Actualitate, Economic, Social, Tineri

Kraft Market: KM 0 pentru călătorii gourmet în jurul lumii

Spread the love

Dacă ajungi prin zona Universitate, kM 0 al Micului Paris și te abați pe străduțe până ajungi la Hotel Novotel, în spate vei găsi un spațiu precum un Paradis pentru gurmanzi. Și pentru că nu ai mereu buget să călătorești în fiecare weekend pe câte un continent, n-ai mereu concediu ca să vizitez orașe precum Osaka sau Shanghai din Asia, zone cu parfum de legendă din Mexic sau călătorii printre povești cu zei din spațiul balcanic din zona Macedoniei, eu zic să vii cât de des poți să vii la Kraft Market, un spațiu fusion gourmet în adevăratul sens al cuvântului, cu bere craft IPA, Pale, Porter, Lagger, albă, roșie, neagră, draft, la sticlă, la cutie, cu arome sau nu și preparate din toate colțurile lumii.

Kraft Market se află ca poziție de Waze sau Google Maps sau pentru adrese de salvat in Bolt sau Uber pe strada Matei Millo 8-10. Spațiul este creat un concept artizanal de slow food și craft beer, un concept urban fusion de pairing la un alt level.

➡ Kraft Market – O oază de liniște și gust genuin de preparate fusion într-un deșert de junk food și fast food

Într-o lume unde vrem viteze 5G plus și când vine vorba de mâncare, într-o lume unde durează mai mult drumul curierului de la restaurant la tine acasă decât preparatul în sine, într-o lume în care ne dorim o comandă de mâncare la pub adusă în 5 minute, la Kraft Market timpul chiar are răbdare cu oamenii, cu aromele, cu mirodeniile, iar gustul de aici nu-l găsești nicăieri pentru că nimeni nu se grăbește, aici totul se trăiește autentic.

,,Aici la Kraft Market, fie că vorbim de #Smokăreală, de #Meana sau #Nahuas, avem grijă să obținem tot ce e mai bun din carne fără scurtături. Ținem carnea la afumat organic în esențe de lemn autentice și 12-14 ore, nu gătim la souvide în câteva minute, lăsăm carnea și ingredientele să se îmbine ele, în ritmul lor. La Smokăreală de exemplu coastele noastre sunt doar de pe pieptul porcului și sunt atât de fragede că se topesc. Le gătim în stil overcooked și sunt extrem de iubite și apreciate„, ne-a povestit Marjan Kukuneshoski, alias Mache din Macedonia, stabilit în România de mulți ani, căsătorit cu o româncă din Republica Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce să savurezi la Kraft Market?

Dacă ești fan SUA și n-ai fost niciodată în preriile texane, la Smokăreală găsești plating-uri genuine ca-n Texas, unde brisket-ul, coastele de porc și obrăjorii de vită se transformă în curcubee de arome pe cerul gurii. După ce le guști o să mai vrei să le guști, și iar, și iar…

Hushimo este rezultatul pasiunii pentru bucătăria asiatică, ascunsă în povești și legende cu dragoni și fructe de mare, în timp ce Nahuas propune tacos new-age de inspirație aztecă. Practic doar aici vei descoperi preparate din porumb roșu, un porumb special folosit în Antichitate de către cupluri pentru efectele sale…afrodisiace.

Altfel spus, dacă n-ai ajuns până acum în Mexic, e suficient să alegi preparate de la Nahuas și ai deja o călătorie #gourmet

Meana este un local tradițional cu preparate genuine din Macedonia iar numele se traduce prin crâșmă. Iar rețetele sunt exact de la ,,mama lor” pentru că în spatele tuturor plating-urilor se află Cele Stojcheski și Marjan Kukuneshoski. Iar numele lor nu sunt nume de scenă, sunt nume cu tradiție în Macedonia.

Poate că la prima vedere nu o să știți să pronunțati numele preparatelor, dar vă ajută ei. Nu trebuie să știi o boabă de macedoneană ca să te poți bucura intens de preparatele lor. Iar pita cu brânză și carne, carne gătită într-un stil aparte e demențială.

➡ Ce să bei la Kraft Market?

Cum am spus la început, pe lângă preparatele slow-food și slow-cooked aici găsești o varietate de bere craft. Iar dacă nu ești atras de bere, la barul lor ai niște barmani atât de mișto, cool și creativi că poți încerca cocktail-uri pe bază de rom, gin, whiskey, vodkă sau poți să faci pairing cu zeci de cupaje și monosepaje de vin.

 

Foto credit: Maverick de la Mavography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *