Fără categorie

LEGEND – Pentru ca nu stim sa fim, sa alegem si ajungem UMBRE

Spread the love

LEGEND sau „Gangsteri de Legenda” sau „Legenda gemenilor KRAY” este un film cu un mesaj social puternic, atat de puternic incat pe mine, personal m-a coplesit, m-a ravasit. Dupa rolul exceptional din BATMAN, unde TOM HARDY l-a interpretat pe Bane, de data asta actorul se autodepaseste si, fara sa „sufere” de ubicuitate, se dedubleaza atat de intens incat cu greu poti crede ca cei doi – Reggie si Ron sunt unul si aceeasi persoana.

11986930_1635477783358713_197945311213337275_n

De ce e un film puternic? Pentru ca asa cum bomboanele de lamaie au nevoie de timp pentru  a le putea savura si a ajunge intr-un final la serbetul de lamaie din interior, tot asa si filmul LEGEND are nevoie de timp pentru a-l savura si a-l intelege. Comparatia cu bomboanele nu e deloc intamplatoare. O sa descoperiti in cinema de ce. Dar sa mergem mai departe pentru ca mai tarziu voi anunta si un concurs

➡ LEGEND – Pentru ca nu stim sa fim, sa alegem si ajungem UMBRE

„Paradoxal, in viata cei care arunca primii cu pietre sunt cei care stau in case de sticla”…TOTUL pleaca de la noi. Dar sa intram putin in context.

Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor ’60.

A_GW0415_f4

,,Aveam foarte multe informaţii despre gemenii Kray. Există o mulţime de poveşti despre ei care circulă prin Londra şi acum. Au devenit un fel de folclor, iar fraţii sunt asociaţi cu tot ce ţine de crimă şi teroare. Deşi tot ce au făcut este real, a apărut şi multă ficţiune în jurul lor şi au devenit un fel de mituri. Am fost încântat să aud că se va face un film bazat pe povestea lor. Scenariul mi s-a părut extrem de bine scris, iar faptul că urma să joc rol dublu mi s-a părut cu atât mai ofertant”, a declarat Tom Hardy despre experienţa interpretării celor două personaje din ,,Gangsteri de legendă”.

Ca în orice poveste de viață, avem frați, familii și o iubire. Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea (sora șoferului său) şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale dar cuvintele sunt doar cuvinte pentru gangsteri. Și acum in discutie axioma anuntata anterior atat in titlu cat si aici in text.

Ne nastem – nu alegem noi unde si in ce familie, dar cand se intampla se intampla. Reggie si Ron s-au nascut in Londra intr-un cartier saracios din zona de est a metropolei. Ceea ce insa nu mai tine de fatum si karma e viata in sine. Teoretic, viata ca si concept e simpla. Te nasti, existi ,esti, alegi si traiesti fericit. Dar problema se pune ca NU STIM sa FIM si NU STIM sa ALEGEM in acelasi timp, sau daca facem ambele lucruri, ele nu sunt sincronizate.

Sa explic. Sa zicem ca esti un tip timorat, introvertit, dar te uiti destul de mult la televizor si intr-o zi vrei sa fii un barbat badaran pentru ca vezi ca asta e modelul in filmele pe care tu le vezi. Faci cursuri de inot si te duci la bazin. In alt plan avem o ea care tocmai s-a despartit de un badaran dupa o relatie de 8 ani, sufera in tacere dar tanjeste dupa un barbat diferit care sa o respecte si sa o iubeasca. Cei doi se intalnesc.

El incearca sa fie badaran si alege sa fie badaran. Ea, prima oara cand l-a vazut i-a trezit o urma de simpatie, ar fi vrut sa fie cu el dar cand a vazut abordarea lui l-a etichetat ca si pe celalalt. Azi aman2 sunt tristi, nefericiti, in doua casnicii ratate, si asta pentru ca in ziua x, momentul y au ales gresit sa fie.

8M60_TPT2_00026

Ca sa extrapolez, Reggie a vrut sa NU mai fie gangster, dar a vrut PREA TARZIU. A ales-o pe Francis, dar l-a ales in aceeasi masura si pe fratele sau. O iubea pe Francis, dar din cauza momentelor tensionate dintre el și fratele sau alege sa faca ceva atat de puternic incat ….dar continuarea in cinema, are legatura cu Francis.

Ron isi iubea fratele dar nu stia sa fie, nu stia sa aleaga pentru ca avea probleme cu sanatatea mintala. Totul in viata se rezuma la A FI si A ALEGE, dar niciodata nu stim sa fim cum trebuie sa fim cu cine trebuie sa fim, si rareori stim sa alegem  si sfarsim umbre.

Un film tulburator, o drama plina de sange, violenta, si multe lectii de viata.

Din 16 octombrie pe marile ecrane, Freeman Entertainment îl prezintă pe Tom Hardy în rol dublu, odată cu premiera thrillerului inspirat din fapte reale, „Gangsteri de legendă”.

➡ CONCURS! 16.10.2015 – 22.10.2015

like paginii de facebook oficiale din Romania a filmului – GANGSTERI DE LEGENDA!

SHARE acestui post!

Raspunde la intrebarea de concurs si poti castiga 2 invitatii duble la film. Invitatiile sunt valabile la Cine Grand Auchan Titan, de luni pana duminica.

In filmul Gangsteri de Legenda, acest actor aclamat joaca perfect ambele roluri principale: cel al lui Ronnie si cel al lui Reggie Kray. Cele mai cunoscute performante ale sale sunt cele din Inception, The Dark Knight Rises si Mad Max: Fury Road. Care este numele lui?

a. Leonardo DiCaprio
b. Tom Hardy
c. Christian Bale

castigatorii vor fi desemnati prin random.org si vor fi anuntati in jurul datei de 23.10.2015.

 Gangsteri de Legenda, un film care imbina perfect violenta, eleganta, suspansul si umorul. Regizat de Brian Helgeland (Robin Hood, L.A. Confidential, Mystic River), cu Tom Hardy intr-un senzational dublu rol, alaturi de Emily Browning, Colin Morgan, David Thwelis, Paul Anderson, Chazz Palminteri, Paul Bettany.

0 gânduri despre „LEGEND – Pentru ca nu stim sa fim, sa alegem si ajungem UMBRE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.