Fără categorie

Las-o, bă, că merge-aşa…şi nu-ţi mai tuna maşina!

Spread the love

tuning_extremPentru că e luni, vom vorbi despre ce s-a petrecut în week-end prin Capitală. Nu ştiu cum a fost pe la voi, dar eu am fost şi am făcut o filmare scurtă şi cu prinzătoare, zic eu, la 4TuningDays la Romepxo şi de acolo am plecat cu următoarele idei:

1.  Dacă ai maşină de lux trebuie să îi faci un ,,tuning scurt sau lung” tot de lux si asta dacă vrei pe capotă ,,fete tunate” (Pentru detalii aruncaţi cu ochiul aici).  Pentru cei care nu au rămas lipiţi şi s-au întors voi continua cu ideea 2.

2. De ce mi-as face tuning dacă nu sunt vitezoman, sunt insurat, sunt de alta orientare sexuala, nu imi place r&B şi nu mă uit la filme cu maşini gen Fast and Furios!?

Acum, serios vorbind, din ce am văzut acolo nu am înţeles câteva lucruri. Dacă eşti fericitul posesor al unui BMW şi nu asculţi manele, de ce ai simţi nevoia să îţi tunezi maşina. Care e ideea? De ce ai băga într-o maşină de 10.000 de euro să zicem un Golf la mâna a doua, de două ori pe atât ca să o aglomerezi cu boxe!? Eu chiar nu înţeleg tuningul auto. Nici măcar originea cuvântului nu o înţeleg, dar pooate o să îmi explice cineva. Înţeleg tuningul auto în competiţiile sportive. Ştiu de la un prieten care e concurent naţional la Raliu pe un Citroen Saxo, că acolo într-adevăr sunt anumite categorii care îţi permit să îţi schimbi motorul, cutia de viteze, plăcuţele de frânare, toba de eşapament, să pui eleroane şi alte chestii. Înţeleg tuningul auto în filme gen Fast and Furios, da acolo e vorba de spectacol, şi ei chiar au DRUMURI TUNATE!

În concluzie, cred că moda de a avea o maşină tunată ţine foarte mult de prostie şi kitch manelizat. Adică, dacă ai merţan îi pui capace de aur sau argint sau imitaţii şi vin pirandele la tine. Dacă te crezi Fizzz îţi tunezi Hummerul şi faci bordel pe patru roţi.  Mă opresc aici pentru că repet, eu nu înţeleg rostul de a avea o maşină tunată.

By:  Bogdan DĂRĂDAN

PS:  Am uitat ceva. Cred că totuşi tuningul e bun la ceva. Dezvoltă simţul umorului:))) Un video cu un trabant tunat care merge cu spatele, adică invers, adică cum merge România spre progres, democraţie, şi bun sim:)))

0 gânduri despre „Las-o, bă, că merge-aşa…şi nu-ţi mai tuna maşina!”

  1. bai sincer, mie imi trebe audio pe masina, boxele mele se aud ca niste cutii de conserve. in rest, daca stai in .ro nu prea ai nevoie de mare tuning, dar daca ai unde sa te dai, merge un tuning frumos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.