cum-alegi-cadourile-corporate-de-craciun-pentru-clienti-si-angajati
Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Jucării și jocuri educative pentru cei mici în funcție de etapele creșterii

Spread the love

Indiferent de vârstă, copiii se bucură de o energie surprinzătoare și pare că nu obosesc niciodată. Pentru a profita din plin de această energie și pentru a le dezvolta atenția, imaginația, capacitățile de interacțiune și socializare cu cei din jur, jucăriile educative reprezintă una din soluțiile cele mai la îndemână, cu efect imediat. În funcție de etapele creșterii, alegerea unor jucării educative vor avea un rol benefic pentru cei mici.

Brother and sister in a playing room. Children playing with a lego

➡ Jucării educative pentru stimularea atenției bebelușilor

În primele luni de viață, bebelușii caută să descopere cu privirea tot ceea ce îi înconjoară. Pentru a-i încânta, aferă-le jucării educative precum cele zornăitoare, covorașe pentru joacă sau jucării muzicale. Acestea au rolul de a le capta și dezvolta atenția.

Pentru bebelușii cu vârsta între 6 și 12 luni, cărțile senzoriale, cu imagini, jucării muzicale, le vor fi utile să învețe să-și dezvoltate simțurile și să înceapă să interacționeze cu cei din jur.

Alege jucării educaționale din pluș, ce presupun apăsarea unor butoane sau buzunărele luminoase pentru cântecele, lumini și sunete. Acestea au dublu rol, îi vor ajuta pe cei mici să-și dezvolte timpuriu capacităților motorii, dar le vor capta atenția și învăța despre emoții.

➡ Jocuri educative pentru sporirea imaginației pentru cei mici

Pentru copiii cu vârsta între 1 și 3 ani, jocurile educative din cuburi de lemn cu numere, puzzle-uri, cărți de joc cu primele cuvinte, imagini vesele cu animale, culori sau literele alfabetului, îi vor ajuta pe cei mici să recunoască obiecte și să le sorteze în funcție de categorii.

Alegerea unor jocuri educative este deosebit de importantă pentru dezvoltarea imaginației și sporirea atenției celor mici. Cu ajutorul jocurilor educative, cei mici vor învăța să numere, literele alfabetului, vor ști să deosebească animalele. Vor reuși chiar să construiască din cuburi sau lego roboței, mașinuțe, castele.

➡ Jucării educative pentru dezvoltarea socializării

Când depășesc vârsta de 3 ani, cei mici deja au experimentat dezvoltarea imaginației, o atenție sporită, au un bagaj de cunoștințe în spate și pot începe să-și dezvolte capacitățile de socializare.

Puteți începe să alegeți jocuri educative mai complexe, jocuri de societate, jocuri pentru stimularea atenției și memoriei, puzzle-uri mai dificile, chiar și mașinuțe electrice cu telecomandă sau care pot fi conduse chiar de ei. Aceste jocuri le vor fi de mare ajutor pentru încurajarea socializării, întrucât toate implică un grad de socializare cu cei din jur, fie că ne referim la familie sau copii de la creșă, grădiniță sau prietenii din parc.

Încă de la vârsta de câteva luni cei mici ar trebui să beneficieze de tot felul de jucării educative. Curiozitatea și dorința de exploatare îi va însoți constant, iar cu ajutorul jucăriilor, cei mici vor reuși să-și dezvolte abilitățile atât de necesare maturizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *