Divertisment

Boris Becker vine la premiera documentarului NASTY

Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului NASTY

Boris Becker, celebrul tenisman german, va onora cu prezența sa premiera documentarului „NASTY” despre viața și cariera legendarului Ilie Năstase, ce va avea loc în București. Becker, unul dintre protagoniștii filmului, va aduce elogii despre contribuția impresionantă a lui Năstase în lumea tenisului. Evenimentul de gală va avea loc pe 16 aprilie la Sala Palatului, unde se vor afla și alte legende ale tenisului precum Ion Țiriac și Nadia Comăneci. Biletele pentru premieră sunt disponibile online pe platforma https://eventbook.ro/film/bilete-nasty-premiera-de-gala.

Cu 64 de titluri câștigate, inclusiv 6 de Grand Slam, Boris Becker este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți jucători de tenis din istorie. În filmul „NASTY”, Becker oferă perspective unice asupra lui Năstase și a impactului său asupra sportului alb. În plus, documentarul include interviuri și imagini de arhivă cu alte mari figuri din tenis precum Rafael Nadal, Björn Borg și Jimmy Connors.

Dincolo de relația sa cu Năstase, Becker împărtășește o legătură strânsă și de lungă durată cu Ion Țiriac, care a fost managerul său în perioada 1984-1993. După premieră, filmul va fi disponibil în cinematografe începând cu 16 aprilie și va fi însoțit de un turneu de promovare în țară, cuprinzând orașe precum Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova și altele.

„NASTY” este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D Popescu, distribuit de Transilvania Film și produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Documentarul este prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman și Superbet, cu sprijinul Mastercard și al altor parteneri importanți.

Pentru mai multe informații despre film și evenimentele asociate, puteți accesa

https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/.

NASTY este produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României, LIDL, Vodafone, Henkel România, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet, Initative Media. Distribuit de Transilvania Film.

Atelier de Idei, Divertisment

TIFF.23: Competiția SMART7, filme create de tineri cineasti

Competiția SMART7 în al doilea an: cea mai curajoasă cinematografie europeană se vede la TIFF.23

Competiția itinerantă SMART7 revine în forță la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF, 14 – 24 iunie 2024, Cluj-Napoca) pentru al doilea an consecutiv, aducând pe ecran șapte filme captivante, create de tineri cineaști europeni ale căror voci se remarcă prin autenticitate și curaj. TIFF este printre fondatorii SMART7, o rețea de festivaluri de film ce își propune să dezvolte industria festivalieră și să ofere o rampă de lansare regizorilor aflați la început de drum. Programul itinerant comun include câte șapte filme produse în fiecare dintre țările arondate rețelei SMART7.

Tandemul regizoral compus din Gabi Șarga și Cătălin Rotaru (co-autori ai scurtmetrajului 4:15 PM. Sfârșitul lumii, premiat la Sarajevo și selectat la Cannes în 2016) reprezintă România în această competiție cu lungmetrajul lor intitulat Unde merg elefanții / Where Elephants Go, o comedie neagră cu o poveste complexă. Cei doi regizori explică: „Filmul este o pseudo-melodramă în care nu apare niciun elefant. Este o poveste de dragoste și prietenie a unor personaje aflate într-un moment dificil al existenței lor. Și este o comedie. Suntem bucuroși că a fost selectat în competiția SMART7. E un fel de șapte dintr-o lovitură. Filmul va fi prezentat în șapte festivaluri importante, printre care și TIFF. Ne-a plăcut mult să facem acest film și ne bucurăm că el va fi văzut, în sfârșit, și de public”. Unde merg elefanții va avea premiera mondială în această lună la Festivalul Internațional de la Vilnius, în cadrul secțiunii SMART7.

– It’s not my Film, regizat de Maria Zbąska și propus de Polonia, va avea premiera mondială în competiție. Filmul urmărește aventura unui cuplu care încearcă să-și repare relația, pornind într-o călătorie pe jos de-a lungul țărmului Mării Baltice, în timpul iernii.
– Lituania este reprezentată de al doilea lungmetraj al regizorului Tomas Vengris, Five and a Half Love Stories in an Apartment in Vilnius, care a fost premiat pentru cel mai bun film în competiția Rebels with a Cause la Tallinn Black Nights. Povestea se concentrează pe mai mulți turiști cu probleme în dragoste, care se cazează în același apartament AirBNB din Vilnius.
– Din Portugalia vine o comedie despre o tânără studentă braziliană care trebuie să-și reînnoiască permisul de ședere în țara de pe malul Oceanului Atlantic: Greice de Leonardo Mouramateus. Filmul a avut premiera mondială la începutul acestui an la Rotterdam.
– Prezentat tot la Rotterdam, Natatorium, regizat de Helena Stefansdottir din Islanda, este un thriller despre o adolescentă care descoperă un secret întunecat în timpul unei vizite la bunici.
– On the Go, regizat de Julia de Castro și Maria Royo din Spania, este un road movie captivant despre prietenie, maternitate și libertate, premiat de juriul de tineret de la Locarno.
– Din Grecia, publicul va putea urmări o comedie queer plină de umor despre realizarea unui film: The Summer with Carmen, regizat de Zacharias Mavroeidis. Filmul a fost prezentat la Veneția în secțiunea Giornati degli Autori și a câștigat premiul Mermaid la Festivalul de la Salonic.

Toate filmele vor fi prezentate în cele șapte festivaluri din rețea: New Horizons IFF (Polonia), IndieLisboa IFF (Portugalia), Thessaloniki IFF (Grecia), Transilvania IFF (România), FILMADRID IFF (Spania), Reykjavik IFF (Islanda), și Vilnius IFF Kino Pavasaris (Lituania). La finalul sezonului festivalier, un juriu internațional de studenți va decide regizorul câștigător, care va primi un premiu în valoare de 5000 de euro. În 2023, primul câștigător al premiului SMART7 a fost Telmo Churro pentru filmul „Índia” (Portugalia), ales de un juriu tânăr în care România a fost reprezentată de cineasta Alma Buhagiar.

SMART7, finanțat de Programul Europa Creativă MEDIA, propune să devină un canal de promovare al producțiilor cinematografice europene, creând un spațiu de interacțiune între tinerii creatori și publicul larg. În plus față de elaborarea unui program comun de filme, proiectul implică o serie de alte inițiative destinate să stimuleze schimbul internațional de experiențe și cunoștințe în domeniul festivalier.

Abonamentele pentru cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania sunt disponibile pentru achiziționare online pe https://tiff.ro/abonamente.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Divertisment

[CP] Nominalizările la Premiile Gopo 2024

Nominalizările la Premiile Gopo 2024 au fost anunțate, aducând în prim-plan filme remarcabile.

În cursa pentru titlul de Cel mai bun film de lungmetraj, se află producții de marcă precum „Boss” regizat de Bogdan Mirică, „Libertate” regizat de Tudor Giurgiu, „MMXX” regizat de Cristi Puiu, „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” regizat de Radu Jude și „Spre nord” regizat de Mihai Mincan. Aceste filme reprezintă culminarea muncii și creativității unor cineaști remarcabili, gata să își împărtășească poveștile cu publicul.

Cu un total de 32 de lungmetraje românești lansate în cinematografe sau pe platforme de streaming în 2023, competiția pentru premiul Cel mai bun film este acerbă. „Libertate” conduce cu 14 nominalizări, urmat de „Spre nord” cu 13 nominalizări și „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” cu 11 nominalizări. Celelalte două filme, „Boss” și „MMXX”, primesc, de asemenea, recunoaștere cu 9, respectiv 6 nominalizări.

În categoria Cea mai bună regie, cineaștii remarcabili precum Bogdan Mirică, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu, Radu Jude și Mihai Mincan sunt în cursa pentru trofeu. Performanțele lor remarcabile au adus filmele în atenția criticilor și a publicului, demonstrând excelență în arta cinematografică.

Actrițele și actorii din România își etalează talentul în roluri complexe și captivante. Diana Gheorghian, Adelaida Perjoiu, Bianca Cuculici, Ilinca Manolache și Cătălina Moga concurează pentru premiul Cea mai bună actriță într-un rol principal, în timp ce Laurențiu Bănescu, Alex Calangiu, Niko Becker, Soliman Cruz și Vlad Logigan se luptă pentru titlul de Cel mai bun actor într-un rol principal.

În afara lungmetrajelor, filmele documentare și scurtmetrajele sunt la fel de impresionante. Titluri precum „Cum să fiu mort dacă-s viu?”, „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin?”, „Doamna Buică”, „Pocalul. Despre fii și fiice”, „Spre nord” și „Tigru” atrag atenția prin povești captivante și abordări creative.

Juriile de preselecție, alcătuite din profesioniști din industrie, au avut sarcina dificilă de a stabili nominalizările, asigurând că cele mai bune producții sunt recunoscute și apreciate. După anunțul nominalizărilor, profesioniștii din industrie vor avea oportunitatea de a-și exprima preferințele prin intermediul unui mecanism de vot gestionat de firma de audit și consultanță PWC România.

NOMINALIZĂRI  PREMIILE GOPO 2024

Cel mai bun film de lungmetraj

  • BOSS producător: Corneliu Porumboiu| România (42 KM FILM)
  • LIBERTATE   producători: Oana Bujgoi Giurgiu, Tudor Giurgiu | România (Libra Films)
  • MMXX producători: Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Cristi Puiu, Anca Puiu | România (Block Media Management, Mandragora)
  • NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII producători: Adrian Sitaru, Ada Solomon| România (4 Proof Film, Micro Film)
  • SPRE NORD producători: Radu Stancu, Ioana Lascăr| România (deFilm)

Cea mai bună regie

  • Bogdan Mirică pentru filmul BOSS
  • Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate
  • Cristi Puiu pentru filmul MMXX
  • Radu Jude pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Mihai Mincan pentru filmul Spre Nord

Cel mai bun actor în rol principal

  • Laurențiu Bănescu pentru rolul Bogdan din filmul BOSS
  • Alex Calangiu pentru rolul Viorel Stănese din filmul Libertate
  • Niko Becker pentru rolul Dumitru din filmul Spre Nord
  • Soliman Cruz pentru rolul Joel din filmul Spre Nord
  • Vlad Logigan pentru rolul Alex din filmul Visul

Cea mai buna actriță în rol principal

  • Diana Gheorghian pentru rolul Carmen din filmul Dark Ages
  • Adelaida Perjoiu pentru rolul Consuelo din filmul MMXX
  • Bianca Cuculici pentru rolul Oana Pfeifer din filmul MMXX
  • Ilinca Manolache pentru rolul Angela Răducanu din filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Cătălina Moga pentru rolul Vera din filmul Tigru

Cel mai bun actor în rol secundar

  • Mimi Brănescu pentru rolul Boss din filmul BOSS
  • Cătălin Herlo pentru rolul Leahu din filmul Libertate
  • Cuzin Toma pentru rolul Chiru din filmul Libertate
  • Iulian Postelnicu pentru rolul Col. Dragoman din filmul Libertate
  • Șerban Pavlu pentru rolul Tiberiu Berbece din filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii

Cea mai bună actriță în rol secundar

  • Coca Bloos pentru rolul Vecina din filmul Încă două lozuri
  • Mirela Oprișor pentru rolul Stela din filmul Libertate
  • Otilia Panainte pentru rolul Macri Ioana Elisabeta din filmul MMXX
  • Dorina Lazăr pentru rolul Angela Coman din filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Maria Popistașu pentru rolul Ilinca din filmul Taximetriști

Cel mai bun scenariu

  • Cecilia Ștefănescu, Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate
  • Cristi Puiu pentru filmul MMXX
  • Radu Jude pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Mihai Mincan pentru filmul Spre Nord
  • Andrei Tănase pentru filmul Tigru

Cea mai bună imagine

  • Andrei Butică pentru filmul BOSS
  • Alex Sterian pentru filmul Libertate
  • Marius Panduru pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • George Chiper-Lillemark pentru filmul Spre Nord
  • Tudor Mircea pentru filmul Visul

Cel mai bun montaj

  • Șerban Georgescu pentru filmul Cazul Inginerului Ursu
  • Dragoș Apetri, Cătălin Cristuțiu, Vlad Petri pentru filmul Între Revoluții
  • Reka Lemhenyi pentru filmul Libertate
  • Cătălin Cristuțiu pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Dragoș Apetri pentru filmul Spre Nord

Cel mai bun sunet

  • Alexandru Dragomir, Niklas Skarp pentru filmul Boss
  • Tamás Székely, André Rigaut pentru filmul Libertate
  • Krzysztof Stasiak, Alexandru Dumitru, Maciej Pawłowski, Alin Zăbrăuțeanu, Dragoș Cătărău pentru filmul Mammalia
  • Hrvoje Radnic, Marius Leftărache, Jaime Baksht, Michelle Couttolenc pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Nicolas Becker, Cyril Holtz, Benjamin Laurent pentru filmul Spre Nord

Cea mai bună muzică originală

  • Marius Leftărache pentru filmul Boss
  • Piotr Kurek pentru filmul Mammalia
  • Alexei Țurcan pentru filmul Visul
  • Alin Zăbrăuțeanu, Călin Torsan pentru filmul Warboy

Cele mai bune decoruri

  • Iulia Fulicea, Victor Fulicea pentru filmul Încă două lozuri
  • Vali Ighigheanu pentru filmul Libertate
  • Anca Lazăr pentru filmul Mammalia
  • Iulia Fulicea pentru filmul Spre nord
  • Corina Grămoșteanu pentru filmul Visul

Cele mai bune costume

  • Dana Păpăruz pentru filmul Boss
  • Viorica Petrovici pentru filmul Libertate
  • Radu Jude pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Iulia Fulicea pentru filmul Spre nord
  • Corina Grămoșteanu pentru filmul Visul

Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură

  • Gabriela Crețan pentru filmul Boss
  • Petya Simeonova, Domnica Bodogan pentru filmul Libertate
  • Margareta Ștefan, Bianca Boeroiu pentru filmul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii
  • Sandra Potamian pentru filmul Spre nord
  • Raluca Moldoveanu, Elena Tudor pentru filmul Visul

Cel mai bun film de debut

  • De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin (r. Carla Maria Teaha)
  • Doamna Buică (r. Eugene Buică)
  • Despre fii șI fiice (r. Cătălina Tesar)
  • Spre nord (r. Mihai Mincan)
  • Tigru (r. Andrei Tănase)

Cel mai bun film documentar

  • Cum să fiu mort dacă-s viu?, Ilinca Călugăreanu, producători: Anamaria Antoci, Mara Adina | România (Tangaj Production, Vernon Films)
  • De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin, r. Carla Maria Teaha, producător: Alina Tarbă | România (Wearebasca)
  • Între revoluții, r. Vlad Petri, producător: Monica Lăzurean-Gorgan | România (Activ Docs)
  • Doamna Buică, Eugene Buică, producător: Eugene Buică | România (Doi Lei Și O Chiflă)
  • Despre fii și fiice, r. Cătălina Tesar, Dana Bunescu, producător: Cătălina Tesar | România (Erakli Film)
  • Vulturii din Țaga, r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu, producător: Claudiu Mitcu | România (Wearebasca)

Cel mai bun film de scurtmetraj

  • Acolo unde bărcile nu ajung, Vlad Buzăianu, producător: Anamaria Antoci | România (Tangaj Production)
  • Antrenamentul de noapte, Bogdan Alecsandru, producător: Ligia Prodan | România (U.N.A.T.C. I.L. Caragiale București)
  • Două vorbe, trei minciuni, r. Ioachim Stroe, producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe | România (Wearebasca)
  • Hanna & Flóra, r. Nagy Márton, producător: Nagy Márton | România (Universitatea Sapientia, Cluj-Napoca)
  • Între marginile zilei, r. Andreea Lăcătuș, producător: Elena Martin | România (Manifest Film)
  • Toate neamurile, r. Alexandra Diaconu, producător: Alexandra Diaconu | România (ViraFilms)

Tânără speranță

  • Anca Munteanu pentru rolul Raluca din Berliner Kindl
  • Andreea Chiper, Andrei Voineag pentru regia și montajul filmului Dansez și eu la nunta părinților mei
  • Una Toma pentru rolul Sara din filmul Dark Ages
  • Cristina Iliescu pentru regia filmului S-a născut un loc
  • Niko Becker pentru rolul Dumitru din filmul Spre nord
  • Daniel Bâliș pentru rolul Nicu din filmul Warboy

Cel mai bun film european

  • Anatomie d’une chute / Anatomia unei prăbușiri Justine Triet | Franța (distribuitor:  Voodoo Films
  • Close / Aproape Lukas Dhont |Belgia ( distribuitor: Bad Unicorn)
  • As bestas/ Bestiile Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța (distribuitor: Transilvania Film)
  • Fallen leaves / Frunze căzătoare Aki Kaurismäki | Finlanda, Germania (distribuitor: Bad Unicorn)
  • Saint Omer Alice Diop |Franța (distribuitor: Independenţa Film)

Premiile Gopo 2024 reprezintă un moment de sărbătoare și recunoaștere a excelenței în cinematografie. Într-o industrie în continuă evoluție, aceste premii reflectă diversitatea și creativitatea talentului românesc în domeniul filmului.

Pentru a urmări evenimentul și pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul oficial al Premiilor Gopo și paginile de socializare.

Divertisment

Vertiges: Festivalul Filmului Francez la Timișoara

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 24 martie la Timișoara, la Cinema Victoria

Într-un an de sărbătoare, marcând centenarul său, Institutul Francez din România aduce o nouă ediție a prestigiosului Festival al Filmului Francez. Cu un accent puternic pe explorarea vertijului și a schimbărilor continue din societatea contemporană, festivalul își propune să ofere o experiență captivantă și provocatoare publicului său din țară.

Sub tema „Vertiges”, festivalul invită spectatori din întreaga țară să exploreze diversele variante ale vertijului reflectate în cinematografie. Într-o eră caracterizată de accelerație și incertitudine, filmele selecționate aduc în prim-plan întrebări cruciale: Oare schimbarea este singura constantă? Cum poate cinema-ul să reflecteze aceste transformări și să ne ajute să le înțelegem mai bine?

Julien Chiappone-Lucchesi, Directorul General al Institutului Francez din România, subliniază importanța diversității și a inovației în programul festivalului, menționând că cele 27 de filme selectate vor fi prezentate în cinematograful principal, Elvire Popesco din București, și în alte 12 orașe din țară. Acest efort al Institutului Francez din România reflectă angajamentul său de a aduce cinematografia franceză în fața unui public cât mai larg, într-un moment important pentru relația culturală franco-română.

Una dintre noutățile acestui an este secțiunea „Mauvais genres”, care explorează filme franceze de gen (films de genre), aducând în prim-plan creații cinematografice provocatoare și inovatoare. Pe lângă aceasta, festivalul păstrează și secțiunile tradiționale precum „Panorama filmelor anului” și competițiile dedicate tinerelor talente, atât la nivel de lungmetraj, cât și de scurtmetraj.

Secțiunea „Panorama” va aduce în atenția publicului cele mai importante titluri franceze recente, care au cunoscut succes atât în rândul criticilor, cât și al publicului. Printre acestea se numără „Le Règne Animal” de Thomas Cailley, prezentat în deschiderea secțiunii „Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes 2023, și „Une Année Difficile” de Eric Toledano și Olivier Nakache, o comedie ce explorează teme ecologiste într-o manieră inedită.

Competiția dedicată tinerelor talente aduce în prim-plan filmele de debut ale tinerilor regizori, oferindu-le acestora o platformă pentru a-și prezenta creațiile și pentru a concura pentru prestigiosul Premiu al Publicului, în valoare de 1000 de euro, oferit de Institutul Francez din România. Printre filmele incluse în competiție se numără „Rien à perdre” de Delphine Deloget și „Paula” în regia Angelei Ottobah, care promit să ofere perspective proaspete și captivante.

Festivalul Filmului Francez este organizat în mai multe orașe din România, de la București și Timișoara la Cluj-Napoca și Iași, cu sprijinul unor parteneri de prestigiu din mediul cultural și cinematografic local și național. Această inițiativă amplă reflectă dorința Institutului Francez din România de a promova dialogul intercultural și de a aduce diversitatea și creativitatea cinematografiei franceze în inimile spectatorilor români.

În concluzie, Festivalul Filmului Francez din România continuă să fie un punct de referință pentru iubitorii de film din țară, oferindu-le acestora oportunitatea de a descoperi și de a aprecia diversitatea și inovația cinematografiei franceze contemporane, într-o experiență culturală memorabilă și inspiratoare.

 

Divertisment

Universul DUNE – record de vânzări în România

Universul fascinant DUNE creat de Frank Herbert continuă să captiveze atât cititorii vechi, cât și pe cei noi, iar acest lucru a fost evident după premiera mult așteptată a filmului „Dune: Partea II” în cinematografele din România. În doar două săptămâni de la prima proiecție oficială, peste 9.000 de exemplare din cărțile universului Dune au fost achiziționate de către cititori, plasând aceste volume în topul vânzărilor de carte.

Adaptarea cinematografică magistrală a universului Dune, prin intermediul filmului „Dune: Partea II”, a constituit o veritabilă invitație pentru cinefili să exploreze mai adânc fascinanta lume creată de Frank Herbert. Acest eveniment a atras atenția atât a fanilor de lungă durată, cât și a celor care sunt în căutare de noi aventuri și mistere.

Lansată inițial în 1965, opera „Dune” a lui Frank Herbert a devenit rapid un pilon al genului science-fiction și o lectură obligatorie pentru pasionații de literatură. Succesul acestei opere a fost atât de profund, încât a generat o serie de continuări, adaptări cinematografice și televizate, care au continuat să inspire și să influențeze generații întregi de cititori și spectatori.

Vânzările impresionante înregistrate în România, într-un interval atât de scurt de timp, demonstrează că universul imaginat de Frank Herbert rămâne relevant și captivant și pentru cititorii contemporani, consolidându-și astfel statutul de cel mai iubit univers SF al tuturor timpurilor.

Publicul român are acum ocazia să exploreze lumea complexă și fermecătoare de pe Arrakis din cărțile lui Frank Herbert, traduse în limba română de regretatul Ion Doru Brada și publicate în imprintul Armada al Editurii Nemira. Cele 14 volume ce alcătuiesc Universul Dune sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul editurii nemira.ro sau în librăriile din întreaga țară.

Pe lângă povestea lui Paul Atreides, volumele din Universul Dune oferă o privire de ansamblu asupra celor mai importante case din Dune: Atreides, Harkonnen și Corrino în Preludiul Dunei. De asemenea, acestea explorează evenimente majore din univers, precum Jihadul Butlerian, Cruciada mașinilor și Bătălia Corrinului.

În plus, anul trecut, în colecția Armada a fost realizată, în premieră în limba română, traducerea celor două romane care încheie seria lui Frank Herbert, „Vânătorii Dunei” și „Viermii de nisip ai Dunei”, semnate de Brian Herbert și Kevin J. De asemenea, Armada Comics a adus cititorilor din România două dintre cele trei romane grafice bazate pe un scenariu de Brian Herbert și Kevin J. Anderson.

Universul Dune poate fi explorat și pe platforma AudioTribe.ro, unde este disponibil în interpretarea magistrală a binecunoscutului și apreciatului actor Andi Vasluianu.

 

Editura Nemira, o editură independentă curajoasă, este cea care aduce în fața cititorilor povești puternice și idei provocatoare. În legătură permanentă cu cititorii, editura promovează plăcerea lecturii și crede în puterea literaturii și a educației în modelarea unui viitor mai bun.

Astfel, succesul recent al vânzărilor cărților din Universul Dune în România subliniază încă o dată fascinația și relevanța acestui univers pentru cititorii contemporani, consolidând poziția acestuia ca unul dintre cele mai îndrăgite și influente universuri science-fiction din toate timpurile.

 

Atelier de Idei

Povești inspiraționale la Fuckup Nights Bucharest XX

Peste două zile, va avea loc cea de-a XX-a ediție a evenimentului sold-out Fuckup Nights Bucharest, unde vorbitorii precum Felix Pătrășcanu, Cofondator & Managing Partner la FAN Courier, și Ciprian Stancu, Fondator al Republica BIO, vor împărtăși poveștile lor despre cum au transformat eșecul într-o experiență constructivă, redefinind conceptul de succes. Evenimentul va avea loc joi, 21 martie, la BT Stup, începând cu ora 18:30. Într-o societate axată pe succes, Fuckup Nights Bucharest explorează importanța eșecului în dezvoltarea personală și profesională.

Evenimentul FUN XX aduce în prim-plan patru personalități remarcabile, care abordează eșecul ca pe un punct de cotitură în viață și în carieră. Felix Pătrășcanu, Ciprian Stancu, Cosmina Grigore și Toma Costin Chiriac vor împărtăși cu publicul povestea lor, ilustrând cum au transformat momentele dificile în oportunități de creștere și învățare. Aceștia vor schimba perspectiva asupra eșecului, evidențiindu-l ca pe o treaptă necesară în parcursul profesional. Fiecare discurs va fi urmat de sesiuni interactive, unde participanții vor putea interacționa direct cu vorbitorii și vor explora împreună profunzimea semnificațiilor eșecului. Moderatorul evenimentului va fi Julia Nagy, jurnalistă de radio și televiziune.

„Precum păianjenul care, neobosit, își reconstruiește pânza de fiecare dată când este distrusă, ajungem acum la a XX-a ediție a serilor sold-out a serilor Fuckup Nights. Această pasiune continuă pentru învățare și dezvoltare, manifestată de comunitatea noastră de-a lungul multor ediții, este unul dintre motoarele care ne împing să continuăm această misiune. Eșecul poate descuraja, dar avem încredere că este doar o etapă într-un proces mai amplu și constructiv. Depinde doar de noi să ne reconstruim și să mergem mai departe cu încrederea că, doar prin perseverență și încredere, putem ajusta cursul pentru a transforma visul nostru profesional în realitate”, declară Diana Iosu, fondatoarea DiFine PR și organizatoarea acestui eveniment.

Felix Pătrășcanu este unul dintre cofondatorii și partenerii de conducere ai FAN Courier, compania de top în domeniul curieratului rapid din România. A început această afacere în colaborare cu frații Adrian și Neculai Mihai în anul 1998. De-a lungul anilor, el a demonstrat că este un antreprenor autentic, cu o viziune îndrăzneață și inovatoare, reușind să transforme FAN Courier într-unul dintre cei mai importanți angajatori din țară și un factor deosebit de influent în economia națională. Felix este implicat activ în promovarea și sprijinirea antreprenoriatului românesc, participând la numeroase proiecte de interes public și economic și manifestând un angajament puternic față de dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.

Pentru Felix, eșecul este perceput ca un pas necesar în procesul de învățare și dezvoltare personală, fiind privit ca o oportunitate de a persevera și de a-și revizui strategiile. În calitate de pionier al antreprenoriatului românesc, el subliniază importanța combinației dintre curaj și prudență în depășirea obstacolelor și în reluarea eforturilor după fiecare eșec, considerând că fiecare încercare nereușită oferă lecții prețioase pentru viitor. Prin experiența și perspectiva sa, Felix inspiră alți antreprenori să abordeze provocările cu încredere și să transforme fiecare obstacol într-o oportunitate de creștere.

Ciprian Stancu este un antreprenor inovator și cofondator al mai multor companii europene specializate în nutriție avansată. El a contribuit la succesul unor branduri de renume cum ar fi Republica BIO și HempAID, concentrându-se pe promovarea longevității și a performanței fizice umane. Ciprian este recunoscut pentru devotamentul său neobosit față de mediu și sustenabilitate, abordând pragmatic rolul de health coach și mentor pentru alți antreprenori. Educația sa include studii în domeniul nutriției moleculare la Harvard Medical School și este membru al Institutului de Medicină Funcțională din SUA. Prin investițiile sale, Ciprian își propune să aducă beneficii atât omenirii, cât și mediului înconjurător, adoptând o viziune strategică în toate inițiativele sale antreprenoriale.

În ceea ce privește eșecul, Ciprian Stancu adoptă o atitudine pozitivă, privind fiecare final ca pe un nou început. El consideră că fiecare provocare și eșec întâlnit oferă oportunități unice de învățare și creștere, încurajându-l să progreseze și să evolueze continuu: „Orice început derivă din încheierea altui început.”

Cosmina Grigore este o personalitate complexă, cu multiple roluri în viață. Ea este cunoscută drept scriitoare, coach și fondatoare a Originals & Asociației Imunis. În decursul ultimilor zece ani, Cosmina a fost un promotor al vindec

ării corpului, feminității și relațiilor, abordând provocările semnificative ale vieții. Metoda ei de coaching, intitulată „Becoming an Original”, a fost concepută pentru a ghida indivizii în reconstruirea poveștilor lor de viață, pornind de la o conexiune autentică cu sinele. În plus, prin programele inovatoare introduse în România, Cosmina continuă să inspire și să contribuie la evoluția personală a celor din jur.

Cosmina percepe eșecul ca pe un element fundamental în procesul de autocunoaștere și creștere personală. Ea consideră că fiecare greșeală reprezintă o oportunitate de a deveni mai puternic și de a lua decizii mai înțelepte. Prin munca sa, ea încurajează oamenii să nu vadă eșecurile ca pe înfrângeri, ci ca pe lecții valoroase care contribuie la definirea și afirmarea individualității lor.

Toma Costin Chiriac reprezintă un exemplu elocvent al determinării și transformării, fiind un invitat deosebit în această ediție. Crescând într-un orfelinat, Toma a înfruntat sentimentele de abandon și restricțiile severe, însă a transformat fiecare obstacol într-o treaptă către realizarea visului său suprem: acela de a deveni pilot. Determinarea sa a ghidat-o către domeniul aviației, unde se află acum la un pas de a deveni pilot de linie, demonstrând că visurile, oricât de îndepărtate ar părea, pot deveni realitate.

În perspectiva lui Toma, eșecul este un aspect natural și necesar al vieții, un motor esențial pentru îndeplinirea visurilor. El consideră că fiecare tentativă nereușită nu doar că ne apropie de atingerea obiectivelor, ci contribuie și în mod semnificativ la dezvoltarea personală. Prin experiența și reziliența sa, Toma îi inspiră pe ceilalți să privească eșecurile ca pe oportunități de învățare și de creștere, pregătindu-i mai bine pentru succesul care va veni.

Fuckup Nights Bucharest este parte dintr-o serie de evenimente desfășurate la nivel global, în 215 orașe din 62 de țări de pe întregul glob. Aceste evenimente redefinesc percepția asupra eșecului profesional și sunt destinate atât micilor cât și marilor antreprenori, angajaților din corporații, liber-profesioniștilor și studenților.

Acest eveniment este organizat în colaborare cu Stup, singurul loc din București care oferă antreprenorilor o gamă largă de servicii sub același acoperiș, de la evenimente dedicate celor care au deja o afacere sau își doresc să își deschidă una, până la servicii de business și creditare.

Printre partenerii evenimentului se numără: FAN Courier, Radio Guerilla, Complice, Sandler Training România, Republica BIO Fonduri Structurale, Techcelerator, Bizilive, Learning Network, Psychologies, IQAds, SMARK, IQool, SocialPedia, Revista CARIERE, ClujHub, ROTSA – Romanian Tech Startups Association, Savoir Events Academy și Sabina Cornovac Online.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook.

Despre DiFine PR

DiFine PR este o agenție de comunicare full services care combină experiența solidă a echipei, de peste 20 de ani, atât la nivel național, cât și internațional, cu satisfacția de a crea povești de succes. Pe lângă serviciile complete de PR, comunicare și consultanță în afaceri, agenția organizează, de asemenea, evenimente de tehnologie și de afaceri (ex. NASA Space Apps Challenge, TechFest, Fuckup Nights Bucharest). Portofoliul clienților agenției include compania de consultanță în afaceri McKinsey & Company, NN, Stefanini, H Essers, Pluxee, Seedblink, Black Sea Fund, Restart Energy, Tema Energy, GapMinder VC, Techcelerator, Goldring, Bitcoin Romania, Tradesilvania, Undelucram.ro, ClujHub, Bricklofts, și peste 100 de startupuri de technologie.

Divertisment

[CP] Festivalul filmului palestinian la București și Cluj

Festivalul Filmului Palestinian ediția a V-a, cinema palestinian la București și Cluj-Napoca în aprilie

Centrul Cultural Mahmoud Darwish are plăcerea să anunțe cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, care va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca.

Cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un *Cinema of Existence*.

În contextul acestei ediții, cineasta Mirona Radu a preluat direcția artistică a festivalului. „Sunt onorată să preiau direcția artistică a Festivalului Filmului Palestinian și sunt dedicată să continuăm să aducem în fața publicului român cinematografia palestiniană de înaltă calitate. Filmul palestinian este un *Cinema of Existence*, care explorează viețile, identitățile și existența umană într-un mod profund, convingător. Acest tip de cinematografie transcende simpla reprezentare a poveștilor; ea ne oferă o oglindă autentică a realității palestiniene contemporane, arătând adâncimea și complexitatea trăirilor umane în fața adversităților, acestea rămânând totodată ferm ancorate în speranță.” – Mirona Radu, director artistic.

Evenimentul de deschidere va avea loc la București la Sala Luceafărul, iar proiecțiile ulterioare vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, unde publicul va avea ocazia să descopere și să exploreze o selecție remarcabilă de filme palestiniene produse în ultimii ani, acoperind subiecte și aspecte relevante ale vieții și culturii palestiniene.

Unul dintre titlurile acestei ediții este *Alam* în regia lui Firas Khoury, care va fi oaspete al festivalului și va susține un atelier pentru studenți și tineri profesioniști. Filmul său de debut, prezentat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, a fost proiectat în peste 20 de festivaluri de film, câștigând șapte premii, inclusiv Premiul Publicului și Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Cairo, unde a avut premiera în lumea arabă. Filmul prezintă cinci performanțe de debut de excepție, inclusiv muzicienii palestinieni în plină expansiune Daboor și Shabmouri.

Extinzându-și influența și în afara capitalei, Festivalul Filmului Palestinian va ajunge în acest an și la Cluj-Napoca, unde vor avea loc trei proiecții speciale la Cinema Victoria pe 28 aprilie. Această expansiune înseamnă că și publicul din Cluj-Napoca va avea oportunitatea să se conecteze cu cinematografia palestiniană și să se implice în dialogul cultural.

Anca Cristescu – Președinta Centrului Cultural Mahmoud Darwish: “Prin toate activitățile centrului nostru și în mod special prin Festivalul Filmului Palestinian ne adresăm tuturor celor interesați să exploreze și să înțeleagă mai bine cultura și tradițiile palestiniene. Prin intermediul filmelor, festivalul își propune să creeze punți de comunicare și să promoveze înțelegerea și dialogul intercultural.”

Mai multe informații vor fi disponibile pe website-ul Centrului Cultural Mahmoud Darwish

Cea de-a cincea ediție a Festivalul Filmului Palestinian este organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România. Parteneri: Brands International, Home Garden, Creatrix Fama, Grow Business Development, Palestine Solidarity Cluj Napoca, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Victoria.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, IQads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Bookhub, Liternet, Revista Golan, Capital Cultural, Happ.ro, Spotmedia, Palindrom, Litera 9, Cinefan, Film Menu, Revista Film, MovieNews.

Divertisment

Gopo Film Talks: Descoperă Lumea Filmului la Promenada Mall

În fiecare sâmbătă, începând cu luna martie, Promenada Mall devine gazda unor discuții captivante despre film, în cadrul evenimentului Gopo Film Talks. Această inițiativă, susținută de Premiile Gopo în parteneriat cu Promenada Mall și NEPI Rockcastle, aduce în prim-plan pasiunea pentru cinematografie și oferă oportunitatea de a explora în profunzime industria filmului românesc. Interacțiunile directe cu personalități marcante din domeniul cinematografiei autohtone vor transforma fiecare sâmbătă într-o experiență memorabilă pentru cinefili și studenți de la Facultățile de Teatru și Film.

Evenimentul va fi structurat sub forma unor dezbateri și conversații inspiraționale, acoperind o varietate de subiecte relevante pentru industria filmului. Printre temele abordate în cadrul primei ediții a Gopo Film Talks se numără: ingredientele de succes pentru realizarea unui serial TV, parcursul și recomandările unor actori cu succes internațional și importanța castingului, analizată din perspectiva atât a directorului de casting, cât și a regizorului.

Detalii Evenimente:

  • Sâmbătă, 16 martie, ora 11:00
    • În cadrul primei întâlniri, actrița Olimpia Melinte va modera discuția cu o parte din echipa serialului Las Fierbinți, inclusiv regizorul Gabriel Achim, scenaristul și actorul Adrian Văncică, precum și actorii Cuzin Toma și Gheorghe Ifrim.
  • Sâmbătă, 23 martie, ora 11:00
    • O discuție inspirațională cu actori români de succes în plan internațional, moderată de Olimpia Melinte. Printre invitați se numără Alec Secăreanu și Cosmina Stratan, doi actori remarcabili care și-au făcut numele atât în România, cât și peste hotare.
  • Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:00

    • În ultima întâlnire din seria Gopo Film Talks, Domnica Cîrciumaru, director de casting, și regizorul Tudor Giurgiu vor explora importanța castingului din două perspective distincte.

Participare și Informații Suplimentare:

Accesul la aceste evenimente este gratuit, însă este necesară completarea formularului de participare disponibil aici. Discuțiile vor avea loc în piațeta din fața magazinului H&M, la nivelul 1 al Promenada Mall.

Pentru mai multe detalii despre Gopo Film Talks, vă invităm să vizitați pagina de eveniment și canalele oficiale ale Premiilor Gopo:

Divertisment, Muzica, Tineri

Massif 2024: Siguranță, distracție și experiențe unice

Peste 1000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne la festivalul Massif pentru asigurarea condițiilor de siguranță maximă

Pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a festivalului Massif, Ministerul Afacerilor Interne pune la dispoziție un dispozitiv impresionant, angrenând peste 1000 de angajați ai diverselor structuri ale sale. Cu un focus deosebit pe asigurarea ordinii și siguranței publice, aceștia sunt pregătiți să intervină în orice situație pentru a garanta protecția participanților pe durata celor 4 zile și 3 nopți ale evenimentului.

Forțele de ordine mobilizate cuprind polițiști, jandarmi, poliție locală, pompieri, medici, paramedici și asistenți SMURD, precum și ofițeri antidrog. Echipele sunt distribuite strategic și vor fi active 24 de ore din 24, pregătite să facă față oricăror solicitări și situații neprevăzute ce ar putea apărea.

Un aspect crucial este reprezentat de combaterea traficului și consumului de droguri. Astfel, polițiștii specializați în acest domeniu, împreună cu patrulele chinotehnice, sunt mobilizate pe tot parcursul festivalului pentru a depista și contracara orice încercare de încălcare a legii în acest sens.

În ceea ce privește asistența medicală, un număr considerabil de medici, paramedici și asistenți SMURD vor fi prezenți pe teren pentru a asigura măsurile necesare de securitate și intervenție medicală. Punctele de prim-ajutor și medicale avansate vor fi pregătite pentru a acorda asistența de urgență, iar echipajele mixte de pompieri și paramedici SMURD vor fi la dispoziție în permanență pentru a interveni prompt în caz de nevoie.

De asemenea, elicopterul SMURD va fi activ și pregătit să intervină în cazuri de urgență, asigurând transportul rapid al celor care necesită îngrijiri medicale de specialitate.

Specialiștii antidrog vor desfășura activități de informare și consiliere pentru a sensibiliza participanții asupra efectelor și riscurilor asociate consumului de droguri, oferind în același timp sprijin de specialitate celor care au nevoie.

Cu un dispozitiv atent pregătit și o mobilizare exemplară a resurselor, Ministerul Afacerilor Interne se angajează să asigure un mediu sigur și protejat pentru toți cei implicați în festivalul Massif.

Experiențe unice la MASSIF oferite de partenerii comerciali ai festivalului

Fiecare festival are farmecul său, însă Massif reușește să îmbine distracția cu inovația, oferind participanților experiențe de neuitat. Cu ajutorul partenerilor comerciali, atmosfera din inima Masivului se transformă într-un adevărat teren de joacă pentru iubitorii de muzică și aventură.

George by BCR – George Music Hideout BCR va duce distracția la un alt nivel cu „George Music Hideout”, unde set-urile incitante ale DJ-ilor naționali și internaționali vor întreține atmosfera vibrantă. Printre artiștii invitați se numără Marinescwho, 4AWL, Just Eddie, Andrew Maze, Cataloop, Eugen Rădescu, Norris Gabriel, Shaun Warner, iar lista continuă. În plus, zona de lounge va crea o atmosferă cool pentru toți festivalierii dornici să îmbine relaxarea cu muzica.

BCR – Photo Corner Inovativ BCR va surprinde fanii Massif cu un photo corner inovativ, unde fotografiile vor fi transformate cu ajutorul tehnologiei AI, aducând o notă de creativitate și distracție în cadrul festivalului.

PENNY – Cortul de Concursuri În zona cortului PENNY vor fi organizate concursuri cu premii atractive, precum abonamente la ediția 2025 a festivalului Massif sau hanorace supradimensionate pentru două persoane. Participanții se pot bucura și de diverse activități, cum ar fi pictura, și de reduceri exclusiviste oferite de cardul PENNY.

G.O.A.T – COLORMANIA PENNY prezintă la scena G.O.A.T „COLORMANIA”, un concept de party autentic plin de viață și culoare, alături de Cabral & The HollyGood Gang.

Provocarea „Spot The Yeti” Unul dintre partenerii comerciali ai festivalului Massif va lansa provocarea „Spot The Yeti”, invitând participanții să-l găsească pe Yeti și să posteze fotografii cu acesta pentru șansa de a câștiga o invitație pentru ediția viitoare a festivalului.

Pfanner – Zona de Baschet și Alte Surprize Pentru iubitorii sportului și cei în căutare de activități distractive, Pfanner a pregătit o zonă specială de jucat baschet, plus multe alte surprize.

Digi – Zona de Lounge Fanii pot alege să se relaxeze sau să socializeze în zona de lounge oferită de Digi, locul perfect pentru a deconecta și pentru a descoperi atmosfera vibrantă a festivalului Massif.

Regina Maria – Party Bus și Activități Inedite Regina Maria pune la dispoziția fanilor festivalului un party bus gratuit care va urca spre festival din Brașov în zilele de vineri și sâmbătă. De asemenea, fanii vor primi informații despre igiena orală și vor putea participa la activități inedite, având șansa de a câștiga premii surpriză.

Vel Pitar – Photo Booth Pe toată durata festivalului, Vel Pitar pune la dispoziția participanților un photo booth în care își vor putea face un număr nelimitat de fotografii pentru a păstra amintiri de la Massif.

Recomandările Organizatorilor

Participanților li se recomandă să fie echipați corespunzător condițiilor meteorologice și temperaturilor scăzute din Poiana Brașov, ideal cu încălțăminte de munte și îmbrăcăminte adecvată. Abonamentele pentru festival sunt disponibile pe site-ul bemassif.com.

Festivalul Massif este mult mai mult decât un simplu eveniment muzical; este o experiență care reușește să îmbine distracția, inovația și aventura pentru toți participanții.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și MASSIF cel mai așteptat festival montan din România

Divertisment, Muzica, Tineri

MASSIF cel mai așteptat festival montan din România

CE TREBUIE SĂ ȘTII ÎNAINTE SĂ AJUNGI LA FESTIVALUL MASSIF – POIANA BRAȘOV

 

Festivalul Massif își va deschide porțile de la 14 până pe 17 martie, iar Poiana Brașov va fi gazda pentru mii de iubitori ai sporturilor de iarnă, muzicii, aventurii și distracției, oferindu-le experiențe exclusiviste, împreună cu prezența a peste 50 de artiști pe scene. Festivalul va începe joi, vineri și sâmbătă de la ora 17:00, iar duminică, de la ora 12:00.

DE UNDE SE RIDICĂ BRĂȚĂRILE DE FESTIVAL?

Brățările de festival pot fi ridicate de la punctul special amenajat în Parcarea Poiana Mare din Poiana Brașov. Programul pentru ridicarea brățării de festival este de joi până sâmbătă de la 16:00 – 02:00, iar duminică, de la 12:00 – 18:00. Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă la ei, pe lângă abonamentul sau biletul de acces și actul de identitate, și documentul care atestă acordul

părinților. Acesta poate fi descărcat de pe https://bemassif.com/files/MASSIF_parental_consent_eng.pdf iar organizatorii recomandă să fie completat înainte de venirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să vină însoțiți de un părinte și să dețină un bilet valid.

CUM AJUNGI CEL MAI UȘOR LA FESTIVAL?

Cei care vin din București sunt sfătuiți de către organizatori să aleagă trenul ca mijloc de deplasare spre Brașov, pentru a evita traficul de pe Valea Prahovei. Organizatorii, împreună cu autoritățile locale, vor pune la dispoziția fanilor autobuze și microbuze care vor face zilnic, în perioada festivalului, transferul participanților din Brașov în Poiana Brașov, precum și din stațiune înapoi în oraș.

Conform operatorului de transport în comun RATBV, pe perioada desfășurării festivalului se va aplica următorul plan de mobilitate:

  • În perioada 14 – 16 martie se suplimentează următoarele linii care fac legătura dintre Livada Poștei spre cartiere: 1, 2, 2b, 4, 6, 16, 17, 28, 31, 34, 36, 41. Programul se prelungește joi, vineri și sâmbătă până la aproximativ ora 01.00. Ora exactă a ultimelor plecări va fi afișată pe site-ul www.ratbv.ro în zilele premergătoare.
  • Linii care pleacă din Poiana Brașov spre cartiere, la sfârșitul spectacolelor: 1M, 2M, 6M, 16M, 17M, 28M, 31M, 34M, 36M, 50M. Vor circula joi, vineri și sâmbătă cu ultimele plecări din Poiană la aproximativ ora 1:30. Duminică, ultimele plecări pe aceste trasee vor fi aproximativ în jur de 19.30.
  • Linia 20: joi, vineri și sâmbătă, după ora 14.00, vor circula șase mașini. Frecvența va fi la circa 10 minute, dar cu monitorizare și posibilitatea de suplimentare operativă. Pentru primele trei zile de festival, ultimele plecări din Poiana Brașov vor fi la ora 3:00. Pentru duminică, vor circula șase mașini de la ora 10:00 până la 22:30, iar ultima plecare din Poiana Brașov pe linia 20 va fi la ora 23:59. Remorci biciclete: joi, vineri și sâmbătă vor circula doar până la orele 14:00, iar duminică deloc, din cauza fluxului mare de călători, a nevoii de operativitate și asigurare a ritmicității etc.
  • Linia 100: joi, vineri și sâmbătă, după ora 14:00, vor circula patru mașini. Pentru primele trei zile de festival, ultima plecare din Poiana Brașov va fi la ora 3:00. Pentru duminică, patru mașini de la ora 10:00, iar ultima plecare din Poiana Brașov la ora 22:30. Atenție!! Linia 100 are plecări din capătul Livada Poștei în ambele sensuri: de la peronul de pe trotuarul unde este casieria pleacă spre Poiană, iar de la peronul 4 pleacă spre Gară.
  • Linia 130M: circulă joi, vineri și sâmbătă între orele 14.00 – 03.00, pe traseul parcare Cetate Râșnov – Poiana Brașov (terminal parcarea mare). În tot intervalul orar, circulă două autobuze, cu posibilitate de suplimentare dacă este cazul. Duminică, circulă de la 10:00 la 22:30 (ultima plecare din Poiana Brașov).
  • Linia 60 (Silver Mountain): joi, vineri și sâmbătă va circula până la orele 03:00, iar duminică, până la 22:30.

În toate cele patru zile va fi prelungit programul și la casieriile din Livada Poștei și Poiana Brașov.

Restricții de circulație

Pentru desfășurarea în condiții optime a festivalului Massif au fost aprobate următoarele restricții:

a) Închidere parcarea mare Poiana Brașov pentru organizare terminal RATBV, stații taxi/Uber/Bolt, deszăpezire, centru de ridicare brățări de festival, zona de pauză personal bord, în perioada 13.03.2024, ora 20:00 – 17.03.2024, ora 22:00.

b) Restricționare circulație rutieră pe DN 1E Brașov – Poiana Brașov, cu trecere permisă exclusiv pentru mijloacele de transport public/ mașini de intervenție/ taxi/ ride-sharing/ riverani/ mașini acreditate, în perioada 14.03.2024 – 16.03.2024 între orele 16:00 – 01:00 și în ziua de 17.03.2024 între orele 11:00 – 22:00.

c) Amenajare stație temporară pentru stocare autobuze la AJOFM (Livada Poștei), în perioada 13.03.2024 ora 23:30 – 17.03.2024 ora 22:00.

Pe parcursul celor patru zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricționat, în baza unui permis de acces auto provizoriu. Acesta poate fi ridicat de la Centrul de Agrement (punctul de acreditări) din Poiana Brașov, între 12 și 17 martie, în intervalul orar 08:00 – 20:00, sau de la Primăria Brașov, Centrul de Informații pentru Cetățeni (luni – joi, între orele 8:00 – 16:00, vineri, între orele 8:00 – 13:00).

Abonamentele pentru cea de-a doua ediție a festivalului Massif sunt disponibile pe site-ul bemassif.com.