Fără categorie

Live blogging de la CSR Lessons – Ramada Majestic la provocarea IQADS! VEZI VIDEO LIVE

Spread the love

Din nou, Adriana de la IQADS Kadett m-a mai provocat la un test creativ:)

Daca acum ceva vreme scriam de la Mobile Conference, azi voi transmite live de la CSR Lessons. Ce se va intampla aici azi si maine? De azi de la ora 11:00 a.m pana maine 6:00 p.m., 10 invitati din strainatate din cadrul unor „jucatori grei” de pe piata de FMCG si nu numai, alaturi de 9 invitati din Romania vor prezenta o serie de studii de caz inedite.

Pentru azi, 17 mai 2011, sunt programate urmatoarele studii de caz: ora 11 Reducerea impactului de mediu – speaker Giorgio Capurri (UniCredit); – speaker Denis Guibard (Orange); – speaker Dana Dobrescu (Unilever); – speaker Oana Nastase (Rompetrol)

ora 13:30 – Operatiuni responsabile –  speaker Isaac Sheps (Calsberg UK); – speaker Franz Karl Pruller (Fundatia Erste); – speaker Anca Nuta (UniCredit Tiriac Bank);

Voi reveni cu update-uri!

Raluca Fiser a inceput CSR Lessons destul de pragmatic si a atras atentia asupra taxelor pe care Romania le va plati din cauza neadaptarii politicilor sociale la problematicile de mediu. Raluca Fiser este Managing Partner la Green Report iar una dintre cerintele ei a fost ca publicul sa fie cat mai incisiv.

Denis Guibard de la Orange a venit cu o serie de statistici in care a ridicat problema deseurilor rezultate din milioane de telefoane nefolosite mai vechi de 3 – 5 ani. Mai grav este faptul ca o mare parte din acele telefoane sunt facute din materiale nebiodegradabile. O alta problema ridicata a fost aceea a materiei prime. Pentru cip-urile si placile din telefoane se folosesc metale care in 10-15 ani vor disparea. In lume, daca s-ar colecta de la fiecare utilizator un telefon s-ar putea recolta mii de tone de metale care sunt pe cale de disparitie precum aurul, argintul, cuprul si fierul. In Romania, in urma programului buy-back au fost colectate peste 50.000 de telefoane vechi.

Dana Dobrescu de la Unilever a tras un semnal de alarma si a „metamorfozat” problema consumului matematic: – Daca toti locuitorii ar consuma la modul in care se consuma resursele in Marea Britanie am avea nevoie de 3 planete, iar daca am consuma la nivelul SUA, am avea nevoie de 5 planete. In prezent peste 80% din resurse sunt consumate de nici 10% din populatia planetei.

In fabricile Unilever s-a redus consumul la CO2 si apa cu peste 60% , iar cantitatea de deseuri s-a redus cu peste 75%. Unilever a constatat ca cele mai multe gaze de sera provin de la consumatori, iar cea mai multa apa se iroseste in timpul unui dus deoarece in medie, o persoana, petrece peste 10 minute. Dana Dobrescu a vorbit de o serie de produse revolutionare care vor incerca sa reduca impactul asupra mediului.

Oana Nastase, desi s-a nascut in ROMANIA, si-a inceput prezentarea in limba engleza. Motivele le vom afla pe parcurs, sper!

Inca nu am aflat…Mai ascult si revin…Totusi un site interesant…Daca vreti sa depuneti proiecte, Rompetrol le finanteaza aici! Suma maxima este de 45.000 de RON

Giorgio Capurri a expus in cadrul CSR Lessons strategia UniCredit de a lupta cu poluarea si modurile concrete prin care UniCredit isi reduce amprenta de carbon. In Romania UniCredit Tiriac Bank s-a remarcat prin acele parcuri de biciclete sub sigla Cicloteque.

Franz Karl Pruller de la Fundatia Erste a prezentat CSR foarte poetic si a comparat problemele globale ca un copacel:). A venit acum de la un blogger o intrebare tare – De ce bancile sunt atat de implicate si bine vazute in campaniile de CSR dar perceptiile publicului larg asupra bancilor sunt negative?

Incep intrebarile…si gata intrebarile!

O zi a paradoxurilor. Oana Nastase, romanca 100% a vb sau a incercat sa vorbeasca in limba engleza, iar Isaac Sheps, englez de la Carlsberg a vorbit foarte bine in limba romana. Printre masurile de CSR implementate de Carlsberg, cele mai interesante mi s-au parut campaniile din Finlanda care au promovat consumul cu alcool cu moderatie printr-o serie de fotografii sugestive, curatirea unui parc din Serbia si reducerea greutatii sticlei de bere in UK de la 210 g la 175 g. La o sticla pare putin dar la milioane de sticle cantitatea economisita este enorma…

Alina Bratu a venit in completarea lui Isaac Sheps, pentru ca URBB este compania care comercializeaza Tuborg si Carlsberg in Romania. In Romania URBB s-a implicat intr-o serie de campanii sociale de-a lungul anilor 2007-2010, prin mecanisme ATL, online si BTL. Umbrela VERDE este una dintre cele mai importante platforme green aflata sub tutela brandului Carlsberg. Peste 47 de primarii implicate, 1500 de voluntari la nivel national mobilizati, peste 15 tone de deseuri reciclabile iar Brasovul a fost desemnat de catre URBB cel mai eco oras din Romania.

Bogdan Spuza de la UniCredit Tiriac Bank si-a inceput prezentarea cu o gluma – La masa avem un cocktail interesant intre banci si bere, iar in Romania Asociatia Berarilor din Romania si Uniunea Bancilor din Romania seamana foarte mult la nivel de acronim ARB si UBR. Pana in prezent UniCredit Tiriac Bank a finantat combinatul din Rovinari cu milioane de euro pentru a reduce poluarea cu sulf, iar unul dintre cele mai bune proiecte sociale finantate de UniCredit Tiriac Bank este cel ce vizeaza reducerea mortalitatii infantile printr-un parteneriat UNICEF. Sa nu uitam aici de Cicloteque si de celelalte proiecte verzi sub brandul UniCredit Tiriac Bank.

John Aston de la AstonEco a vorbit intr-un mod care pe mine m-a lasat fara cuvinte. A aratat adevarul din spatele unor branduri. Totul sta in minerit. De la diamante, la masini, de la telefoane la laptop-uri. Totul vine din pamant. Cred ca la prezentarea asta trebuia sa ajunga si Gold Corporation.

Imagini LIVE aici cu Radio Lynx!

0 gânduri despre „Live blogging de la CSR Lessons – Ramada Majestic la provocarea IQADS! VEZI VIDEO LIVE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *