raiffeisen Bank Romania cu Suzana Csizsek si despre piata din Romania. Pana acum nimic concret de proiecte doar discutii PR featuring awareness:)

Francois Rouvier a venit cu umor si pofta de socializare la CSR. M-a cucerit in primele 10 secunde. Discutia decurge lin si stie sa accentueze cand si unde trebuie:) Am aflat ca femeile sunt la putere in Renault si se fac concursuri de tip Rally pentru femei. Cum se numesc – Rally du Gazelle. In Franta peste 58% dintre cumparatori sunt femei. Solutia RENAULT!? Au angajat femei in vanzari! In Renault la putere Matriarhatul:)

Mona Nicolici se vede ca vine din TV. Este un varf de lance al CSR Petrom din punctul meu de vedere. Stie ce si cum sa vorbeasca, a fost super mega multumita de faptul ca la Renault femeile sunt la putere in proportie de peste 75%, iar acum vorbeste despre proiectele de responsabilitate sociala marca Petrom. Cel mai bun slogan pentru 2% e de departe asta – Pentru tine e doar 2%. Pentru ei poate fi TOTUL!…

A inceput sa vorbeasca Maryna Saprykina de la Pricewaterhouse Coopers despre suprematia femeilor in zona corporate. Cred ca s-a vorbit cu Francois de la Renault:). Lasand gluma la o parte am o poveste despre de ce femeile sunt mai eficiente in zona corporate.

Acum ceva timp, intr-o zona din Alaska s-a prabusit un avion. In urma impactului, din cei 176 pasageri, doar 80 de pasageri au supravietuit, dintre care 40 erau femei, 30 erau barbati, iar restul batrani si copii. In timp au murit extremele pentru ca zona era aspra, nu erau locuinte decat la mii de km distanta, iar copiii si batranii au suferit cel mai mult. A mai trecut ceva timp si pana sa fie descoperiti au mai ramas doar 25 de supravietuitori dintre care doar 5 erau barbati. Ce se intamplase!? Cercetatorii au descoperit ca desi barbatii erau mai puternici si mai energici si puteau sa faca tot felul de sarcini care apar in anumite situatii de risc, isi pierdeau cumpatul repede si nu stiau sa isi echilibreze actiunile. Femeile, desi sunt percepute ca sex slab, s-au strans in grupuri si pentru ca au capacitatea de a centra energia electrica care circula intre emisferele cerebrale au fost mai echilibrate si au stiut sa faca fata mult mai eficient situatiei de criza. In concluzie, femeile sunt mult mai eficiente in companii decat barbatii. PUNCT! Dar sa ne intoarcem la lectiile CSR!

Potrivit Pricewaterhouse COOPERS, femeile dau randament mai bun in corporatii:). Lucru pe care l-am povestit si eu romantat mai sus:)

4 gânduri despre „Live blogging reloaded CSR Lessons – Day TWO! Video live Radio Lynx!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.