Rezumat:
Honeywell (NYSE: HON) anunță vizita în România a Profesorului Eric A. Cornell, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2001, pentru un program inspirațional destinat studenților și profesorilor de la Universitatea Politehnică București (UPB).
Prin Honeywell Initiative for Science and Engineering (HISE), compania își propune să încurajeze și să îndrume tânăra generație de oameni de știință și de ingineri, oferindu-le posibilitatea de a interacționa cu personalități recunoscute internațional, precum și cu specialiști de top din cadrul Honeywell. HISE face parte din programul global de responsabilitate socială al companiei, Honeywell Hometown Solutions.
Profesorul Cornell se numără printre cei 27 de Laureați ai Premiului Nobel pe care Honeywell a avut onoarea să îi poată aduce în universități din toată lumea, începând cu anul 2006. În România, Honeywell lansează acest program odată cu evenimentul de astăzi.
Eric A. Cornell a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 2001, pentru condensatul Bose-Einstein, o nouă stare a materiei care le permite cercetătorilor să studieze proprietățile atomilor în stări staționare.
Această descoperire a revoluționat știința experimentală și teoretică, deschizând drumul către noi tipuri de telecomunicații bazate pe lumină, stocarea optică a datelor și calculul cuantic, dar și către procesarea cuantică a informației și dezvoltarea măsurătorilor de precizie pentru unele dintre cele mai sensibile dispozitive din lume, cum este ceasul atomic.
În timpul vizitei sale la UPB, profesorul Cornell și-a propus să vorbească despre experiențele care i-au marcat cariera sa ştiinţifică, remarcabilă și îndelungată, oferind studenților sfaturi pentru a-și atinge obiectivele după absolvirea facultății.
„Alegeți calea către o carieră care vă interesează cu adevărat, nu pe aceea care credeți că vă va aduce un premiu” – este mesajul adresat de Profesorul Eric Cornell celor 3.000 de studenți și cadre didactice din UPB, dar și celor de la Universitatea Politehnică Timișoara, care au urmărit evenimentul prin live-streaming. „Succesul vine adesea atunci când ne așteptăm mai puțin, iar cei care își urmează pasiunea au șanse mai mari să-și împlinească visul“.
„La Universitatea Politehnică din București, dorim să formăm tineri competitivi şi capabili să se integreze într-o lume aflată în continuă transformare, care pot sa contribuie la evoluția României, economic, social și cultural”, a declarat Mihnea Costoiu, Rector al UPB. „Este o onoare să-i avem alături pe Laureatul Premiului Nobel Eric Cornell și pe reprezentanții Honeywell. Parteneriatul nostru cu Honeywell este un sprijin real pentru studenți în explorarea posibilităților de carieră, fie că este vorba de încurajarea tinerelor talente, de activități de cercetare și dezvoltare sau stagii de practică”.
Constanța Nazarcu, Country Ambassador și General Manager al Honeywell International Services România, a arătat că „Honeywell își urmează viziunea de a investi în viitoarea generație de ingineri. Programe precum Honeywell Initiative for Science and Engineering sunt esențiale pentru a inspira studenții şi a-i ghida spre o carieră în știință și inginerie, cu un impact pozitiv asupra lumii în care trăim, în anii ce vor urma”.
Honeywell a desfăşurat acest program din anul 2006, în universități importante din China, Republica Cehă, India, Malaezia și Mexic. Inițiativa include o serie de prelegeri susținute de Laureați ai Premiului Nobel, dezbateri despre carieră cu cei mai buni ingineri din Honeywell și discuții informale între laureați și studenți. De asemenea, Honeywell acordă burse pentru studiu și proiecte de cercetare și dezvoltare, precum și stagii de practică.
Profesorul Cornell este fizician în cadrul Institutului Național de Standarde și Tehnologie (INST) din Statele Unite ale Americii. În același timp, este profesor adjunct al Departamentului de Fizică al Universității din Colorado și Membru al Joint Institute for Laboratory Astrophysics, institutul comun al INST și Universității din Colorado.
Realizările profesorului Cornell au fost recunoscute prin numeroase premii, inclusiv Premiul Samuel Wesley Stratton din partea INST, Premiul Zeiss în Optică, Medalia de Aur din partea Departamentului de Comerț, Premiul Fritz London Award pentru criogenetică, Premiul Rabi din partea Societății Americane de Fizică, Premiul Internaţional pentru Ştiinţă al regelui Faisal în 1997, Medalia Lorentz în 1998, precum şi Medalia Benjamin Franklin pentru Fizică în 1999. În anul 2000, Eric A. Cornell a fost numit membru al Societății Americane de Optică și al Academiei Naționale de Știinţe. A obţinut Premiul Nobel pentru Fizică în anul 2001, alături de Carl Wieman și Wolfgang Ketterle.
Honeywell Hometown Solutions
Honeywell Initiative for Science & Engineering este parte a programului de responsabilitate socială Honeywell Hometown Solutions, care se concentrează pe cinci zone: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Case și Adăposturi, Habitat și Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit de top, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește.
Pentru mai multe informații vizitați: http://citizenship.honeywell.com/
Honeywell
Honeywell (www.honeywell.com) este o companie Fortune 100, lider în producerea și dezvoltarea de tehnologii diversificate, care deservește clienți din întreaga lume cu produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri, case și industrii, turbocompresoare și materiale avansate. Cu sediul în Morris Plains, N.J., acțiunile Honeywell sunt tranzacționate pe Bursele din New York, Londra și Chicago.
Pentru mai multe informații, vizitați: www.honeywellnow.com.
Honeywell România
Honeywell operează în România de 17 ani și are în prezent 2.600 de angajați, în unități de producție, centre de cercetare și dezvoltare, precum și birouri de servicii administrative, situate în București și Lugoj. Odată cu creșterea operațiunilor sale în România, Honeywell a devenit unul dintre angajatorii majori din țară, oferind oportunități de carieră pentru sute de absolvenți și profesioniști. Pentru Honeywell, România joacă un rol cheie în strategia sa industrială globală, oferind suport pentru mai multe linii de business și contribuind astfel la dezvoltarea companiei în regiune și la nivel global.
Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați: http://honeywell.com/country/ro/.