Divertisment, Tineri

Jocurile lui Molly – Un film care merita vazut cu ochii larg deschisi

Spread the love

,,Jocurile lui Molly” – cred ca este unul dintre cele mai complexe filme din aceasta perioada. Dincolo de jocurile de poker dintre magnatii petrolului, magnatii industriei de prelucrare a metalelor, actorii de la Hollywood, mafioti cu ,,acte in regula” si alti oameni de afaceri mai mult sau mai putini dubiosi, filmul vorbeste cat se poate de real despre realitatea zilelor noastre.

Ideea ca oameni care controleaza milioane de dolari isi impart influenta la o masa de poker si schimba paradigme economice, influenteaza modul in care incepe sau nu bursa de pe Wall Street, poate ca suna trivial sau demagogic, dar e real… Ca numele lor din film sau din carte sunt sau nu reale, ca sumele vehiculate de ordinul sutelor de mii de dolari la un singur joc de poker sunt sau nu reale, acest gen de tipologii exista. Paradoxal – ,,Jocurile lui Molly” nu e un film despre jocuri, despre reguli nescrise de poker, este un film despre realitate, o realitate care poate fi extrapolata in orice stat occidental.

➡ De la relatia cu tatal ei la relatia cu cei mai influenti barbati ai planetei

Imi place ca filmul vorbeste despre esec si entuziasmul esecului. Iar momentul in care personajul vorbeste despre Winston Churchill mi se pare epic.

,,Îmi place să cred că pot mişca rotiţele societăţii în care trăim prin rolurile pe care aleg să le interpretez. Cred că această poveste are multe substraturi şi apreciez ca Alan Sarkin a ales să spună această poveste din perspectiva unei femei aflate într-o industrie guvernată de bărbaţi bogaţi şi puternici.”, a declarat actriţa Jessica Chastain despre experienţa sa ca interpretă a celebrei Molly Bloom.

Cu regia şi scenariul semnate de Aaron Sorkin, ,,Molly’s Game” aduce povestea campioanei olimpice la schi, Molly Bloom, care timp de un deceniu s-a aflat în spatele celor mai exclusiviste şi costisitoare partide de poker. Experienta ei a fost detaliata in cartea cu acelasi nume, carte care a stat la baza acestui film. Dar nu vreau sa fiu spoiler si sa va tulbur experienta unui film, a unei ecranizari care are tot ce trebuie – drama, suspans, psihologie, umor. 

Din 5 ianuarie, Jessica Chastain face regulile jocului în ,,Molly’s Game”, pe marile ecrane din România. Un film distribuit de Vertical Entertainment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *