Atelier de Idei, Divertisment, Idei cu emotii, Muzica, Tineri

Laila Abdel Hafiz – Din Șuvenia prin viața ca un teatru cu muzică din filme de pe Youtube

Spread the love

Laila Abdel Hafiz are 24 de ani și este actriță cu acte. Laila este proaspăt absolventă a Masterului de Arta Actorului de la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” București si tot la Universitate a terminat, de asemenea, și ciclul de Licență, tot specializare in Arta Actorului. A jucat în producții precum Liber ca pasărea cerului alături de Ștefan Bănică JR., Marius Florea Vizante și mulți alții, dar și în lungmetrajul 5GANG- Un Altfel de Crăciun, unde dă viață personajului antagonist, Raluca.

De asemenea, tânăra actriță cochetează cu muzica, fiind extrem de vrăjită de  vocea Mariei Tănase, dar și de muzica arăbească, în special de cea a cântăreței Fairouz, una dintre cele mai mari interprete a lumii arabe. Visul Lailei ar fi să readucă în atenția publicului magia acestor doine, acestor cântece vechi atât românești, cât și arăbești. Și povestea de abia acum începe…

➡ Salut Laila! În primul rând vreau să te felicit pentru prestația din piesa Nevasta mea e șuvaneză. De cât timp joci în acest spectacol?

Bună, Bogdan! Spectacolul “Nevasta mea e șuvaneză” care se joacă la Teatrul Elisabeta din București, în regia regizorului Puiu Șerban, îl joc de trei ani, încă de pe când eram anul III la facultate, ultimul an de licență. Bine, trei ani este impropriu spus, având în vedere că un an l-am stat acasă, din cauza pandemiei. În orice caz, este un spectacol de comedie căruia îi datorez mult, deoarece m-a învățat cam tot ce știu eu despre comedie acum.

Tu ai ales teatrul sau el te-a ales pe tine?

Teatrul m-a ales pe mine. Nu mi-am dorit niciodată să fiu actriță, ci cântăreață. Uitându-mă în urmă pot spune că din fericire m-am îndrăgostit de actorul nepotrivit în momentul potrivit încât să virez spre actorie la terminarea liceului. Literalmente am dat la actorie doar ca să îl impresionez pe acest individ, gândindu-mă că dacă intru la actorie la îndemnul său, va fi topit de reușita mea și mă va iubi “până la nemurire și per toujours”. Ce pot spune acum e că mă bucur de prostia mea adolescentină de atunci.

➡ Și dacă tot vorbim de pasiunea ta, știu că ai avut o experiență și pe platoul de filmare Las Fierbinți. Și vreau să te întreb. Unde îți place mai mult? Pe scenă sau în filme/seriale?

Las Fierbinți a fost ca o gură de aer după o perioadă în care știm cu toții cum a fost.  Chiar dacă a fost vorba despre un personaj episodic, m-am bucurat enorm de ziua aceea de filmare, iar echipa serialului mi-a dat o mare poftă de muncă. Am mai avut ocazia să joc în seriale tv, precum Liber ca pasărea Cerului, Mangalița sau Lecții de Viață, însă nu am întâlnit până acum o echipă de filmare atât de profesionistă și atât de bine închegată ca cea de la Las Fierbinți. Vorbesc aici și de actori, dar și de oamenii din spatele camerei. Sper să nu se supere cei cu care am mai lucrat, dar chiar și după 11 sezoane, cei de la Las Fierbinți par că fac acest serial cu drag și pasiune.

Iar în legătură cu filmul sau teatrul, oscilez între cele două. Momentan cred că este prea devreme să mă pronunț dacă îmi place una mai mult decât cealaltă, pentru că n-am atât de multă experiență în niciuna dintre ele. În orice caz, sunt două situații de “a fi” distincte ale meseriei.

Fiecare te provoacă și stimulează în moduri diferite, încât se prea poate ca nici după mai mulți ani de experiență să nu pot alege cu mâna pe inimă doar una. Îmi place sunetul de “încă o dublă!” pentru că pot constant să îmbunătățesc jocul actoricesc de la o dublă la alta, dar oricât de bine aș juca pe setul de filmare, reacțiile celor de pe set nu vor egala niciodată zâmbetele la unison ale unei săli pline cu spectatori de la teatru.

Și oricât de bine aș juca, la final de zi de filmare nu mă va aplauda nimeni, voi auzi doar “ziua de filmare s-a terminat pentru Laila”. Ceea ce creierul meu traduce instant cu : “Bravo, Laila! Meriți o bere și astăzi!”, ceea ce se poate traduce și DUPĂ MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ, ceea ce se poate traduce cu AȘA SE SIMTE FERICIREA, ceea ce s-ar putea traduce în multe alte feluri dacă vreau, dar eu am mult chef de palavre, și voi sigur aveți o viață a voastră cu care aveți ce să faceți:)))

Care a fost până acum cea mai mare provocare de când joci teatru? Dar de când cochetezi cu platourile de filmare?

Să suport un regizor de teatru alcoolic și cu probleme psihice zi de zi, și totuși să-mi fac treaba mea de actriță bine, chiar dacă plângeam nopțile din cauza tratamentului pe care îl primeam la repetiții din partea acestui “mare regizor”. Dar asta cu regizorii cu probleme psihice care își permit să calce actorii în picioare este altă poveste pe care sper să o pot aduce în atenția oamenilor cât de curând posibil în mediul online.

Ca să revenim într-un registru mai relaxat, provocarea mea la fiecare spectacol “Portugalia” ( Teatrul Metropolis, direcția de scenă Victor Ioan Frunză) este să sparg, cu un borcan, o oglindă de dimensiune medie, dar destul de groasă. Câteodată îmi iese, câteodată oglinda n-are chef :))

Iar la film, cea mai mare provocare rămâne filmatul în haine de vară pe timp de iarnă. Anul trecut am filmat pentru un scurtmetraj independent în chiloți și tricou, în noiembrie, undeva la captătul Bucureștiului. Delicios 🙂

Atunci când ne-am cunoscut știu că erai pasionată de cântat. Ai un proiect și pe zona asta? Un canal de youtube cu piesele tale sau cover-uri?

Muzica rămâne în continuare prima mea iubire, însă am pus-o pe pauză cât timp am studiat actoria ca să nu fiu cu ochii și după cioară și după vrabie. Acum vreau să fiu cu ochii după toate păsările pentru că am un chef nebun de muncă. În 2022 voi scoate muzică nouă.

Pregătesc, pentru început, niște cover-uri și în paralel încerc să îmi scriu un album. Nu vă zic mai multe pentru că n-am ce, totul e în lucru. Până una alta, da, am un canal de Youtube unde găsiți piesele : Dimineți Calde și 17.

Ce piese/proiecte teatru/film/muzică ai în plan până la final de an?

Până la trasul de linie de final de an va urma pe canalul de youtube primul meu vlog. Un Q&A tare drăguț care va fi urmat de multe alte vloguri atât din/despre domeniul artistic în care mă desfășor ( actorie/muzică/audiobook-uri), dar și SPOILER! din domeniul culinar.

Cred că norocul ni-l facem cu mâna noastră, așa că în anul ce va veni vreau să muncesc mult, cât să atrag tot norocul pe care îl pot duce, atât pe actorie, cât și pe muzică, și mai nou, pe youtube pe partea de conținut video.

Un mesaj pentru cititori

Fie ca sfintele sărbători care bat la ușă să vă încarce bateriile îndeajuns de mult încât să fiți pregătiți pentru muncă multă în 2022! E de datoria noastră să nu facem umbră degeaba pe pământ și să devenim cea mai bună versiune a noastră. Așa că, la muncă toată lumea! Mult drag și spor s-avem! Iar în 2022 vă aștept la teatru!

Iar dacă vreți să fiți la curent cu ce face Laila, o găsiți pe aici, unde este foarte activă:

Instagram: https://www.instagram.com/lailaahafiz/

Facebook : https://www.facebook.com/yang.lailaa/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *