Fără categorie

LIVE blogging – Innovation Forum. Pentru ca inovatia incepe din prezent

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Inventia – idee noua, usor transferabila de la om la om. Toata lumea inoveaza, in teorie, sunt branduri care inoveaza la raft dar oare cati dintre ei inteleg inovatia si cati dintre ei o aplica – Marta Usurelu, BIZ.

Inovatia este o practica, NU o idee. Este noutatea aplicata in vaste domenii.

Andrei Pitis – CTO, Vector Watch – „Nu e suficient sa vii cu o idee inovativa si atat. Trebuie sa inovezi in fiecare zi. S-a demonstrat ca o structura de bonusuri ucide creativitatea, ucide inovatia.

Atunci cand inovezi si vii cu idei noi se intampla si greseli si daca tu ai o structura sa pedepsesti oamenii care gresesc atunci nu vor mai inova

Romanilor le lipsesc curajul – Aud mereu opinii cum sa concuram cu Apple, cu Google, dar niciodata n-am inteles bariera asta. Adica acolo oamenii au doua creiere sau cum? Daca ai incredere in ideea ta si curajul sa aduci langa tine oameni diferiti, atunci nu ai cum sa nu reusesti.

Dragos Sirbu – Flanco

In ultimele luni a crescut rata de vanzare a televizoarelor SMART TV 4K cu peste 70% si a laptop-urilor 2 in 1 cu peste 80%. Oamenii isi doresc inovatie, isi doresc lucruri noi, sunt fascinati si atrasi de tehnologie.

➡ Pauza de Inovatie

➡ Inovatia sub lupa

Varujan V. Pambuccian, Presedinte Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii, Camera Deputatilor – „Trebuie sa recunoastem ca tehnologia mai curand elimina locuri de munca decat creeaza, e o realitate. Trebuie sa invatam sa gestionam vectorul social numit – Clasa inutila, acei oameni care nu-si mai gasesc locul”

„Creativitatea este acel element nou, este un lucru simplu si corporatiile l-au transformat in concept de limba de lemn.” – Varujan V. Pambuccian

P.S: Intrebat de mine despre PanamaPapers, domnul Pambuccian a refuzat sa comenteze subiectul pentru ca, citez, „Nu comenteaza subiectele de tabloid”. Interesanta abordare 🙂

➡ Aplicatii si inovatii

Lokko

„Scopul LOKKO ( Curierul tau personal) este acela de a elimina dispeceratul. Practic ideea noastra inglobeaza o aplicatie mobila iOS si o aplicatie mobila Android” – Octavian Badescu.

Dezvoltatorii aplicatiei Lokko au pornit de la premisa potrivit careia ceea este inca deficitar acoperit actualmente pe piata de curierat este orientarea catre nevoile persoanelor fizice (fie expeditori, fie destinatari) si deplasarea centrului de putere catre clientul individ, care devine gradual, odata cu cresterea ponderii comertului online, din ce in ce mai relevant in piata.

Lokko este o aplicatie mobila destinata acoperirii unor nevoi existente legate de piata de curierat rapid si menita a facilita o legatura directa intre curier, expeditor, destinatar, asigurand livrarea imediata sau la ora dorita, trasabilitatea si eliminand o serie de costuri indirecte. Este destinata nevoilor de curierat local cu livrare in aceeasi zi si se adreseaza cu precadere persoanelor fizice si trimiterilor locale, asigurand, in paralel, un maxim de viteza, un maxim de personalizare a serviciului, maxim de atentie a curierului si toate acestea in conditiile minimizarii pretului.

Procedural, expeditorul comanda un curier, il alege in functie de anumite criterii, dintre care proximitatea si ratingul individual sunt cele primordiale, stabileste adresa de expediere si destinatia, achita, curierul ridica si livreaza si ia semnatura de primire pe telefonul mobil. Mai multe informatii pe site-ul aplicatiei lokko

PONY CAR SHARING – O poveste care suna ca un inorog roz

Noul serviciu de utilizare în comun a autoturismelor (car sharing) îți oferă un sentiment total nou de libertate. Ai la dispoziție o flotă de 50 de mașini de ultimă generație pe care le poți folosi doar atât cât ai nevoie. Nu mai ai grija de a plăti parcarea în zona operațională, toate taxele sunt incluse. Costurile cu combustibilul sunt și ele incluse. Taxa de drum, de asemenea. Niciun cost ascuns, asta inseamnă noul serviciu de car sharing.

Cu cât conduci mai mult, cu atât plătești mai puțin: descoperă pachetele de minute*, iar astfel ai ocazia nu numai să experimentezi cel mai nou sistem de transport în comun, dar și să îți reduci costurile actuale de transport.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.