Atelier de Idei, IT&C, Tineri

Laptopul, instrument de baza pentru biroul mobil

Spread the love

Smartphone-urile s-au dezvoltat enorm in ultimii ani, astfel incat poti avea un computer mobil cu tine oriunde si oricand, bucurandu-te de acces online simplu si rapid, dar si de camere foto – video demne in multe cazuri de aparate foto profesionale (cel putin la nivelul celor din anii trecuti). Daca esti o persoana dinamica, poate un freelancer in media – marketing – publicitate sau poate pur si simplu o persoana cu responsabilitati complexe la locul de munca ce presupun activitati legate de computer, sigur smartphone-ul iti este de mare folos, dar nu de ajuns! Fara laptop poti sta din cand in cand in unele mici calatorii, dar in principiu ai nevoie de acest instrument cu tine pentru a-ti putea face atributiile la nivelul de calitate dorit.

Cand ai de scris mai mult, cand ai de cercetat online, de analizat, de facut anumite documente sau poate de realizat ceva parte grafica, laptopul este instrumentul de baza pentru biroul tau mobil. Nu esti dependent de un birou fizic, static, poti lucra oriunde te-ai afla, chiar si intr-o cafenea, pe plaja sau la munte. Ai nevoie de baterie sau acces la curent electric si de semnal la o conexiune de internet. Poti folosi WiFi daca gasesti in zona sau te poti conecta hotspot la datele mobile ale smartphone-ului. Iata, uneori smartphone-ul si laptopul lucreaza in echipa, mai ales daca pui la socoteala ca si platile online, accesul la internet banking si alte astfel de nevoi sunt autorizate de regula cu telefonul mobil.

Daca esti interesat sa-ti cumperi un laptop nou in viitoarea perioada, poate te gandesti si la un nou laptop… care de fapt nu este nou. Ma refer desigur la varianta de laptop sh. Nu este o rusine sa cumperi nimic second hand, iar piata IT la mana a doua este extrem de densa. Multi prefera un pret mai mic si un mic compromis pentru a putea avea acces mai usor la tehnologia dorita. Unii prefera sa schimbe mai des dispozitivele si, daca ar alege doar produse noi, costurile ar fi neplacut de mari…

Un laptop second hand este insa bine sa fie cumparat dintr-un magazin online specializat si nu la intamplare. Poate nici macar de la prieteni, caci in cazul in care ar avea o defectiune rapida, ar fi o situatie neplacuta la nivelul relatiei de prietenie… Mai bine ai parte de un laptop vandut de un magazin online specializat in second hand, care iti va oferi si garantie, conform legislatiei.

O alta idee, mai ales pentru companii: laptop refurbished

Este o solutie aparte, un segment de piata destinat mai degraba cunoscatorilor, caci solutia nu este tocmai promovata. Insa merita luata in calcul mai ales de catre IMM-urile ce vor echipamente performante, fara niciun risc, la pret super. Retailerii ofera echipamente ce arata si functioneaza perfect, care au fost testate in mod repetat si care nu sunt niste simple computere, ci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.